Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Klitek

Dlaczego ludzie tak dużo poświęcają i ryzykują dla osiągnięcia czegoś bezwartościowego?

Polecane posty

Dlaczego ludzie zaharowują się, a inni nawet popełniają przestępstwa i to wszystko tylko dla pieniędzy i innych dóbr materialnych, a często nie mają w życiu nikogo naprawdę bliskiego, kto by ich kochał - po co to wszystko?

Jaką wartość ma nawet nieskończona ilość pieniędzy bez miłości?

Gdybym ja miał do wyboru gwarancję, że będę żył długo i zdrowo i będę miał nieskończoną ilość pieniędzy, ale nigdy w moim życiu nie będzie nigdy miłości, albo że będę miał tylko tyle pieniędzy co pensja minimalna i też będę długo i zdrowo żył i będę miał kobietę, która mnie będzie kochała i ja będę ją kochał, to nie wahałbym się ani sekundy i na pewno wybrałbym miłość i zrezygnowałbym bez żadnego żalu z miliardów, prywatnych samolotów i prywatnych wysp, na których cierpiałbym z powodu braku miłości jak w złotej klatce

9 minut temu, Klitek napisał:

Jaką wartość ma nawet nieskończona ilość pieniędzy bez miłości?

o czym mowa? milosc to bzdury dla glupich dzieci. liczy sie duzo hajsu. lachony bedą na kolanach blagac o milosc jak zobaczą 6 zer na koncie

Przed chwilą, Ismael de Mexico napisał:

o czym mowa? milosc to bzdury dla glupich dzieci. liczy sie duzo hajsu. lachony bedą na kolanach blagac o milosc jak zobaczą 6 zer na koncie

o jaką miłość? będzie im chodzić tylko o twoje pieniądze, a jak je stracisz, a jeszcze gorzej jak dodatkowo zachorujesz, to kopną cię w dooopę tak mocno, że polecisz w kosmos

• Thanks 1

ja dlatego mam wieze i glosniki zeby leciec do kosmosu 😄

to nie lachon i wieza + glosniki zawsze przy mnie sa, nie to co lachony 😄

pieniądze i to co można za nie kupić są jak narkotyk, jak alkohol - służą tylko pocieszeniu się, cieczce, zapomnieniu od świadomości, że prawdziwe szczęście może dać tylko miłość

to prawda, w dzisiejszych czasach ciezko o milosc, dla lachonow liczy sie tylko siusiak w ogole jaki masz pod spodniami xD i kasa tez 😄

bycie z baba to taka prostytucja, jak nie masz hajsu to cie nie chce, a jak masz to wola od ciebie 😄 i wielka milosc 😄

Przed chwilą, Klitek napisał:

pieniądze i to co można za nie kupić są jak narkotyk, jak alkohol - służą tylko pocieszeniu się, cieczce, zapomnieniu od świadomości, że prawdziwe szczęście może dać tylko miłość

Ludzie bogaci od zawsze nie zwracają uwagi na ich ilość. Dla takich to chleb codzienny i nie główkują na co wydać by być szczęśliwym z tego powodu.

dobrze ze ja mam duzo plyt CD i czego sluchac, bo tak to bylbym zalamany... 😄

wole sobie sluchac muzyki niz byc z lachonem 😄

ewentualnie ludziom, w których życiu od zawsze była miłość, przyjaźń i bliskie osoby, może się wydawać, że jedyne czego im brakuje do szczęścia jest dużo pieniędzy, ale gdyby zamienili się z kimś samotnym, który całe życie marzył o miłości jak pustynia wody, to przekonałby się, że pieniądze tyle by im dały ile by się głodny na pustyni najadł złotymi monetami zamiast chleba

Edytowano przez Klitek

1 minutę temu, Seven napisał:

Ludzie bogaci od zawsze nie zwracają uwagi na ich ilość. Dla takich to chleb codzienny i nie główkują na co wydać by być szczęśliwym z tego powodu.

a biedny będzie szczęśliwy jeśli się wzbogaci, nawet jeśli będzie samotny i w jego życiu nie będzie miłości ani bliskiej osoby?

Przed chwilą, Klitek napisał:

a biedny będzie szczęśliwy jeśli się wzbogaci, nawet jeśli będzie samotny i w jego życiu nie będzie miłości ani bliskiej osoby?

Szczęście nie zależy od pieniędzy. Można być biednym bogatym, i można być bogatym biednym. Zależy od człowieka jak wartościuje szczęście.

Najwięcej samobójstw jest tam gdzie ludzie są najbogatsi i najbardziej samotni, bo bogactwo i samotność idą w parze

A czy więcej samobójstw świadczy o byciu szczęśliwym, czy nieszczęśliwym, to już odpowiedzcie sobie sami

Z tego samego powodu dla którego okradali banki. Dla pieniędzy , a samotność , czy miłość nie ma tutaj koleracji żadnej , bo jedno nie wyklucza drugiego. 

1 minutę temu, Klitek napisał:

Najwięcej samobójstw jest tam gdzie ludzie są najbogatsi i najbardziej samotni, bo bogactwo i samotność idą w parze

A czy więcej samobójstw świadczy o byciu szczęśliwym, czy nieszczęśliwym, to już odpowiedzcie sobie sami

Daj jakieś linki do badań, bo znowu popadasz w skrajności według swojego widzimisię. 

4 minuty temu, Ktoś całkiem obcy napisał:

Z tego samego powodu dla którego okradali banki. Dla pieniędzy , a samotność , czy miłość nie ma tutaj koleracji żadnej , bo jedno nie wyklucza drugiego. 

może i nie ma korelacji, ale jeśli ja miałbym napadać i ryzykować, to żeby zdobyć miłość, a nie pieniądze, bo miłość dałaby mi szczęście, a pieniądze nie

Ale miłości nie da się ukraść

6 minut temu, Klitek napisał:

Samobójstwo przydarza się ludziom którzy albo nigdy nie zrozumieli albo zapomnieli jakim darem jest życie i że drugiej szansy nie będzie.

• Thanks 1

1 minutę temu, parabataii napisał:

Samobójstwo przydarza się ludziom którzy albo nigdy nie zrozumieli albo zapomnieli jakim darem jest życie i że drugiej szansy nie będzie.

Głęboka depresja odbiera wszystko.

4 minuty temu, Seven napisał:

Głęboka depresja odbiera wszystko.

Nie każde samob.ójstwo to wynik głębokiej depresji. Zresztą to jest mój pogląd. Zresztą na temat depresji też mam swoje zdanie, ale nie ma potrzeby żebym tu to roztrząsała 🙂

9 minut temu, parabataii napisał:

Raczej dla nich nie jest zadnym darem tylko się męczą.

• Like 1

3 minuty temu, parabataii napisał:

Nie każde samob.ójstwo to wynik głębokiej depresji. Zresztą to jest mój pogląd. Zresztą na temat depresji też mam swoje zdanie, ale nie ma potrzeby żebym tu to roztrząsała 🙂

Masz rację, poważny temat na dywagacje w tym miejscu.

10 minut temu, parabataii napisał:

Samobójstwo najczęściej popełniają ludzie, którzy całkowicie  zawiedli się na swoim życiu. 

3 minuty temu, Żaba Monìka napisał:

Posiadanie bliskich rzeczywiscie usczesliwia, ale pieniądze takze, a jedno nie wyklucza drugiego.

tak, ALE pieniądze uszczęśliwiają, jeśli ma się bliskich ludzi

jeśli jest się śmiertelnie samotnym, to pieniądze nie dadzą szczęścia, a jedynie pocieszenie

nie mówię, że człowiek mając miłość i żyjąc w biedzie będzie szczęśliwy, dlatego napisałem, że byłbym nieporównanie bardziej szczęśliwy mając miłość i skromne, ale nie biedne życie, a byłbym nieszczęśliwy będąc samotny i nieskończenie bogaty

2 minuty temu, Klitek napisał:

jeśli jest się śmiertelnie samotnym, to pieniądze nie dadzą szczęścia, a jedynie pocieszenie

nie mówię, że człowiek mając miłość i żyjąc w biedzie będzie szczęśliwy, dlatego napisałem, że byłbym nieporównanie bardziej szczęśliwy mając miłość i skromne, ale nie biedne życie, a byłbym nieszczęśliwy będąc samotny i nieskończenie bogaty

Ten bogaty rzadko jest samotny. Podobno każda baba na takiego poluje. Im większe bogactwo, tym mocniej potrafimy kochać 😁

7 minut temu, Klitek napisał:

Jesli mialabym wybrac z tych dwoch ekstremalnych opcji to tez bym wolala byc biedna ale kochana niz bogata, ale samotna.

Ale zadna z tych opcji nie jest fajna tak naprawde, bieda powoduje stres i klotnie. I wieczne zmartwienie i nerwy, ze jakis nowy koszt wyskoczy i nie bedzie z czego zaplacic.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się