Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
shadowofsuffer

Jak sobie poradzić z natrętnymi myślami, że chłopak mnie zostawi?

Polecane posty

Jesteśmy razem od roku, wydaje się, że nie robi nic takiego, co mogłoby wzbudzać moje podejrzenia. Jednak jestem niesamowicie zestresowana, gdy tylko rozmawia z jakąś dziewczyną, bo wyobrażam sobie wtedy, że to jest na pewno ta, dla której mnie zostawi. Na początku miałam problem, że na pewno mnie nie kocha, jestem tylko opcją i jak trafi mu się okazja to wróci do byłej. Potem wybrałam inną koleżankę, potem inną, ostatnio jeszcze inną… Dzisiaj mam już w głowie kolejną. Chłopak poprosił ją o wysłanie notatek, ona to natychmiast zrobiła, a potem gdy już prowadząca przyszła i zaczęła prowadzić ćwiczenia, to ta dziewczyna często odwracała się i patrzyła w naszą stronę. Miałam wrócić do domu i się pouczyć, bo nie mam zbyt wiele czasu a trafiło mi się okienko i mogłabym je produktywnie wykorzystać. Jednak się nie skupię, nie ma szans. Teraz się stresuję i zastanawiam czy przypadkiem nie piszą ze sobą, czy ona już sobie czegoś nie wyobraziła, że on na pewno mnie zaraz dla niej zostawi. Nie wiem co robić, a rozmowy z chłopakiem na ten temat nie polegają. Siedzi ze mną po kilka godzin, nawet gdy ma poważne i pilne obowiązki, tłumaczy mi, że to ze mną chce być, że jest szczęśliwy i nie wyobraża sobie, gdyby miał mnie stracic. A do mnie to nie dociera, bo moja głowa podpowiada mi, że to właśnie jest ta dziewczyna, dla której mnie zostawi.

Przed chwilą, KochamElcie<3 napisał:

troche przekichane, to musi byc straszne to co czujesz

Najgorzej, że to się przekłada na wszystko, ani nie mogę jeść ze stresu, ani się uczyć, ani skupić na relacjach z przyjaciółmi

Przed chwilą, KochamElcie<3 napisał:

To moze niech nie gada z innymi dziewczynami? 😄

Marzenie, ale raczej nie polega to na tym, żeby odbierać drugiemu człowiekowi prawo do rozmawiania z innymi

Masz jakieś kompleksy, niskie poczucie własnej wartości zdaje się, skoro uważasz, że nie jedna, ale każda dziewczyna jest lepsza od Ciebie... 😞

Z czego wynika tanie niskie poczucie własnej wartości u Ciebie?

• Like 1

6 minut temu, Klitek napisał:

Masz jakieś kompleksy, niskie poczucie własnej wartości zdaje się, skoro uważasz, że nie jedna, ale każda dziewczyna jest lepsza od Ciebie... 😞

Z czego wynika tanie niskie poczucie własnej wartości u Ciebie?

Zapomniałam napisać, że chłopak jest młodszy ode mnie, więc dla mnie już kompleksem jest to, że jestem starsza, a przecież faceci wolą młodsze.

uważam, że pierwszy raz w swoim życiu trafiłam na tak cudownego człowieka i boję się, że mogłabym go stracić.

12 minut temu, shadowofsuffer napisał:

Zapomniałam napisać, że chłopak jest młodszy ode mnie, więc dla mnie już kompleksem jest to, że jestem starsza, a przecież faceci wolą młodsze.

uważam, że pierwszy raz w swoim życiu trafiłam na tak cudownego człowieka i boję się, że mogłabym go stracić.

mi się wydaje jednak, że...jeśli nie ma podstaw do obaw, to problemem są Twoje zmartwienia, a co gorsza przez nie możesz faktycznie doprowadzić do rozstania i to będzie twoja wina niestety 😞

chyba, że są jakieś podstawy, ale sama mówisz, że nie ma...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować