Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Klitek

Jakim cudem całkiem sporo ludzi jest fizycznie i czasowo w stanie pogodzić pracę zawodową z wychowywaniem dzieci?

Polecane posty

To dla mnie całkowicie niepojęte, jak można wracając po pracy mieć jeszcze zarówno siłę, jak i czas na całą masę dodatkowych i ciężkich obowiązków?

Ja po pracy nie mam ani czasu ani siły na nic co wymagałoby chociaż odrobiny energii

6 minut temu, Klitek napisał:

To dla mnie całkowicie niepojęte, jak można wracając po pracy mieć jeszcze zarówno siłę, jak i czas na całą masę dodatkowych i ciężkich obowiązków?

Ja po pracy nie mam ani czasu ani siły na nic co wymagałoby chociaż odrobiny energii

Sądząc po tym, co masz w opisie to zdecydowanie masz czas i energię na archiwizowanie wpisów z kafeterii.

6 minut temu, miramar napisał:

Sądząc po tym, co masz w opisie to zdecydowanie masz czas i energię na archiwizowanie wpisów z kafeterii.

akurat zapisywanie moich własnych tematów wymaga około pół sekundy na ctrl+c i drugie pół sekundy na ctrl+v i gotowe 😉

9 minut temu, Klitek napisał:

Bez przesady. Wtedy po pracy robisz tylko to, co jest absolutnie konieczne, żeby stracić jak najmniej energii np zrobić wspólnie jakąś kolację, którą zjesz razem z kobietą i dziećmi. Możesz wymieniać się z kobietą opieką nad dziećmi w zależności od tego, kto ma akurat tego dnia więcej energii. Inni ludzie sobie jakoś radzą, a dzieci szybko rosną. Naprawdę trochę za mocno panikujesz jak na faceta 😅 Jeżeli tylko dzieci są zdrowe i mało chorują, to jest to sytuacja idealna, bo zawsze jest ryzyko, że mogłoby być znacznie gorzej. 

2 minuty temu, Klitek napisał:

akurat zapisywanie moich własnych tematów wymaga około pół sekundy na ctrl+c i drugie pół sekundy na ctrl+v i gotowe 😉

Ale zakładanie kolejnych kont to już większy i bardziej długotrwały wysiłek.

Przed chwilą, miramar napisał:

Ale zakładanie kolejnych kont to już większy i bardziej długotrwały wysiłek.

ale najważniejsze, że nie wiąże się z żadną odpowiedzialnością, w przeciwieństwie do posiadania dzieci

2 minuty temu, Klitek napisał:

ale najważniejsze, że nie wiąże się z żadną odpowiedzialnością, w przeciwieństwie do posiadania dzieci

Większość rzeczy, które robimy związane jest z jakąś odpowiedzialnością. Pisanie na tym oto forum także.

Niektórzy użytkownicy bardzo przeżywają to, co tu wyczytają.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować