Kuui 19 Napisano 9 godzin temu 2 minuty temu, miramar napisał: Barszcz czerwony z kartonika albo torebki. Ten drugi trzeba rozpuścić w wodzie. Kapusta postna: wkładasz do garnka kapustę kiszoną, gotujesz, przyprawiasz, jesz. Najlepiej to zupka chińska wkładasz zalewasz wrzątkiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KittyD 157 Napisano 9 godzin temu 6 minut temu, miramar napisał: Śledzie po żydowsku? Czyli jakie? Jabłuszko,rodzynki,ogóreczki,cebulka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KittyD 157 Napisano 9 godzin temu 5 minut temu, miramar napisał: Z rodzynkami odpadają. Nie lubię rodzynek i nie dodaję. Uwielbiam połączenie słodkiego z winnym i ostrym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu 2 minuty temu, Pokraka napisał: Też nie lubię, choć ogólnie lubię takie mieszane słodko kwasne smaki. Dodaje suszone morele i śliwki. Bardzo lubię prażone orzechy włoskie więc dodaję tam gdzie mogę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bawidamek z Szczywilka 349 Napisano 9 godzin temu (edytowany) .. Edytowano 9 godzin temu przez Bawidamek z Szczywilka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bawidamek z Szczywilka 349 Napisano 9 godzin temu (edytowany) 6 minut temu, miramar napisał: Barszcz czerwony z kartonika albo torebki. Ten drugi trzeba rozpuścić w wodzie. Kapusta postna: wkładasz do garnka kapustę kiszoną, gotujesz, przyprawiasz, jesz. fuj 4 minuty temu, awaria napisał: To tak jak u mnie. Ja na wigilie barsz z grzybowymi pierozkami oraz rybe po grecku i salatke warzywna. dobra mam już menu teraz jakiś deser tylko inna zupa z krokietami jaka ? Edytowano 9 godzin temu przez Bawidamek z Szczywilka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, Bawidamek z Szczywilka napisał: fuj dobra mam już menu teraz jakiś deser To klasyka Bożego Narodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu (edytowany) 3 minuty temu, Bawidamek z Szczywilka napisał: tylko inna zupa z krokietami jaka ? Krem grzybowy Na deser wafelki andruty posmarowane kajmakiem. Edytowano 9 godzin temu przez miramar Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awaria 96 Napisano 9 godzin temu (edytowany) 3 minuty temu, Bawidamek z Szczywilka napisał: dobra mam już menu teraz jakiś deser Malinowa chmurka w wersji mega uproszczonej: Zalej mrozone maliny malinowa galaretka i daj na to bita smietne. Z puszki, albo sam ubij. Tylko galaretka musi najpierw zzimniec, przed smietana. Edytowano 9 godzin temu przez awaria 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Dodaje suszone morele i śliwki. Bardzo lubię prażone orzechy włoskie więc dodaję tam gdzie mogę. Morele, brzoskwinie, śliwki, ananas, rzurawina tak. Rodzynki mi nie lażą. Orzechy włoskie też lubię. Grzuzini jedzą takie grillowane bakłażany z pasta z orzechów włoskich pycha. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu 6 minut temu, Kuui napisał: Najlepiej to zupka chińska wkładasz zalewasz wrzątkiem. Nie mają nic świątecznego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: Nie mają nic świątecznego. Chyba widziałam kiedyś grzybową Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu 2 minuty temu, awaria napisał: Malinowa chmurka w wersji mega uproszczonej: Zalej mrozone maliny malinowa galaretka i daj na to bita smietne. Z puszki, albo sam ubij. Tylko galaretka musi najpierw zzimniec, przed smietana. Galaretka i śmietana na już? Tylko tyle? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kuui 19 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: Nie mają nic świątecznego. Dlaczego nie lubisz gotować? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awaria 96 Napisano 9 godzin temu (edytowany) 3 minuty temu, Pokraka napisał: Morele, brzoskwinie, śliwki, ananas, rzurawina tak. Rodzynki mi nie lażą. Orzechy włoskie też lubię. Grzuzini jedzą takie grillowane bakłażany z pasta z orzechów włoskich pycha. No, jadlam takie roladki z baklazana z orzechowa pasta w gruzinskim barze, pycha, jeszcze na wierzchu byly kuleczki granatu. Edytowano 9 godzin temu przez awaria Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, Pokraka napisał: Chyba widziałam kiedyś grzybową Rosół można podciągnąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 9 godzin temu 5 minut temu, Bawidamek z Szczywilka napisał: dobra mam już menu teraz jakiś deser Ja robię serniki na zimno bo łatwe i zawsze wychodzą Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, Kuui napisał: Dlaczego nie lubisz gotować? Nie wiem. Denerwują mnie wszelkie czynności związane z gotowaniem. Zaczynając od myślenia o tym, co ugotować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awaria 96 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, miramar napisał: Galaretka i śmietana na już? Tylko tyle? Tylko tyle, i az tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, awaria napisał: No, jadlam takie roladki z baklazana z orzechowa pasta w gruzinskim barze, pysza, jeszcze na wierzchu byly kuleczki granatu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, awaria napisał: Tylko tyle, i az tyle. Ubijanie śmietany to podstępny proces. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kuui 19 Napisano 9 godzin temu (edytowany) 1 minutę temu, miramar napisał: Nie wiem. Denerwują mnie wszelkie czynności związane z gotowaniem. Zaczynając od myślenia o tym, co ugotować. Przecież i tak pójdziesz na gotowe. Jak jest zdrowa żyje ? Edytowano 9 godzin temu przez Kuui Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 877 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, awaria napisał: No, jadlam takie roladki z baklazana z orzechowa pasta w gruzinskim barze, pysza, jeszcze na wierzchu byly kuleczki granatu. W ogóle kuchnia gruzińska to moje smaki, a w sosie z zielonych mirabelek to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bawidamek z Szczywilka 349 Napisano 9 godzin temu 6 minut temu, awaria napisał: Malinowa chmurka w wersji mega uproszczonej: Zalej mrozone maliny malinowa galaretka i daj na to bita smietne. Z puszki, albo sam ubij. Tylko galaretka musi najpierw zzimniec, przed smietana. nieee coś lepszego xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bawidamek z Szczywilka 349 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Ubijanie śmietany to podstępny proces. jest w spray acz uzywałem do ciała xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awaria 96 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, miramar napisał: Ubijanie śmietany to podstępny proces. Mozna sie poratowac sprejem z puszki. Mozna tez na ta zastygla galaretke z malinami dac serek ricotta, czy jakis nieslony i malo kwasny twarozek, z dodatkiem ew. cukru, cynamonu, na wierzch prazone platki migdalow. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
awaria 96 Napisano 9 godzin temu 1 minutę temu, Bawidamek z Szczywilka napisał: nieee coś lepszego xD To upiecz babke. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu 4 minuty temu, Kuui napisał: Przecież i tak pójdziesz na gotowe. Jak jest zdrowa żyje ? Na gotowe,na gotowe. Ale świata są długie. Ja też muszę coś przygotować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu 2 minuty temu, awaria napisał: Mozna sie poratowac sprejem z puszki. Mozna tez na ta zastygla galaretke z malinami dac serek ricotta, czy jakis nieslony i malo kwasny twarozek, z dodatkiem ew. cukru, cynamonu, na wierzch prazone platki migdalow. Pisz tak jeszcze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miramar 85 Napisano 9 godzin temu 10 minut temu, Pokraka napisał: W ogóle kuchnia gruzińska to moje smaki, a w sosie z zielonych mirabelek to Z mirabelek to nalewkę robię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach