Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Barnaba 234

Ale uwierzyłem płatności telefonem.

Polecane posty

A no życie człowiek się uczy , pojechałem z 400 km z małą gotówką 400 zł , a resztę chciałem płacić kartą telefonem .  I patrzę coś nie mogę płacić smartfonem . Popsuło się coś,   dobrze że to naprawiłem bo musiałbym szybko wracać do domu , na bilet bym nie miał.  Na rodzine nie mogłem liczyć,  chodź chciałem pożyczyć z 800 zł gotówki i zrobił bym przelew . Nie mieli . Mi to się śmiać chce że człowiek jest kowalem swojego losu , przecież rządzi nami kasa , żyjemy na swój rachunek.  Musimy być kowalem swojego losu . Nic nikogo nie obchodzi masz , nie masz . Tak sobie myślę. 

Umiesz liczyć, licz na siebie. Ja tak nauczyłam się robić. 

1 godzinę temu, Yaaku napisał:

Umiesz liczyć, licz na siebie. Ja tak nauczyłam się robić. 

Ale tak pisze , gdybym sam nic , nikt by nic nie pożyczył.  To są właśnie wielkie rodziny , człowiek jest nie tylko kowalem losu . On nim być musi , co innego jak się jest jeszcze bogaty . Okrutnie kasa rządzi światem,  człowiekiem .

No właśnie,  bo to jest taka znieczulica wśród ludzi, zarówno w rodzinie jak też wśród dalszych, czy bliższych znajomych.  Na szczęście nie muszę pożyczać ale może się zdarzyć taką chociażby sytuacja życiowa jak opisałeś. I wtedy wiemy kto jest kim. Bo jak jestem uczciwa i ktoś powinien mi zaufać to dlaczego nie mogę na tę osobę liczyć. 

20 minut temu, Yaaku napisał:

No właśnie,  bo to jest taka znieczulica wśród ludzi, zarówno w rodzinie jak też wśród dalszych, czy bliższych znajomych.  Na szczęście nie muszę pożyczać ale może się zdarzyć taką chociażby sytuacja życiowa jak opisałeś. I wtedy wiemy kto jest kim. Bo jak jestem uczciwa i ktoś powinien mi zaufać to dlaczego nie mogę na tę osobę liczyć. 

No właśnie,  niestety nami rządzi pieniądz  , i każdy żyje na swój rachunek . Jakikolwiek syf życia,  to i tak jest twoja sprawa . Żaden człowiek mi nic w moim życiu nie zmienił konkretnego . Czy pomógł. 

Dnia 1.01.2025 o 15:52, Barnaba 234 napisał:

No właśnie,  niestety nami rządzi pieniądz  , i każdy żyje na swój rachunek . Jakikolwiek syf życia,  to i tak jest twoja sprawa . Żaden człowiek mi nic w moim życiu nie zmienił konkretnego . Czy pomógł. 

Można tez nie dostrzegać tych zmian. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się