Barnaba 234 7 Napisano środa o 09:48 A no życie człowiek się uczy , pojechałem z 400 km z małą gotówką 400 zł , a resztę chciałem płacić kartą telefonem . I patrzę coś nie mogę płacić smartfonem . Popsuło się coś, dobrze że to naprawiłem bo musiałbym szybko wracać do domu , na bilet bym nie miał. Na rodzine nie mogłem liczyć, chodź chciałem pożyczyć z 800 zł gotówki i zrobił bym przelew . Nie mieli . Mi to się śmiać chce że człowiek jest kowalem swojego losu , przecież rządzi nami kasa , żyjemy na swój rachunek. Musimy być kowalem swojego losu . Nic nikogo nie obchodzi masz , nie masz . Tak sobie myślę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yaaku 3 Napisano środa o 12:18 Umiesz liczyć, licz na siebie. Ja tak nauczyłam się robić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Barnaba 234 7 Napisano środa o 14:19 1 godzinę temu, Yaaku napisał: Umiesz liczyć, licz na siebie. Ja tak nauczyłam się robić. Ale tak pisze , gdybym sam nic , nikt by nic nie pożyczył. To są właśnie wielkie rodziny , człowiek jest nie tylko kowalem losu . On nim być musi , co innego jak się jest jeszcze bogaty . Okrutnie kasa rządzi światem, człowiekiem . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Yaaku 3 Napisano środa o 14:29 No właśnie, bo to jest taka znieczulica wśród ludzi, zarówno w rodzinie jak też wśród dalszych, czy bliższych znajomych. Na szczęście nie muszę pożyczać ale może się zdarzyć taką chociażby sytuacja życiowa jak opisałeś. I wtedy wiemy kto jest kim. Bo jak jestem uczciwa i ktoś powinien mi zaufać to dlaczego nie mogę na tę osobę liczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Barnaba 234 7 Napisano środa o 14:52 20 minut temu, Yaaku napisał: No właśnie, bo to jest taka znieczulica wśród ludzi, zarówno w rodzinie jak też wśród dalszych, czy bliższych znajomych. Na szczęście nie muszę pożyczać ale może się zdarzyć taką chociażby sytuacja życiowa jak opisałeś. I wtedy wiemy kto jest kim. Bo jak jestem uczciwa i ktoś powinien mi zaufać to dlaczego nie mogę na tę osobę liczyć. No właśnie, niestety nami rządzi pieniądz , i każdy żyje na swój rachunek . Jakikolwiek syf życia, to i tak jest twoja sprawa . Żaden człowiek mi nic w moim życiu nie zmienił konkretnego . Czy pomógł. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Nieznajoma.ona. 133 Napisano czwartek o 21:35 Dnia 1.01.2025 o 15:52, Barnaba 234 napisał: No właśnie, niestety nami rządzi pieniądz , i każdy żyje na swój rachunek . Jakikolwiek syf życia, to i tak jest twoja sprawa . Żaden człowiek mi nic w moim życiu nie zmienił konkretnego . Czy pomógł. Można tez nie dostrzegać tych zmian. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach