Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
blackdahlia

Chłopak maminsynek?

Polecane posty

Mam taki problem, jesteśmy z chłopakiem przed 30stką, mieszkamy razem od około pół roku sami i muszę zasięgnąć jakiejś porady od osób trzecich, bo nie wiem czy to normalne. Mianowicie chodzi o mamę mojego faceta. Mieszkamy jakieś pół godziny drogi od domu jego rodziców. Mama przeważnie pisze do niego smsy codziennie, po kilkanaście razy.. są to rzeczy typu ''jesteś w pracy?'', ''byłeś w pracy'' , ''wyślij mi swój grafik, ''jadłeś?, ugotowaliście rosół?'' ''jak wrócisz z pracy to podejdź ''. Jak on wyśle już jej ten jego grafik pracy to jego mama odpisuje''nareszcie'' xD . jestem temu przeciwna, bo wtedy wydzwania do niego kilka razy dziennie wiedząc kiedy ma wolne.... Nie wiedziałam na początku naszego mieszkania razem, że tak jest ponieważ jego rodzice byli na długim wyjeździe zanim ich poznałam. Rozmawiam z nim o tym, że to przesada jest i że mama traktuje go jak dziecko i że to dziwne. On mówi, że wie że to przesada, ale nie będzie się spinał o to do mamy i że mu to lata czy jej wyśle ten grafik czy nie i że on ma dystans do tego. A ja zastanawiam się jak to będzie później, np kiedy będzie dziecko. Poradźcie czy to normalne czy to przesada???? 

dodam jeszczem że jego ojciec się spina do niego że studiów nie ukończył i ma to zrobić a chłop ma prawie 30 lat  i chyba sam może o sobie decydować. Ciśnie ludzi bez wykształcenia przy mnie gdzie ja studiów nie mam 

Edytowano przez blackdahlia

1 godzinę temu, blackdahlia napisał:

dodam jeszczem że jego ojciec się spina do niego że studiów nie ukończył i ma to zrobić a chłop ma prawie 30 lat  i chyba sam może o sobie decydować. Ciśnie ludzi bez wykształcenia przy mnie gdzie ja studiów nie mam 

Musi się nauczyć asertywności , bo inaczej całe życie będzie potrzebował mamusi i tatusia. 😁

22 minuty temu, 𝚆𝚒𝚍𝚖𝚘 napisał:

Musi się nauczyć asertywności , bo inaczej całe życie będzie potrzebował mamusi i tatusia. 😁

To już nastolatek nie odpisuje na smsy 😁

7 minut temu, Onaaaa napisał:

To już nastolatek nie odpisuje na smsy 😁

To też kwestia charakteru jeżeli ktoś nie lubi być inwigilowany. Ja też nie odpisywałem na smsy i później mówiłem , że potrzebowałem ciut prywatności.😁

Przed chwilą, BabaZBlokadąPisania napisał:

Jesteś maminsynkiem? 😄

No co ty, ja nawet do mamy boję się zadzwonić

Omijać szerokim łukiem. Wielka red flaga. Jak go przekonasz, żeby ograniczył kontakt z mamusią, to staniesz sie wrogiem numer 1 w jego rodzince, a potem już z górki do rozstania.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się