Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
mideri

Co się zmieniło w ostatnich latach, że dawniej, przez dziesiątki lat, według statystyk, w pracy poznawało się więcej par niż wśród znajomych lub w szkole, i to było OK, natomiast w ostatnich latach poznawanie partnera w pracy już nie jest OK?

Polecane posty

Co i dlaczego się zmieniło w tej sprawie w ostatnich latach?

1 minutę temu, Marion Elderflower napisał:

Moze social media i wplyw internetu na ludzkie glowy

Teraz modne jest poznawanie sie przez internet jak ktos zyje w innym kraju 

Ale nie chodzi mi o spadek popularności poznawania się w pracy, a wzrost poznawania się przez internet

Tylko o to, że obecnie większość ludzi mówi, że w pracy NIE WYPADA, A WRĘCZ NIE WOLNO POZNAWAĆ PARTNERA LUB PARTNERKI

DLACZEGO TAKA ZMIANA NA BARDZO NEGATYWNE PODEJŚCIE W TEJ SPRAWIE?

Tak, bo do pracy zazwyczaj chodzi się pracować. Ludzie dalej się poznają w pracy, ale mniej osób idzie do nowej pracy z przekonaniem że znajdzie tam partnera lub przyjaciół. 

1 minutę temu, Marion Elderflower napisał:

Moze dlatego, bo ludzie mysla ze do pracy chodzi sie pracowac a nie poznawac ludzi czy robic milosci

No wiem, że tak właśnie teraz myślą, bo właśnie tak to argumentują

Ale dlaczego nagle zaczęli tak myśleć, a wcześniej, przez dziesiątki lat tak nie myśleli?

Mnie to wkurza dlatego, że ja nie mam gdzie kogokolwiek poznać, bo nie mam znajomych, na tinderze zadna kobieta która waży mniej niż 100 kg nie daje mi lajka, więc bardzo chciałbym poznać kogoś w pracy, tu koorwa nie wiadomo po jaki hooj obecnie w pracy nie wolno poznawać partnerki

WHAT THE FUCK?!?

1 minutę temu, Queen_bee napisał:

Tak, bo do pracy zazwyczaj chodzi się pracować. Ludzie dalej się poznają w pracy, ale mniej osób idzie do nowej pracy z przekonaniem że znajdzie tam partnera lub przyjaciół

Dlaczego?!?!

I dlaczego to się zmieniło w ostatnich latach, a jeszcze z 15 lat temu i dawniej tak nie było?!? Przecież od zawsze do pracy chodziło się, żeby pracować

Masz na to jakieś statystyki czy wymyśliłeś tę teorię na podstawie komentarzy na kafeterii?

• Haha 1

8 minut temu, Żaba Monìka napisał:

Masz na to jakieś statystyki czy wymyśliłeś tę teorię na podstawie komentarzy na kafeterii?

Ostatnio większość ludzi, gdziekolwiek, nie tylko na kafeterii, również z którymi rozmawiam na żywo, tak się właśnie wypowiada i to z wielką stanowczością i wręcz oburzeniem, że w pracy nie należy zawierać żadnych relacji - nie wyssałem sobie tego sam z palca

4 minuty temu, mideri napisał:

Ostatnio większość ludzi, gdziekolwiek, nie tylko na kafeterii, również z którymi rozmawiam na żywo, tak się właśnie wypowiada i to z wielką stanowczością i wręcz oburzeniem, że w pracy nie należy zawierać żadnych relacji - nie wyssałem sobie tego sam z palca

A 15 lat temu też pytałeś ludzi?

8 minut temu, Żaba Monìka napisał:

A 15 lat temu też pytałeś ludzi?

Tak - jak 15 i więcej lat temu pytałem ludzi o to gdzie można poznać parę, to wymieniając takie miejsca i możliwości, bez zająknięcia wymianiali, że przez znajomych, w szkole, w pracy i nikt nie widział w tym niczego złego

Dopiero w ostatnich latach nagle zaczęło to prawie wszystkim przeszkadzać, przynajmniej w Polsce, bo wiem, że ty mieszkasz od dawna za granicą, więc może dlatego nie wiesz o tych zmianach

Może praca się zmieniła? Kiedyś w pracy kopano rowy, a teraz ludzie siedzą w biurach i się ścigają ze szczurami.

7 minut temu, Daniel86 napisał:

Może praca się zmieniła? Kiedyś w pracy kopano rowy, a teraz ludzie siedzą w biurach i się ścigają ze szczurami.

Chyba coś w tym jest - teraz ludziom 💵💸💰💲🤑przysłaniają wszystko i chyba zarabiają za dużo i strasznie trzęsą doopami tylko o to

Dawniej zarabiali mizernie, więc im tak na tej pracy nie zależało

10 minut temu, mideri napisał:

Jak dawniej? Kojarzę lata 80-te. W tamtym czasie ludzie mieli pieniądze których nie mieli na co wydać 🤣 

Pomijam już nagminne okradanie swoich zakładów pracy. 

4 minuty temu, afekafe napisał:

Jak dawniej? Kojarzę lata 80-te. W tamtym czasie ludzie mieli pieniądze których nie mieli na co wydać 🤣 

Pomijam już nagminne okradanie swoich zakładów pracy. 

No wlasnie - wtedy pieniadze nie mialy wartosci i nikt nie szanowal pracy

A teraz praca i pieniadze sa dla wiekszosci ludzi bogiem

U mnie w pracy są 3 pary poznane w pracy. 2 ciągle pracyją razem tylko innych pionach. 1 nie bo dziewczyna dostała lepsza prace to skorzystała, ale jej mąż pracuje nadal i odejscie nie mialo żadnego zwiazku z praca . 

1 minutę temu, mideri napisał:

A teraz praca i pieniadze sa dla wiekszosci ludzi bogiem

Bo praktycznie wszystko jest sprywatyzowane a "szefem" może być zwykły ćwok. 

U mnie w pracy są dwie pary. Poznali się w pracy. 

90 procent załogi mojej fabryki stanowią kobiety ale nie ma par jednopłciowych. Czy to nie dziwne? 🤔

1 godzinę temu, miramar napisał:

U mnie w pracy są dwie pary. Poznali się w pracy. 

90 procent załogi mojej fabryki stanowią kobiety ale nie ma par jednopłciowych. Czy to nie dziwne? 🤔

Nie przyznają się nawet jeżeli jakieś są aby uniknąć nagonki i innych hejtów. 😁

2 godziny temu, mideri napisał:

Chyba coś w tym jest - teraz ludziom 💵💸💰💲🤑przysłaniają wszystko i chyba zarabiają za dużo i strasznie trzęsą doopami tylko o to

Mnie bardziej chodziło o rywalizację o wyższe stanowiska. Przy kopaniu rowów jej raczej nie było, natomiast praca w biurze kojarzy mi się z tak zwanym wyścigiem szczurów, a przynajmniej taki obraz płynie z filmów.

3 godziny temu, mideri napisał:

Co i dlaczego się zmieniło w tej sprawie w ostatnich latach?

Kiedyś wybór był tak mały że większość ludzi sie parowała raz a dobrze - w szkole, w pracy, na studiach. Mnóstwo ludzi sie hajtało po kilku miesiącach znajomości bo nie wypadało żyć w konkubinacie, co ludzie powiedzą, babcia sie obrazi itp.

Teraz wybór jest tak ogromny że nikt nie musi korzystać z pierwszej lepszej okazji, ludzie żyją na kocią łape ile chca, nikt w to nie wnika, ani nie krytykuje.

Dlatego związki w pracy są mniej popularne bo z góry zakładamy że związek nie potrwa wiecznie i po rozstaniu bedzie kwas w robocie

2 minuty temu, Qwerty88 napisał:

Dlatego związki w pracy są mniej popularne bo z góry zakładamy że związek nie potrwa wiecznie i po rozstaniu bedzie kwas w robocie

Serio, tak myślą teraz młodzi?

3 godziny temu, mideri napisał:

Dlaczego?!?!

I dlaczego to się zmieniło w ostatnich latach, a jeszcze z 15 lat temu i dawniej tak nie było?!? Przecież od zawsze do pracy chodziło się, żeby pracować

Nie wiem jak było kiedyś, bo 15 lat temu się jeszcze uczyłam. Ja mam podejście że w pracy się pracuje nie szuka chłopaka. Oczywiście, jak ktoś mi sie spodoba, to inna sprawa, ale nie idę z zamysłem „znajdę męża”. Większość moich koleżanek również. 

• Like 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować