Fifofa 45 Napisano czwartek o 20:56 5 godzin temu, Sev napisał: Melduj się po robocie. A najlepiej o świcie na pogaduszki. Dryń dryń. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 405 Napisano czwartek o 21:02 4 minuty temu, Fifofa napisał: Dryń dryń. Za slabo Seven już spi. Musisz śpiewać poad jej oknem głośno Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 45 Napisano czwartek o 21:04 1 minutę temu, Onaaaa napisał: Za slabo Seven już spi. Musisz śpiewać poad jej oknem głośno Tak chciałem aby przyznała kim jest ale nie che,.możliwości mogą być duże. Na A na E Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 45 Napisano czwartek o 21:07 5 minut temu, Onaaaa napisał: Za slabo Seven już spi. Musisz śpiewać poad jej oknem głośno Najlepiej czy zastałem Jolkę 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2159 Napisano wczoraj o 13:13 Jak wrócę do domu to zrobię fotkę ostatniej rośliny jaką chciałam mieć a akurat traf chciał, że byla była w Dino. To był tani zakup, a drugi droższy (?) Nie zamawiałam nigdy nic drogiego z zagranicznych stronek i trochę się zdziwiłam że muszę jeszcze coś do paczki dopłacać... a tu jeszcze VAT i cło i obiektyw zamiast kosztować 1714,50 zł będzie droższy o ponad 500 zł. : ) biznes życia : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2159 Napisano 21 godzin temu euforbia https://ibb.co/0jW24FnM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2159 Napisano 18 godzin temu Miałam jeszcze dodać, że roślina pochodzi z Madagaskaru... jednego z najbiedniejszych punktów na naszym globie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sev 51 Napisano 5 godzin temu 12 godzin temu, marawstala napisał: Miałam jeszcze dodać, że roślina pochodzi z Madagaskaru... jednego z najbiedniejszych punktów na naszym globie. Euforbia, ładny. :] Pingwiny kiedyś były z Madagaskaru. Po kawie wybieram się do roślinnych. Kojarzysz kwiecie, którego liście różowe są i troszkę zielone? Przypomina troszkę pokrzywę, być może to ozdobna pokrzywa. Poczytam, sprawdzę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sev 51 Napisano 5 godzin temu Dnia 12.06.2025 o 21:56, Fifofa napisał: Dryń dryń. Odpowiadam na dryń, dryń. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 45 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Sev napisał: Odpowiadam na dryń, dryń. Coś chciałaś i zapomniałaś ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sev 51 Napisano 5 godzin temu Koleus, zwana potocznie pokrzywą brazylijską. Mam w pamięci tę różową całą. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sev 51 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Fifofa napisał: Coś chciałaś i zapomniałaś ? Chcę zapytać jak zdrowie, ot co. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 45 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Sev napisał: Chcę zapytać jak zdrowie, ot co. Myślałem coś innego i jaka pogoda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sev 51 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Fifofa napisał: Myślałem coś innego i jaka pogoda. Burza w nocy była. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 45 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Sev napisał: Burza w nocy była. Ty jesteś tą hmm mmm MMM hm. ja dokładnie nie wiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sev 51 Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, Fifofa napisał: Ty jesteś tą hmm mmm MMM hm. ja dokładnie nie wiem. Już ci mówiłam, że nigdy jej nie zastąpię. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 45 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Sev napisał: Już ci mówiłam, że nigdy jej nie zastąpię. Kogo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sev 51 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Fifofa napisał: Kogo Tej, której czekasz. F zdaje się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 713 Napisano 5 godzin temu 10 minut temu, Sev napisał: Tej, której czekasz. F zdaje się. Filomena? Fryderyka? Franciszka? Florentyna? Filippa? (ta to ma piękne zdrobnienie imienia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2159 Napisano 5 godzin temu 30 minut temu, Sev napisał: Euforbia, ładny. :] Pingwiny kiedyś były z Madagaskaru. Po kawie wybieram się do roślinnych. Kojarzysz kwiecie, którego liście różowe są i troszkę zielone? Przypomina troszkę pokrzywę, być może to ozdobna pokrzywa. Poczytam, sprawdzę. W tej chwili nie pamiętam nazwy, ale chyba kojarzę... chyba są często kupowane do tzw ogrodów w szkle. : ) bardziej kojarzę czerwoną choć kolorystyka bywa różna. Różowa może być też aglaonema (też ładna roślina). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2159 Napisano 5 godzin temu Chodzi o koleusy? : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sev 51 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, WychodzeNaChwile napisał: Filomena? Fryderyka? Franciszka? Florentyna? Filippa? (ta to ma piękne zdrobnienie imienia Frida. Dawno cię nie widziałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sev 51 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, marawstala napisał: Chodzi o koleusy? : ) Tak, tam wyżej wyznałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sev 51 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, marawstala napisał: W tej chwili nie pamiętam nazwy, ale chyba kojarzę... chyba są często kupowane do tzw ogrodów w szkle. : ) bardziej kojarzę czerwoną choć kolorystyka bywa różna. Różowa może być też aglaonema (też ładna roślina). Sprawdziłam wpisując kwiat o różówych listkach i pokazało. Zwykle to rosliny zewnętrzne i wieloletnie, choć i w pomieszczeniach dobrze się mają. Wcale nie są z Brazylii wbrew nazwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2159 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Sev napisał: Tak, tam wyżej wyznałam. Oki. Teraz doczytałam : ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sev 51 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, marawstala napisał: Oki. Teraz doczytałam : ) Wygląda jak żywa. Tak jak ta twoja kolorowa. Gdy kiedyś tak powiedziałam koleżance, to ona że przecież jest żywa. A mnie chodziło o to, że wygląda zdrowo i pięknie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2159 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Sev napisał: Sprawdziłam wpisując kwiat o różówych listkach i pokazało. Zwykle to rosliny zewnętrzne i wieloletnie, choć i w pomieszczeniach dobrze się mają. Wcale nie są z Brazylii wbrew nazwy. Yhym spoko też kiedyś zwróciłam na nie uwagę... ładne wielokolorowe kępy można z nich stworzyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2159 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Sev napisał: Wygląda jak żywa. Tak jak ta twoja kolorowa. Gdy kiedyś tak powiedziałam koleżance, to ona że przecież jest żywa. A mnie chodziło o to, że wygląda zdrowo i pięknie. : ) tak się czasem mówi, że żywa czyli zdrowa w tym przypadku roślina... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sev 51 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, marawstala napisał: : ) tak się czasem mówi, że żywa czyli zdrowa w tym przypadku roślina... Te potyczki językowe często wywołują uśmiech na buzi. Wiesz? Nie zamawiałam roślin przez internet, choć widzę mnóstwo różnorodnych, czy na fejsie. Może na fejsie i odebrać osobiście byłoby zwyczajniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sev 51 Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, marawstala napisał: Yhym spoko też kiedyś zwróciłam na nie uwagę... ładne wielokolorowe kępy można z nich stworzyć. Pokazuj czasem okazy. Stare, nowe, wszystkie. Bardzo jest parno teraz, tak jakby na deszcz się szykowało. Sobota to czas na małe leniuchowanie oraz bezstresowe wyjścia, dlatego trzeba mi się zbierać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach