afekafe 271 Napisano 7 godzin temu 10 minut temu, _Gretta napisał: Przypomniałaś ! Ocet, tak ! Rok temu białe cieniutkie alladynki prałam ale tu rzeczywiście wrzuciłam niebieską bluzkę i wyszły mocne plamy na alladynkach,. Było szare mydło czeskie w użyciu i ocet, 2 dni moczyłam iwszystko zeszło. Są białe. Dziękuję Spanikowałam i zapomniałam. Za to że w niedzielę prałam to mam Raczej nie robię tego w dzień śweięty, ale spocone pod pachami było to zamoczyłam a tu masz. Polecam się 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBynajmniejBoża 46 Napisano 7 godzin temu Boze co ten oszołom ma na łbie znowu pieprz oglądasz strefę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 7 godzin temu 13 minut temu, BabkaBynajmniejBoża napisał: Ciociolino. Spełnienilam marzenie mam go. Mam Dzidziusia, do bielizny używam A do czarnej Biały Jeleń do ciemnych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 7 godzin temu 11 minut temu, Spaghetti... napisał: Wiem, ale polecałaś nie kupować włoskich ciuchów W sumie mam kilka rzeczy kupionych we włoskim butiku i nie wszystkie farbują, 2 bluzki tak. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 7 godzin temu 13 minut temu, WychodzeNaChwile napisał: a co ty - lekko się spoci i cała D... czarna No właśnie. Spoci się, bielizna wilgotna i kolor puszcza? Ja bym takie majtki wywaliła. Zbyt cenię sobie zdrowie tam łoj Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 7 godzin temu 10 minut temu, WychodzeNaChwile napisał: a co ty - lekko się spoci i cała D... czarna Powiedziałam że nie na mnie Płyn, ciepła woda i farbuje jak cholera 15 minut temu, Onaaaa napisał: Może soda? Może a jak wygryzie te ciemne kolory? 20 minut temu, Spaghetti... napisał: Płyn do prania wymienić na lepszy model I tu możesz mieć racje, jednak może przyczyna tkwić w środkach piorących. Są coraz gorsze, muszę jechać do zaufanego sklepu z chemią niemiecką, niech coś doradzi do kolorów, jakiś płyn. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 166 Napisano 7 godzin temu 7 minut temu, afekafe napisał: W sumie mam kilka rzeczy kupionych we włoskim butiku i nie wszystkie farbują, 2 bluzki tak. Spoko, pół żartem pół serio, ale jest z tym problem mam tego świadomość Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, afekafe napisał: No właśnie. Spoci się, bielizna wilgotna i kolor puszcza? Ja bym takie majtki wywaliła. Zbyt cenię sobie zdrowie tam łoj Kiedyś kupiłam 2 komplety ręczniów w kratę. No piękne. Szafirowe i bordowe W occie moczyłam i po dzisiejszy dzień za każdym razem farbują. Idą na ścierki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 7 godzin temu 7 minut temu, afekafe napisał: No właśnie. Spoci się, bielizna wilgotna i kolor puszcza? Ja bym takie majtki wywaliła. Zbyt cenię sobie zdrowie tam łoj Wszystko co czarne farbuje. Chodzisz z gołą? Chyba że tylko białą preferujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Spaghetti... 166 Napisano 7 godzin temu (edytowany) 9 minut temu, _Gretta napisał: I tu możesz mieć racje, jednak może przyczyna tkwić w środkach piorących. Są coraz gorsze, muszę jechać do zaufanego sklepu z chemią niemiecką, niech coś doradzi do kolorów, jakiś płyn. Tak uważam Gretta, więc niech fachowiec Ci doradzi co kupić pod ten ciuch i będzie spoko Edytowano 7 godzin temu przez Spaghetti... 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 56 Napisano 7 godzin temu 17 minut temu, _Gretta napisał: Mam Dzidziusia, do bielizny używam A do czarnej Biały Jeleń do ciemnych Oddaj do pralni każdym centrum handlowym powinna być i po kłopocie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 7 godzin temu 50 minut temu, BabkaBynajmniejBoża napisał: Będę musiała coś wymyślić bo szkoda. Próbuj w occie. Ja też, ale już jutro. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, Fifofa napisał: Oddaj do pralni każdym centrum handlowym powinna być i po kłopocie. Nie. Spróbuje w occie. Pstrokrotka przypomniała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, _Gretta napisał: Wszystko co czarne farbuje. Chodzisz z gołą? Chyba że tylko białą preferujesz. Mam też czarną bieliznę i nie farbuje. Kupuję w różnych kolorach, białej faktycznie najwięcej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, Spaghetti... napisał: Tak uważam Gretta, więc niech fachowiec Ci doradzi co kupić pod ten ciuch i będzie spoko Takie coś jak Brudpur z Voigt jest też dobry tylko nie wiem czy przy zaciekach z farby. Delikatne rzeczy jak białe firany dopiera aż po ubrania robocze u facetów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 6 godzin temu 4 minuty temu, afekafe napisał: Mam też czarną bieliznę i nie farbuje. Kupuję w różnych kolorach, białej faktycznie najwięcej. Powiesz w czym pierzesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, _Gretta napisał: Powiesz w czym pierzesz? Oczywiście. Teraz mam wizir do białego, zwykły kłębuszek (płyn do prania) kolor i czarny. I ostatnio dolewam płyn perfumowany do płukania. Paczka ze Słowacji dotarła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 6 godzin temu (edytowany) 2 minuty temu, afekafe napisał: Oczywiście. Teraz mam wizir do białego, zwykły kłębuszek (płyn do prania) kolor i czarny. I ostatnio dolewam płyn perfumowany do płukania. Paczka ze Słowacji dotarła Kłębuszek znam, najczęściej w perle Wollite piorę. Do koloru i ciemnych.Co ze Słowacji, te perfumy? Najgorszy to był Wirek. Kupiłam na szybko w grudniu bo końcówka Wollite była i brak słów.... Bieliznę w tym prałam Potem kłopot miałam spory. Edytowano 6 godzin temu przez _Gretta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 6 godzin temu 1 minutę temu, _Gretta napisał: Kłębuszek znam, najczęściej w perle Wollite piorę. Do koloru i ciemnych. Kłębuszek, to najtańszy płyn do prania. Często też kupuję chemię niemiecką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
_Gretta 38 Napisano 6 godzin temu Przed chwilą, afekafe napisał: Kłębuszek, to najtańszy płyn do prania. Często też kupuję chemię niemiecką. Doczytaj. Edytowałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 6 godzin temu 2 minuty temu, _Gretta napisał: Doczytaj. Edytowałam. Pytasz o perfumy do prania? Przywiozlam sobie od taty 50 ml, tak mi się spodobał trwały i piękny zapach prania, że zamówiłam zestaw 6 zapachów. Już mam je w domu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Owsikus Szczerbatus VIII 11 Napisano 6 godzin temu piekny zapach to cos pieknego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 6 godzin temu 7 minut temu, Owsikus Szczerbatus VIII napisał: piekny zapach to cos pieknego Serio, szczerze polecam takie perfumy do prania. W całym domu pięknie pachnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Owsikus Szczerbatus VIII 11 Napisano 6 godzin temu a drogie to? pewnie w sklepach z domowymi produktami sprzedaja to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 6 godzin temu 6 minut temu, Owsikus Szczerbatus VIII napisał: a drogie to? pewnie w sklepach z domowymi produktami sprzedaja to Drogie, ale mega wydajne. Za 6 buteleczek (50 ml ) zapłaciłam 191 zł. Chciałam zobaczyć jak pachnie reszta i który zapach kupić o większej pojemności. Te perfumy do prania można swobodnie wlać też do butelki z rozpylaczem, dolać zwykłej wody i psikać pranie już rozwieszone na suszarce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Owsikus Szczerbatus VIII 11 Napisano 5 godzin temu to nie tak zle, i na ile pran to starczy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2166 Napisano 5 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, afekafe napisał: Wlewasz płyn do płukania do bębna, czy dozownika? Jeśli te plany są z płynu do prania, zalecam namoczyć w misce kilka godzin z dodatkiem octu. A jeśli nie są to plamy z płynu to mogą się chyba utrwalić jeśli będzie się moczyło w takiej wodzie z dodatkiem octu. Barwniki do tkanin (nie wiem czy wszystkie) ale pamiętam, że właśnie ostatnim etapem farbowania tkanin było moczenie tkaniny w wodzie z dodatkiem octu... ocet zatrzymuje barwnik w tkaninie. A czym doczyscic plamy to nie wiem... Edytowano 5 godzin temu przez marawstala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca łabędzica 463 Napisano 5 godzin temu 1 godzinę temu, BabkaBynajmniejBoża napisał: Boze co ten oszołom ma na łbie znowu pieprz oglądasz strefę? Mierzi mnie ostatnio ten jazgot, nie oglądam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
afekafe 271 Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, marawstala napisał: A jeśli nie są to plamy z płynu to mogą się chyba utrwalić jeśli będzie się moczyło w takiej wodzie z dodatkiem octu. Barwniki do tkanin (nie wiem czy wszystkie) ale pamiętam, że właśnie ostatnim etapem farbowania tkanin było moczenie tkaniny w wodzie z dodatkiem octu... ocet zatrzymuje barwnik w tkaninie. A czym doczyscic plamy to nie wiem... No właśnie. Ocet powinien utrwalić kolor czarny, żeby nie farbował ponownie, a biel powinna wyblaknąć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marawstala 2166 Napisano 5 godzin temu 8 minut temu, afekafe napisał: No właśnie. Ocet powinien utrwalić kolor czarny, żeby nie farbował ponownie, a biel powinna wyblaknąć. No tak byłoby super gdyby nie te plamy, ocet wszystko utrwali zarówno wzór porządany jak i te plamy bo ich nie odbarwi... Biel nie wyblaknie bo została zabarwiona. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach