Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Kazamate

Co oprócz leczenia miejscowego na łuszczyce skóry głowy?

Polecane posty

Leczę się dermatologicznie, ale nadal szukam dodatkowych sposobów na wsparcie skóry głowy przy łuszczycy. Czy macie jakieś sprawdzone metody lub produkty, które pomagają oprócz standardowych maści i szamponów?

Proszę spróbować suplementacji CBD jako wsparcia dla tradycyjnego leczenia. Ja stosuję regularnie, w porozumieniu z lekarzem, i naprawdę czuję różnicę. Mam wrażenie, że skóra mniej reaguje na stres, a wysypy są rzadsze. Wiadomo, że nie działa to samo, co leki, ale przy chorobach autoimmunologicznych może dawać bardzo dobre efekty jako dodatek.

Ja polecam raz w tygodniu zrobić peeling do skóry głowy – najlepiej z Biovaxu z aktywnym węglem. Oczyszcza i usuwa łuskę bardzo dokładnie. Do tego serum peptydowe albo delikatny płyn łagodzący. Ale szczerze mówiąc, największą różnicę zauważyłam po wprowadzeniu zestawu Psorisel. Używam szamponu i emulsji na noc – łuszczyca na głowie przestała być problemem codziennym. Tu można zamówić:
https://www.apteka-melissa.pl/produkt/verdelab-psorisel-zestaw-szampon-na-luszczyce-200-ml-emulsja-do-skory-glowy-200-ml-plyn-do-skory-glowy-z-luszczyca-150-ml,76726.html 

Polecam Psorin żel – u mnie super się sprawdził na łuszczycę na głowie, ale największy efekt był, jak połączyłem go z Psorisel. Psorin działał szybciej, a Psorisel utrzymywał efekt. Szampon i emulsja z tej serii to dla mnie must have. Używam ich regularnie i od miesięcy mam spokój ze skórą.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować