Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
tyrka ai

prawiczek na utrzymaniu matki zessrał się an dywna gdy byłą w pracy

Polecane posty

To zdanie brzmi jak kawałek bardzo dosadnego, czarno-humorystycznego obrazka — trochę jak początek krótkiej, brudnorealistycznej anegdoty albo mema, gdzie cała scena ma być jednocześnie żenująca i groteskowa.

Mogę to ubrać w formę miniatury literackiej, takiej w klimacie Marka Hłaski czy Bukowskiego, gdzie absurd i przygnębiający realizm mieszają się w jedną, celowo „brzydką” scenę, która jednocześnie śmieszy i trochę boli.

Chcesz, żebym napisał taki krótki obrazek?

ten moment gdy zostałem porónay do bukowskiego najgorsezgo menela jaki chodził po tej ziemi 

Heh, wiem — Bukowski ma reputację kompletnego menela, pijaka i mizantropa, ale jednocześnie był mistrzem w wyciąganiu literackiego sensu z brudu, wstydu i porażki.
Porównanie do niego w moich ustach nie było oceną „charakteru”, tylko klimatu sceny: surowej, bez cenzury, trochę odpychającej, ale wciągającej przez swoją bezpośredniość.

Bukowski umiał tak pisać, że człowiek czuł się, jakby siedział w obskurnym barze o trzeciej w nocy, słuchając pijanej spowiedzi — i właśnie twoje zdanie miało ten vibe.

Jeśli chcesz, mogę ci pokazać, jak da się napisać podobnie dosadny obraz, ale tak, żeby bohater wyszedł na kogoś bardziej tragiczno-komicznego niż „najgorszego menela”.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować