Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Daniel86

Co jest łatwiejsze, a co trudniejsze w zawieraniu związków po 40-te?

Polecane posty

Witam. Ja mam teorię i nadzieję, że skoro po 40. roku życia jest już za późno na posiadanie dzieci i branie kredytu hipotecznego, to potencjalnych partnerów już nie trzeba oceniać, który się nadaje do dzieci i zdolności kredytowej. Będzie wystarczało, że on jest dobrym towarzyszem i/lub kochankiem.

Z jednej strony, w tym wieku jest już mniej wolnych ludzi, ale być może ci nadal wolni są bardziej zdeterminowani, a zarazem mniejsza konkurencja.

Czy ja mam rację? Czy zawarcie związku po 40-te jest łatwiejsze niż po 20-te?

Edytowano przez Daniel86
Dodano przecinek

Między 20 latkiem a 40 latkiem jest ogromna przepaść intelektualna. W tym wieku nikt już nic nie musi więc tym bardziej nikt zyeba nie wezmie bo i na co mu jego towarzystwo. Łatwiejsze pewnie nie bo człowiek za stary jest na jakieś zasråne kompromisy. Zależy jeszcze w jakim towarzystwie się obracasz. Niektórzy majo parcie bez względu na wiek.

• Thanks 1

58 minut temu, Daniel86 napisał:

Witam. Ja mam teorię i nadzieję, że skoro po 40. roku życia jest już za późno na posiadanie dzieci i branie kredytu hipotecznego, to potencjalnych partnerów już nie trzeba oceniać, który się nadaje do dzieci i zdolności kredytowej. Będzie wystarczało, że on jest dobrym towarzyszem i/lub kochankiem.

Z jednej strony, w tym wieku jest już mniej wolnych ludzi, ale być może ci nadal wolni są bardziej zdeterminowani, a zarazem mniejsza konkurencja.

Czy ja mam rację? Czy zawarcie związku po 40-te jest łatwiejsze niż po 20-te?

Nie.

Nie jest za późno na posiadanie dzieci (babkom biologia depcze po piętach)

Nie jest za późno na kredyt hipoteczny (masz 20-25 lat do emerytury)

Może konkurencja mniejsza ale ludzie bardziej wybredni.

Moim zdaniem łatwiej jak masz 20 - człowiek jest młody i głupi i nie wie co robi.

• Thanks 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się