Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
RC +

Marzenie Leżaka...

Polecane posty

fanboja Sony 😆 

bez 1200 PLN nie podchodź.

Edytowano przez RC +

Nowoczesne emulatory mają szereg różnych funkcji emitujących scanlines - czyli te linie monitorowe i nawet są mody by emulować trinitrony. Moim zdaniem dużo lepsza opcja niż wywalać ponad koło na CRT, a poza tym ten tryb scanline można śmiało upscalować do 4K nic nie przeszkadza na dobrym PC XD

3 minuty temu, RC + napisał:

Nowoczesne emulatory mają szereg różnych funkcji emitujących scanlines - czyli te linie monitorowe i nawet są mody by emulować trinitrony. Moim zdaniem dużo lepsza opcja niż wywalać ponad koło na CRT, a poza tym ten tryb scanline można śmiało upscalować do 4K nic nie przeszkadza na dobrym PC XD

Estetycznej wygląda w pokoju ale gdybym dorwal 29" sony to by wjechal tylko zazwyczaj odbiór osobisty na zadupiu 

ja sie jaram emulatorem do Playstation Portable, gram teraz w Crash: Mind over the mutants i zajeebiscie sie gierczy w ogole xD

Edytowano przez Srelipe

1 minutę temu, Po co ci to wszystko tak napisał:

Ja np zazwyczaj trzymam 19 lcd sony retro na parapecie z brakuje miejsca i pomysłu ale coś wymyślę żeby to stało na ikea 

poka foto tego lcd czy coś warty

Edytowano przez RC +

Ja to wszystko mam w emulacji, nie będę zagracać... jeden sprzęt i tuziny emulatorów na dysku. 

A nawet gdybym się bawił z zagracanie, to robiłbym to mądrze np. PS3 FAT wersja US. zmodowana robiąca za PS2 i PSX, by nie musieć pozostałych dwóch trzymać.

Albo GBA który wspiera GBC i klasyczego GB.

1 minutę temu, RC + napisał:

Ja to wszystko mam w emulacji, nie będę zagracać... jeden sprzęt i tuziny emulatorów na dysku. 

A nawet gdybym się bawił z zagracanie, to robiłbym to mądrze np. PS3 FAT wersja US. zmodowana robiąca za PS2 i PSX, by nie musieć pozostałych dwóch trzymać.

Albo GBA który wspiera GBC i klasyczego GB.

Nie uważam za zagracanie pozbylem się zbędnych rzeczy a rozstawiam co kocham 

Widzę, ze przejściówka z DVI na VGA jest... znam klimaty XD

Przed chwilą, RC + napisał:

Widzę, ze przejściówka z DVI na VGA jest... znam klimaty XD

Z dvi i na vga dsub

Dvd d to tylko cyfrowy 

Dvd i potrafi przesylac sygnal cyfrowy lub analogowy 

Między innymi dlatego się zdecydowałem bo miałem adapter oryginalny msi

Ciekawostka dot przejściówek: DVI-D (cyfrowy nie analogowy) to jest starszy brat DisplayPort... są kompatybilne do tego stopnia, że aż do 1440p działają identycznie, czyli przejściówki z DVI-D na DP to nic innego jak re-aranżacja pinów.

Przed chwilą, RC + napisał:

Ciekawostka dot przejściówek: DVI-D (cyfrowy nie analogowy) to jest starszy brat DisplayPort... są kompatybilne do tego stopnia, że aż do 1440p działają identycznie, czyli przejściówki z DVI-D na DP to nic innego jak re-aranżacja pinów.

Ten komputer retro ma DVI-I

System DVI był bardzo dobrze przemyślany jak na tamte czasy, niestety potem strzelili sobie w stopę z tymi wesjami -i, -d i analog i ludzie się w tym gubili. Od samego początku analog trzeba było zastąpić uniwersalnym DVI-I

ja mam frajde jak sobie gram w gierki na playstation portable emulator, dzwiek wysokiej jakosci i fajna grafika xD

Ja mam fajną przejsciówkę, a raczej już fachowo signal konwerter, która z VGA robi obraz cyfrowy HDMI... oczywiście jest to przejściówka aktywna, z miktochipem konwertującym sygnał analogowy do cyfrowego, ale działa znakomicie i nawet potrafi wysyłać sygnał display-off czyli info do monitora, że PC wyłączony.

Edytowano przez RC +

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować