Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Pytanie czy warto tak

Beznadziejny świata w którym miłość jest nic nie warta

Polecane posty

Na stałe to bym musiał zrobić to w sff low profile bo mam bardzo mało miejsca na podłodze przy drzwiach wejściowych do salonu a i tak by blokowalo powietrze więc nie wiem... 

5 minut temu, Pytanie czy warto tak napisał:

Tu lepszy od twojego a sfx 

Pamiętaj że karty Nvidii lubią się grzać. Takie mini PC wyglądają fajnie ale mają jedną mocną wade, wierz mi, widziałem. To wszystko ściśnięte generuje ogrom ciepła i dochodzi do tzw thermal throttling przy pełnym obciążeniu. Jak jesteś gotów używać komponentów na 80/85 proc utylizacji wtedy tak, a jak lubisz maskować zabawki, to proc I karta bardzo ci podziękują za większą obudowę z dobrym chłodzeniem.

Przed chwilą, RC + napisał:

Pamiętaj że karty Nvidii lubią się grzać. Takie mini PC wyglądają fajnie ale mają jedną mocną wade, wierz mi, widziałem. To wszystko ściśnięte generuje ogrom ciepła i dochodzi do tzw thermal throttling przy pełnym obciążeniu. Jak jesteś gotów używać komponentów na 80/85 proc utylizacji wtedy tak, a jak lubisz maskować zabawki, to proc I karta bardzo ci podziękują za większą obudowę z dobrym chłodzeniem.

Właśnie nie bo typ zrobił tam wiatraki i obnizyl napiecua uzyskujac nizsze temperatury a tom samom praktycznie wydajność 

1 minutę temu, Pytanie czy warto tak napisał:

Właśnie nie bo typ zrobił tam wiatraki i obnizyl napiecua uzyskujac nizsze temperatury a tom samom praktycznie wydajność 

O, no, no widzisz... O tym mówię. Obniżając napięcia obniżysz też wydajność, za cenę lepszych temperatur. Coś za coś. Teraz, jak już wydaje duże pieniądze no to chce mieć sto procent z tego komputera, więc lepsze chłodzenie w większej obudowie. Ale jak jesteś jutuberem i połowę komponentów dodajesz za free od tajwańskich firm reklamujących sprzęt PC, to wiadomo można się bawić pod publikę 😉

3 minuty temu, RC + napisał:

O, no, no widzisz... O tym mówię. Obniżając napięcia obniżysz też wydajność, za cenę lepszych temperatur. Coś za coś. Teraz, jak już wydaje duże pieniądze no to chce mieć sto procent z tego komputera, więc lepsze chłodzenie w większej obudowie. Ale jak jesteś jutuberem i połowę komponentów dodajesz za free od tajwańskich firm reklamujących sprzęt PC, to wiadomo można się bawić pod publikę 😉

Mówię że obnizyl napiecia temperatury + podkrecil czy coś i uzyskał 99% wydajności zyskując sfx całość 

Przed chwilą, Pytanie czy warto tak napisał:

Mówię że obnizyl napiecia temperatury + podkrecil czy coś i uzyskał 99% wydajności zyskując sfx całość 

Tak, tak... 😉 99 proc wydajności przy 99 Celsjusza. Krzem to krzem... Puścisz po nim prąd będzie się grzał. Mam karty z górnej półki to wiem. Ewentualnie mógł jakieś wiatraki mocne zamontować z wyższym napięciem i w ten sposób rekompensować mini case..  ale znów jest cena: kultura pracy. 

Pamiętaj zawsze jest coś za cos... Jak myślisz po co instnieje chłodzenie cieczą? Po co ludzie na to tyle kasy wydają skoro niby jutuber tak łatwo uzyskuje pełna utylizację w maleńkiej obudowie? Haha...

2 minuty temu, RC + napisał:

Tak, tak... 😉 99 proc wydajności przy 99 Celsjusza. Krzem to krzem... Puścisz po nim prąd będzie się grzał. Mam karty z górnej półki to wiem. Ewentualnie mógł jakieś wiatraki mocne zamontować z wyższym napięciem i w ten sposób rekompensować mini case..  ale znów jest cena: kultura pracy. 

Pamiętaj zawsze jest coś za cos... Jak myślisz po co instnieje chłodzenie cieczą? Po co ludzie na to tyle kasy wydają skoro niby jutuber tak łatwo uzyskuje pełna utylizację w maleńkiej obudowie? Haha...

Nie 99c pewnie z 60 zobacz tam se film

3 minuty temu, RC + napisał:

Jak myślisz po co instnieje chłodzenie cieczą? Po co ludzie na to tyle kasy wydają skoro niby

Żeby kręcić i mieć 120% 5090

Przed chwilą, Pytanie czy warto tak napisał:

Nie 99c pewnie z 60 zobacz tam se film

Jeszcze raz, odpowiedz sobie na pytanie: po co ludzie, tech entuzjaści z dużą wiedza, kupują chłodzenie cieczą, pompki itp skoro tak łatwo upchać wszystko w mini case I mieć 99 procent wydajności? No po co?

3 minuty temu, Pytanie czy warto tak napisał:

Żeby kręcić i mieć 120% 5090

Żeby mieć dobrą kulturę pracy i temperatury które ci nie zaržną PC po roku grania... Pamiętasz Xbox360? Co tam się dzialo?

Edytowano przez RC +

Ale szanuje typa że powiedział na końcu że to nie jest rekomendowany PC a raczej test czy się tak da... No da się, wiadomo... Kosztem redukcji wymuszając w EFI z gen 5 na gen 4 ale się da... 

24 minuty temu, RC + napisał:

Żeby mieć dobrą kulturę pracy i temperatury które ci nie zaržną PC po roku grania... Pamiętasz Xbox360? Co tam się dzialo?

Tam się działa unia Europejska która zakazala cyny i kulki gpu cpu się odklejaly 

Plus wsadzili głośny napęd optyczny prawdopodobnie najtańsze gówwno dvdrw

26 minut temu, RC + napisał:

Xbox360? Co tam się dzialo?

Dlatego pomagało owiniecie recznikiem i wkaczenie x360 na trochę bylo tak goraco że styki ukladow znowu się topily i czasem zaczynaly stykac na nowo 

57 minut temu, Pytanie czy warto tak napisał:

Dell tower mi się nie zmieści a już na pewno nie atx

Chyba że puszcze to jakoś spliterem jeśli 3 monitory zostanie w tym miejscu 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się