Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Elikafeli

Co sądzicie o osobach niebinarnych?

Polecane posty

Ja też, ale to bardzo dziwne jak dla mnie. Rozumiem osoby homo, bo od zawsze takie osoby były. Ale osoby niebinarne? To słyszy się dopiero od jakiegoś czasu. Mam wrażenie, że ktoś to wymyślił, a dzieciaki to powtarzają, bo modne... Znacie jakąś starszą osobę niebinarna?

2 minuty temu, Elikafeli napisał:

Ja też, ale to bardzo dziwne jak dla mnie. Rozumiem osoby homo, bo od zawsze takie osoby były. Ale osoby niebinarne? To słyszy się dopiero od jakiegoś czasu. Mam wrażenie, że ktoś to wymyślił, a dzieciaki to powtarzają, bo modne... Znacie jakąś starszą osobę niebinarna?

Fakt, o osobach niebinarnych słyszy się od niedawna, ale istniały już dawno określenia takie jak aseksualny czy androgeniczny.  I takie osoby często wyglądają jak ktoś „pomiędzy” (czyli nie mające ani kobiecego, ani męskiego stylu czy cech). I być może właśnie w końcu zostało to nazwane fachowo. 

5 minut temu, Elikafeli napisał:

Słowo niebinarna wymyślił jakiś tęczowy czubek.dla czubkòw.

Binarny system to jest zapis 0 i 1  znaczy cyfrowy. Ktoś nie binarny znaczy nie radzi z nowoczesną technologią  

• Haha 1

3 godziny temu, Elikafeli napisał:

Co sądzicie o osobach niebinarnych?

Że mają ewidentne problemy natury psychologicznej, które lewicowo-liberalni politycy cynicznie wykorzystują budując na nich kapitał wyborczy.

Edytowano przez RC Plus
  • Like 1

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować