Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Chleb pyszny tak

Dzisiaj prawie pod samochód wpadlem

Polecane posty

Przed chwilą, Kocopoł napisał:

No ta od razu tak było mhm planowałam se bo miałam pierwszeństwo tag

dostalas chociaz odszkodowanie za ten akt odwagi czy weszlas na tyle pozno ze uznali ze nie mial sie jak zatrzymac ?

Przed chwilą, Onaaaa napisał:

Ja też tymbardziej że u nas jeździ wariat w bmw.

kazdy kto jezdzi bmw powinien jakies dodatkowe badanai psychaitryczne miec 😄

3 minuty temu, konie na ambonie napisał:

dostalas chociaz odszkodowanie za ten akt odwagi czy weszlas na tyle pozno ze uznali ze nie mial sie jak zatrzymac ?

Nie chciało mi się z niczym prdolic i zgłaszać tylko obrazen nie chciałam mieć i se poszłam do szpitala przebadać powiedziałam że se spadłam ze schodów yebac tylko siniaki miałam po tym 

Edytowano przez Kocopoł

Nie chciało mi się z niczym prdolic i zgłaszać tylko siniaków nie chciałam mieć i se poszłam do szpitala powiedziałam że se spadłam ze schodów yebac 

to bez sensu zrobilas raz wchodzac pod samochod a dwa sciemniajac ze spadlas ze schodow

1 minutę temu, konie na ambonie napisał:

kazdy kto jezdzi bmw powinien jakies dodatkowe badanai psychaitryczne miec 😄

To jest psychol jakiś pędzi ile sie da  i strach wejść na pasy bo trzeba patrzeć czy nie nadjeżdża 😆

1 minutę temu, konie na ambonie napisał:

to bez sensu zrobilas raz wchodzac pod samochod a dwa sciemniajac ze spadlas ze schodow

Ty myślisz że se celowo weszłam człowieku co ty bez sensu teraz gadasz 

Przed chwilą, Onaaaa napisał:

To jest psychol jakiś pędzi ile sie da  i strach wejść na pasy bo trzeba patrzeć czy nie nadjeżdża 😆

no jakby byl zdrowy to by pewnie takiego samochodu dresiarskiego nie kupil

Ty myślisz że se celowo weszłam człowieku co ty bez sensu teraz gadasz 

no celowo nie pewnie nie patrzylas czy jedzie samochod bo byly pasy

Przed chwilą, konie na ambonie napisał:

no celowo nie pewnie nie patrzylas czy jedzie samochod bo byly pasy

Wydawał się daleko a miałam nowe okulary i odległość jeszcze większa optycznie była 

Wydawał się daleko a miałam nowe okulary i odległość jeszcze większa optycznie była 

kumam 

nie masz widzenia przestrzennego ? wiesz ze to sie da zoperowac na nfz ?

Edytowano przez konie na ambonie

4 minuty temu, konie na ambonie napisał:

kumam 

nie masz widzenia przestrzennego ? wiesz ze to sie da zoperowac na nfz ?

A to nie kosztuje majątek:O

2 godziny temu, salix napisał:

Ja niedawno miałam taka sytuacje ze byłam już na przejściu dla pieszych, samochód jadący z prędkością ok 50km/h był na tyle daleko gdy wchodziłam na przejście, że spokojnie mogłam przejść ale kierującą zbliżając się do przejścia nawet nie zwolniła. Tak się tym zestresowałam, że bedac już na chodniku ze ścieżka rowerowa mało nie weszłam prosto pod rower.

Raz miałam przykre zdarzenie. Przejście na pasach przy zielonym świetle. Miałam zielone i kierowca skręcający z głównej drogi  też zielone. Tylko skręcając przód auta byl już prawie na pasach,  tak potrafią mądrze rozmieścić pasy. Za kierownicą kobieta, ja się wystraszylam i szybko wycofałam do tyłu na wysepkę. Ona przejechała a miała się zatrzymać.  Nigdy już tamtędy nie przechodzę. Straszne miejsce. 

dr wojcik krakow i dr jochan zabrze poczytaj sobie to w 99,99 sie udaje i wczesniej robia badania czy nie bedzie widzenia podwojnego i czy widzenie przestrzenne sie przwroci to zalezy od tego czy ktos mial jako dziecko i w mozgu sie wyksztalcilo czy nie mial. jak nigdy nie mialas to nie bedziesz miala tylko zeza wyreguluje a jak mialas to przywroci widzenie przestrzenne

oko na 12 miesniach sie trzyma oni nacinaja te miesnie laserm tak ze sie ustawia dobrze

nfz refunduje to ale czeka sie nawet 2 lata

A to nie kosztuje majątek:O

nie, jak poczekasz to jest za darmo ale wczesniej trzeba z 200zl wydac na prywatna wizyte zeby nie czekac zeby cie zbadali czy to ma twoim wypadku sens wyzej ci podalem do kogo trzeba isc. jak masz dobrego okuliste to tez ci moze sprawdzic jakis z nfz czy jest sens jak ma sprzet zeby to zbadac a jak nie to idziesz raz czy dwa na wizyte do jednej albo drugiej i one ci mowia zeby sie zapisac na nfz jak chcesz czekac a jak nie chcesz to prwatnie tez mozna ale jak sie komus nie spieszy to po co

• Like 1

poczytaj w necie o tym i opinie o lekarzach 

czasmi jak ktos ma np. za duza akomodacje to ma za slabe okulary i od tego tez sie zez tobi podobno jesli w nowych zle widzialas to byc moze wlasnie dobrali ci takei zeby akomodacja byla nizsza i wtedy dopiero z czasem sie normalnie widzi. 

poczytaj sobie a jak masz zeza powyzej chyba 5% to mozesz odwiedzic jedna z tych dwoch i za darmo ci naprawia. do ilus procent jest uznawany za fizjologiczny i sie nie naprawia

jak masz zaburzenia widzenia odleglosci to warto zoperowac moze ci wroci widzenie przestrzenne. sa testy na widzenie rpzestrzenne mozesz sprawdzic czy masz widzenie czy nie jesli nie to tym bardziej warto naprawiac.

4 minuty temu, konie na ambonie napisał:

dr wojcik krakow i dr jochan zabrze poczytaj sobie to w 99,99 sie udaje i wczesniej robia badania czy nie bedzie widzenia podwojnego i czy widzenie przestrzenne sie przwroci to zalezy od tego czy ktos mial jako dziecko i w mozgu sie wyksztalcilo czy nie mial. jak nigdy nie mialas to nie bedziesz miala tylko zeza wyreguluje a jak mialas to przywroci widzenie przestrzenne

oko na 12 miesniach sie trzyma oni nacinaja te miesnie laserm tak ze sie ustawia dobrze

nfz refunduje to ale czeka sie nawet 2 lata

Zeza to ja nie mam chociaż leżak pisal że mam ale oczy mi się męczą i dużo wypadków miałam huh ciekawe 

brak widzenia przestrzennego to np. wlasnie jak nie jestes w stanie dobrze ocenic czy ty wczesniej przejedziezz droge czy ktos p[rzejedzie albo jak ktos ci rzuca pileczke a ty masz problem z jej zlapaniem albo nie wiesz nigdy gdzie ona spadnie. to tez widac w sportach jak badmintona niektorzy nie moga trafic w lotke to wlasnie brak widzenie przestrzennego. w testach na prawo jazdy zawodowe ustawia sie takei patycvzki to test na widzenie przestrzenne 

1 minutę temu, Kocopoł napisał:

Zeza to ja nie mam chociaż leżak pisal że mam ale oczy mi się męczą i dużo wypadków miałam huh ciekawe 

no ja nie wiem czy masz kieruje sie tym co lezak pisal jak nie masz widzenia przestrzennego to to zwykle jest wlasnie zwiazane z zezem. mozesz nie miec zeza w okularach bo w okularach nie ma zeza a bez jest i wtedy mozesz nie miec widzenia przestrzennego

poszukaj moze w necie jest jakis test na widzenie przestrzenne to zwykle sa obrazy 3d jak ich nie widzisz to nie masz widzenia przestrzennego i moze to byc efekt zeza ktory w okularach sie prostuje

9 minut temu, konie na ambonie napisał:

niektorzy nie moga trafic w lotke

Ja nigdy nie trafiam z lewej 🫣

29 minut temu, Onaaaa napisał:

Ja też tymbardziej że u nas jeździ wariat w bmw.

Zaraz doktorek lipedo skieruje Cię do okulisty. 😁

Lol, mogę mieć problem z dostrzeżeniem ukrytych obrazków ale nie mam zeza

4 minuty temu, Pieprz napisał:

Ja nigdy nie trafiam z lewej 🫣

no to moze nie masz widzenia przestrzennego poczytaj sobie o tym i to mozna operowac na nfz

1 minutę temu, Get Out napisał:

Zaraz doktorek lipedo skieruje Cię do okulisty. 😁

Spoko chodzę co jakis czas mam astygmatyzm i krótkowzroczność 😆

2 minuty temu, Onaaaa napisał:

Spoko chodzę co jakis czas mam astygmatyzm i krótkowzroczność 😆

Podnoś rękę na wszelki wypadek zanim wejdziesz na pasy. 😁

1 minutę temu, Get Out napisał:

chcesz zeby jeszcze reke miala zlamana jak ktos w nia wjedzie ? przeciez oni nie wjezdzaja z tych przechodniow z premedytacja tylko pijaki albo ktos sie zagapi w telefon zapatrzy etc. wiec jak podniesie reke to nic nie da

Edytowano przez konie na ambonie

2 minuty temu, Get Out napisał:

Weź przestań ja nie przedszkolak że mnie nie widać 😆

7 minut temu, konie na ambonie napisał:

no to moze nie masz widzenia przestrzennego poczytaj sobie o tym i to mozna operowac na nfz

Widziałam w googlach takie okularki z szybką zieloną i czerwoną. Miałam takie za dzieciaka, były gazetki z dinozaurami, zawsze robili jeden obrazek do oglądania 3D. Fajny bajer.

1 minutę temu, Onaaaa napisał:

Weź przestań ja nie przedszkolak że mnie nie widać 😆

A skąd wiesz pisałaś że mała jesteś i bija wszyscy bo najsłabsze 

Edytowano przez Kocopoł

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się