Myrtle Gordon 11 Napisano 14 godzin temu Zawsze mnie to niezmiernie irytuje. Nie cierpie kroić papryki. Zawsze połowę wyrzucam bo to pestki, bo to jakieś białe fałdy. Ja nie lubię gotować, fvck. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 11 Napisano 14 godzin temu I czy ją można smażyć równolegle z kurczakiem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 11 Napisano 14 godzin temu Przed chwilą, Myrtle Gordon napisał: I czy ją można smażyć równolegle z kurczakiem? Gosposie help me, help me Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC_+ 30 Napisano 14 godzin temu Proste jak drut... przekrajasz na pół, w środku będzie prawie pusta... ten środek, czyli pestki głównie wycinasz, lub wygrzebujesz i kroisz jak tam lubisz w kostkę czy paski... tak można z kurczakiem równolegle... jak przykryjesz, to szybciej się zrobi miękka. PS. Uwielbiam paprykę żółtą i czerwoną, zielonej nie ljublu 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 11 Napisano 14 godzin temu Przed chwilą, RC_+ napisał: Proste jak drut... przekrajasz na pół, w środku będzie prawie pusta... ten środek, czyli pestki głównie wycinasz, lub wygrzebujesz i kroisz jak tam lubisz w kostkę czy paski... tak można z kurczakiem równolegle... jak przykryjesz, to szybciej się zrobi miękka. PS. Uwielbiam paprykę żółtą i czerwoną, zielonej nie ljublu Dziękuję. Już w przypływie adrenaliny wydrążyłam paprykę. I będę ją smażyć z kurczakiem równolegle. Jestem wdzięczna za poradę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 258 Napisano 11 godzin temu 3 godziny temu, RC_+ napisał: Proste jak drut... przekrajasz na pół, w środku będzie prawie pusta... ten środek, czyli pestki głównie wycinasz, lub wygrzebujesz i kroisz jak tam lubisz w kostkę czy paski... tak można z kurczakiem równolegle... jak przykryjesz, to szybciej się zrobi miękka. PS. Uwielbiam paprykę żółtą i czerwoną, zielonej nie ljublu Papryka czerwona jest dobra ale faszerowana i chroni podobno przed rakiem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 242 Napisano 11 godzin temu 3 godziny temu, Myrtle Gordon napisał: Dziękuję. Już w przypływie adrenaliny wydrążyłam paprykę. I będę ją smażyć z kurczakiem równolegle. Jestem wdzięczna za poradę. Nigdy nie smażę papryki z kurczakiem czy innym ptakiem Straci swój smak i wygląd. Zawsze dodaję pod koniec smażenia/gotowania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 11 Napisano 11 godzin temu 2 minuty temu, Baba napisał: Nigdy nie smażę papryki z kurczakiem czy innym ptakiem Straci swój smak i wygląd. Zawsze dodaję pod koniec smażenia/gotowania. Wyszło całkiem, całkiem. Ale cóż… Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 242 Napisano 11 godzin temu Przed chwilą, Myrtle Gordon napisał: Wyszło całkiem, całkiem. Ale cóż… Najważniejsze, że tobie smakuje. Ja lubię paprykę chrupiącą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 26 Napisano 11 godzin temu 3 godziny temu, RC_+ napisał: Proste jak drut... przekrajasz na pół, w środku będzie prawie pusta... ten środek, czyli pestki głównie wycinasz, lub wygrzebujesz i kroisz jak tam lubisz w kostkę czy paski... tak można z kurczakiem równolegle... jak przykryjesz, to szybciej się zrobi miękka. PS. Uwielbiam paprykę żółtą i czerwoną, zielonej nie ljublu Dobry kucharz z Ciebie ,Rym cym cym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 11 Napisano 11 godzin temu Przed chwilą, Baba napisał: Najważniejsze, że tobie smakuje. Ja lubię paprykę chrupiącą. Była miękkawa. A gdzie ja tam to gotowania …. Maggi dodałam i pieprzu i sera i uszło. Czosnek staropolski kamisa, ser tarkowowany i uczta królów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 26 Napisano 11 godzin temu 2 minuty temu, Myrtle Gordon napisał: Wyszło całkiem, całkiem. Ale cóż… Coż, zatem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 11 Napisano 11 godzin temu Przed chwilą, Margherite napisał: Coż, zatem? Wystrojona, umalowana… tak ot kaprysu… wyobraziłam sobie że jestem na balu. A gotuję sama w kuchni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 26 Napisano 11 godzin temu 6 minut temu, Baba napisał: Nigdy nie smażę papryki z kurczakiem czy innym ptakiem Straci swój smak i wygląd. Zawsze dodaję pod koniec smażenia/gotowania. Przecież różnie można. Mi tylko czosnek z papryką nie pasuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 26 Napisano 11 godzin temu Przed chwilą, Myrtle Gordon napisał: Wystrojona, umalowana… tak ot kaprysu… wyobraziłam sobie że jestem na balu. A gotuję sama w kuchni. Nigdy po domu się nie maluję. Cera, oczy mają oddychać. Przypomniałaś. Kupiłam wczoraj tusz z bell. Został w torebce. Kiedyś był hypoalergiczny. Ciekawa jestem czy cokolwiek nanosi tuszu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 11 Napisano 11 godzin temu 1 minutę temu, Margherite napisał: Nigdy po domu się nie maluję. Cera, oczy mają oddychać. Przypomniałaś. Kupiłam wczoraj tusz z bell. Został w torebce. Kiedyś był hypoalergiczny. Ciekawa jestem czy cokolwiek nanosi tuszu. Ja używam z YSL, ale i tak rzadko bo zazwyczaj mam false lashes na wyjścia. Ewentualnie zalotka i właśnie tusz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 242 Napisano 11 godzin temu 7 minut temu, Myrtle Gordon napisał: Była miękkawa. A gdzie ja tam to gotowania …. Maggi dodałam i pieprzu i sera i uszło. Czosnek staropolski kamisa, ser tarkowowany i uczta królów. A ja zjadłam teraz maleńką gruszkę jak chłopka z czworaków Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 242 Napisano 10 godzin temu 7 minut temu, Margherite napisał: Przecież różnie można. Mi tylko czosnek z papryką nie pasuje. Przecież nie mówię, że moja metoda jest najlepsza. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 11 Napisano 10 godzin temu Przed chwilą, Baba napisał: A ja zjadłam teraz maleńką gruszkę jak chłopka z czworaków Gruszki są pyszne, ale tylko te mięciutkie, mięsiste … Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 26 Napisano 10 godzin temu 1 minutę temu, Baba napisał: Przecież nie mówię, że moja metoda jest najlepsza. Wiem. Przecież Cię znam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Margherite 26 Napisano 10 godzin temu 3 minuty temu, Myrtle Gordon napisał: Ja używam z YSL, ale i tak rzadko bo zazwyczaj mam false lashes na wyjścia. Ewentualnie zalotka i właśnie tusz. Czy to są hypoalergiczne tusze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 242 Napisano 10 godzin temu 1 minutę temu, Myrtle Gordon napisał: Gruszki są pyszne, ale tylko te mięciutkie, mięsiste … Taka właśnie była, aż sok po brodzie leciał Teraz jest sezon na gruszki, które uwielbiam od dziecka. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 242 Napisano 10 godzin temu 1 minutę temu, Margherite napisał: Wiem. Przecież Cię znam I wiesz, że taka ze mnie kucharka jak baletnica Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
carewicz rzeczywistości 13 Napisano 10 godzin temu 3 godziny temu, Myrtle Gordon napisał: Ludzie… jak się drąży paprykę Papryka jak papryka, na chսj ją drążyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 11 Napisano 10 godzin temu 1 minutę temu, Margherite napisał: Czy to są hypoalergiczne tusze? Akurat nie wiem, nie znalazłam informacji na ten temat. Ale jako osoba o dosyć wrażliwych oczach (dostałam kiedyś jęczmienia i gradówki, ale to od soczewek) to od tuszu nigdy nie spotkało mnie nic przykrego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 11 Napisano 10 godzin temu 2 minuty temu, carewicz rzeczywistości napisał: Papryka jak papryka, na chսj ją drążyć. Kosciolowa taka. A takie słownictwo pożal się Boże. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
carewicz rzeczywistości 13 Napisano 10 godzin temu 1 minutę temu, Myrtle Gordon napisał: A takie słownictwo pożal się Boże. To się pożal... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 11 Napisano 10 godzin temu 2 minuty temu, carewicz rzeczywistości napisał: To się pożal... Idź garsonkę załóż lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
carewicz rzeczywistości 13 Napisano 10 godzin temu 1 minutę temu, Myrtle Gordon napisał: Idź garsonkę załóż lepiej. Bez mi lepiej... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Myrtle Gordon 11 Napisano 10 godzin temu Przed chwilą, carewicz rzeczywistości napisał: Bez mi lepiej... Coś mi tu nie pasuje…Ty podszyw! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach