Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Daniel86

Jakie są wystarczające powody, żeby pragnąć związku?

Polecane posty

Witam. Zwykły człowiek chce związku, żeby się ustatkować, usamodzielnić i założyć rodzinę, więc pytanie, czy człowiek, który nie chce, nie może lub nie powinien się usamodzielniać i zakładać rodziny, ma powody, żeby on też pragnął związku? Czy warto mieć związek tylko dla rzeczy typu miłość, towarzystwo, seks, dzielenie wspólnych zainteresowań, podobnych poglądów i podobnych przeżyć? Czy nie lepszy związek taki niż żaden?

Myślę, że mogłoby być warto, ale myślę,  też, że praktycznie każda kobieta będzie bardzo przewidująca czyli przewidująca zdarzenia mogące sie wydarzyć w przyszłości = niespodziewana wpadka podczas seksu, w wyniku której powstaje now życie. A o życie trzeba zadbać wieć nie wykonasz tego bez samodzielności życiowej. To samo tyczy zainteresowań, bo niby robicie coś z pasją wspólnie ale pewnego wieczoru popołudnia Twoja ręka powędruje tam gdzie niekoniecznie byście oboje chcieli, a nie będziecie umieli się powstrzymać i wydarzy się coś co kobieta już wcześniej przewiduje. Dlatego moim zdaniem na 99% żadna kobieta nie będzie zainteresowana związkiem bez podstaw = ustatkowania faceta. Ja tez czasem miałem wys..ywy i pisałem, że szukam kogoś na rower, na spacery, na kino, na kawiarnę, ale jednak zrezygnowałem.

Edytowano przez Mariusz4

9 minut temu, Mariusz4 napisał:

Dlatego moim zdaniem na 99% żadna kobieta nie będzie zainteresowana związkiem bez podstaw = ustatkowania faceta.

A licealistki, rencistki, emerytki, niepełnosprawne i mieszkanki DPS-ów? Te kobiety przecież mają związki z podobnymi do siebie ludźmi, czyli z licealistami, rencistami, niepełnosprawnymi i mieszkańcami DPS-ów.

Ja dodam, że ja też bym wolał związek z kobietą podobną do mnie i w podobnej sytuacji. Ja wręcz bym się źle czuł z tym, że jakaś kobieta mająca szansę na normalnego chłopaka by marnowała czas na mnie.

Ja wyjaśnię, że w moich pytaniach o związki chodzi po prostu o to, że każdy człowiek to zwierze stadne, a nie tylko ci, którzy są w stanie osiągnąć tak zwany poważny/"prawdziwy" związek. A przy tym ja raz na jakiś czas widuję w mediach, że osoby niemogące mieć poważnego/"prawdziwego" związku też bywają w związkach. Oczywiście zazwyczaj z osobami podobnymi i w podobnej sytuacji 

Ponieważ każdy człowiek to zwierze stadne, mnie się marzy świat, w którym każdy będzie mógł mieć związek na miarę swoich możliwości.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować