250GodzinTak 505 Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, Thoosa napisał: Nie ma lamentu tylko beka z naiwnej cipy, co to leci na gościa, który gardzi kobietami pisze ze są tylko do roochania. W sumie co mi tam może i Ekcia jest tylko do roochania. Ale jednak jakieś rozgoryczenie i smutek czuć w twoich postach. Nie jest wart ten pijak twojej uwagi. Odpuść, bo szkoda czasu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zero cukru 40 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, tworki jukon welcome napisał: Jesteś jeleniem jakby jednak Czemu jeleniem? Nie mam kontaktu z Elka na priv i niech sobie pisze z kim chce. Nic mi do tego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Minnie Moskowitz 104 Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, Thoosa napisał: Żadnemu chętnemu Ona nawet dziś zagadała do bezdomnego namiotowa co tam słychać, a tamten łysy oblech to jedno z największych smrodów tutaj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Thoosa 10 Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, Zero cukru napisał: To niech mają. Nic wielkiego z tego nie wyniknie No nie wiem, oboje są z wawy leksowi żona nie daje, Elcia jest głupia. Leks byłby idiootą gdyby nie zkorzystał z głupiutkiej cipeczki gotowej się wypiąć za poklepanie po pleckach i powiedzenie, że jest inna niż wszystkie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 505 Napisano 4 godziny temu 5 minut temu, Zero cukru napisał: To niech mają. Nic wielkiego z tego nie wyniknie Duże poroża ci rosną 🫎 Polecam ambonę i spacery po lesie, ewentualne mój znajomy myśliwy przytnie ci rogi 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 505 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, Minnie Moskowitz napisał: Ona nawet dziś zagadała do bezdomnego namiotowa co tam słychać, a tamten łysy oblech to jedno z największych smrodów tutaj. Biedna, samotna i zdesperowana kobieta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Thoosa 10 Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, 250GodzinTak napisał: Ale jednak jakieś rozgoryczenie i smutek czuć w twoich postach. Nie jest wart ten pijak twojej uwagi. Odpuść, bo szkoda czasu. Może to i lepiej niech leksiu poroocha to może będzie normalniejszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tworki jukon welcome 20 Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, Zero cukru napisał: Czemu jeleniem? Nie mam kontaktu z Elka na priv i niech sobie pisze z kim chce. Nic mi do tego Ale białorycerzysz na darmo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zero cukru 40 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, 250GodzinTak napisał: Duże poroża ci rosną 🫎 Polecam ambonę i spacery po lesie, ewentualne mój znajomy myśliwy przytnie ci rogi Elcia to znajoma łysa. Nie interesuje mnie z kim pisze i sypia. Ten sam znajomy, który przycinał rogi twojemu byłemu mężowi? 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Thoosa 10 Napisano 4 godziny temu 2 minuty temu, 250GodzinTak napisał: Duże poroża ci rosną 🫎 Polecam ambonę i spacery po lesie, ewentualne mój znajomy myśliwy przytnie ci rogi Niech unika lasu bo ktoś odstrzeli go. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zero cukru 40 Napisano 4 godziny temu Łysa iskrę widzi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tworki jukon welcome 20 Napisano 4 godziny temu 3 minuty temu, Thoosa napisał: No nie wiem, oboje są z wawy leksowi żona nie daje, Elcia jest głupia. Leks byłby idiootą gdyby nie zkorzystał z głupiutkiej cipeczki gotowej się wypiąć za poklepanie po pleckach i powiedzenie, że jest inna niż wszystkie. Z drugiej strony to też jakby o Tobie Iskra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tworki jukon welcome 20 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, Zero cukru napisał: Łysa iskrę widzi Bo to Iskra Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zero cukru 40 Napisano 4 godziny temu 4 minuty temu, Thoosa napisał: No nie wiem, oboje są z wawy leksowi żona nie daje, Elcia jest głupia. Leks byłby idiootą gdyby nie zkorzystał z głupiutkiej cipeczki gotowej się wypiąć za poklepanie po pleckach i powiedzenie, że jest inna niż wszystkie. Super. Niech im się wiedzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zero cukru 40 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, tworki jukon welcome napisał: Bo to Iskra Jakoś mi nie pasuje, ale ok. Zapytam u źródła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zero cukru 40 Napisano 4 godziny temu (edytowany) To nie ona. Jesteś tak samo tępy jak salowa Edytowano 4 godziny temu przez Zero cukru Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Thoosa 10 Napisano 4 godziny temu 6 minut temu, Zero cukru napisał: Super. Niech im się wiedzie Pewnie w końcu Elcia dobry uczynek zrobi, byle nie zrobiła bombeka bo leksa nie stać na alimenty i podatników też na to niestać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Thoosa 10 Napisano 4 godziny temu 9 minut temu, tworki jukon welcome napisał: Z drugiej strony to też jakby o Tobie Iskra O iskrze tak, też jest głupia ciipa myśląca, że jak będzie się poniżać to któryś w końcu ją ze chce i będzie mogła robić za podnóżek. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zero cukru 40 Napisano 4 godziny temu Przed chwilą, Thoosa napisał: Pewnie w końcu Elcia dobry uczynek zrobi, byle nie zrobiła bombeka bo leksa nie stać na alimenty i podatników też na to niestać. Dobranoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Thoosa 10 Napisano 4 godziny temu 1 minutę temu, Zero cukru napisał: Dobranoc Dobranoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tworki jukon welcome 20 Napisano 4 godziny temu A wyglądała na utyskującą na byłego kochasia Iskre Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 505 Napisano 4 godziny temu 20 minut temu, Zero cukru napisał: Łysa iskrę widzi Wystawiaj zdjęcia z cyganką i zawartość reklamówek Dajesz.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 505 Napisano 4 godziny temu 22 minuty temu, Thoosa napisał: Niech unika lasu bo ktoś odstrzeli go. Szkoda nabojów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Thoosa 10 Napisano 3 godziny temu Swoją Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 505 Napisano 3 godziny temu 40 minut temu, Zero cukru napisał: Elcia to znajoma łysa. Nie interesuje mnie z kim pisze i sypia. Ten sam znajomy, który przycinał rogi twojemu byłemu mężowi? Nigdy nie miałam byłego męża. Jest jeden cały czas obecny i mam nadzieję, że dożyje, iż Srelcia w końcu wyjdzie za ciebie za mąż i skończy doić socjal. A teraz won spać, bo jutro znając życie będziesz znowu łaził za mną i Giną Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Thoosa 10 Napisano 3 godziny temu Swoją drogą zauważyliście, że oni się taplają we własnym towarzystwie, tworząc nawet nie trójkąty a jakieś patologiczne figury. Elcia, Iskra, malowany, leks, leżak jakieś dziwne privkujace między sobą pato relacje. Nikt normalny w to się nie pcha 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Thoosa 10 Napisano 3 godziny temu Elcia za nikogo nie wyjdzie za mąż bo socjale lepiej sie doi na samotną matkę co najwyżej sobie więcej bombelkow dorobi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 126 Napisano 2 godziny temu 4 godziny temu, Śliwka w Polonezie napisał: Jeśli napiszesz mi o czym jest ten artykuł chętnie podyskutuję. on nie umie dyskutować tylko wkleja linki ale własnymi słowami już nie powie masz mi się nie chce bełkotu czytać Oto streszczenie artykułu Hating Women: A Constitution of Hate in Plain Sight autorstwa Kimberley Brayson (2024) Główne tezy Autor twierdzi, że mizoginia (nienawiść wobec kobiet) nie jest jedynie patologią społeczną, lecz jest fundamentalnym elementem zachodnich systemów prawnych, społecznych i politycznych. (PMC) Mizoginia działa poprzez odczłowieczanie kobiet, eksploatację ich ciał i podporządkowanie ich przez instytucje dominujące („biali mężczyźni”). (PubMed) Ta strukturalna nienawiść „na co dzień” – w codziennych relacjach, w normach, w prawie – służy podtrzymaniu patriarchalnego, kolonialnego i kapitalistycznego porządku. (PMC) Z punktu widzenia autorki, decyzja rządu Wielkiej Brytanii, by nie zaklasyfikować mizoginii jako przestępstwa z nienawiści, jest błędem — ponieważ ignoruje to jej systemowy charakter. (PubMed) Główne argumenty i dowody Autorka sięga do historii: od greckich korzeni (misein + gynae) przez średniowieczne prześladowania „czarownic”, aż po współczesne femicydy, by pokazać, że nienawiść wobec kobiet ma ciągłość strukturalną. (PMC) Wskazuje także, że kobiety są społecznie i prawnie traktowane jako „goście”, „przybysze”, „intruzki” w przestrzeni publicznej, co utrwala status marginalny. (PubMed) Autorka stawia pytanie: czy wykluczenie mizoginii z definicji przestępstw z nienawiści może być argumentem za tym, że jest ona bardziej szkodliwa niż zbrodnie z nienawiści — ponieważ jest wszechobecna, normalizowana i mniej zauważana. (PMC) 🧩 Wnioski Mizoginia nie jest jedynie „złym zachowaniem jednostek”, lecz mechanizmem regulującym status kobiet w społeczeństwie. Aby efektywnie przeciwdziałać przemocy wobec kobiet, autorka sugeruje konieczność zmian na poziomie konstytucyjnym, politycznym i kulturowym, a nie tylko reagowania na pojedyncze przypadki. (PMC) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 126 Napisano 2 godziny temu a co do Elki rozumiem że nie jest w związku z maolat bo poświęcać jednej osobie regularnie uwagę na priv no to ja bym taką laskę w dópsko kopnął choćbym piątkę dzieci z nią miał Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mr_Kumpir 126 Napisano 2 godziny temu wgl widzę że parę osób guza tu szuka Elka Iskra Dumbo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach