Bambo 21 Napisano 14 godzin temu Przed chwilą, Lady Rowlands napisał: Wielka. Nie mówi się tak dziecko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aktoidi_ot_psaw 21 Napisano 14 godzin temu 1 minutę temu, murb napisał: Tobie w zasadzie wierzę ale mógłbyś rozwinąć temat? ale co tu rozwijac ? tak samo jak są tatry slowackie chyba ze w to tez nie wierzycie bo chat napisal ze nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 578 Napisano 14 godzin temu Przed chwilą, Lady Rowlands napisał: Wielka. Salix mi kiedyś pisała, że duża a ona zdaje się wiedzieć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bambo 21 Napisano 14 godzin temu (edytowany) Masz mi przyznac rację albo cię każe wyslac do burdelu i będziesz musiała ssać mi z połyskiem Edytowano 14 godzin temu przez Bambo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aktoidi_ot_psaw 21 Napisano 14 godzin temu 2 minuty temu, Lady Rowlands napisał: Wielka. nie, poszukam ci ten odcinek ojczyzny polszczyzny o tym na razie nie mam czasu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 1038 Napisano 14 godzin temu 2 minuty temu, aktoidi_ot_psaw napisał: i mowi sie duza litera a raczej duzą literą a nie wielka. Przed chwilą, murb napisał: Ale w notce o Radzie Języka Polskiego jest o wielkie literze, więc będzie wielka. włanczam się do dyskusji bo oba się mylicie z dużej litery siem pisze gamonie nieuki że tez większa połowa tego nie wie uczta się lepiej bo aż słoma w gumofilca gniecie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lady Rowlands 27 Napisano 14 godzin temu 1 minutę temu, BabkaBunioBoża napisał: Haha no nie sądzę. Znowu się zaoralas ekspertko xD Rada języka polskiego: Oba sposoby są poprawne: piszemy "wielką literą" lub "dużą literą". "Wielką literą" jest bardziej formalne, podczas gdy "dużą literą" jest potoczne, ale nadal powszechnie akceptowane i poprawne. zmień pampersa, bo znowu się sfajdałaś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
big buu 47 Napisano 14 godzin temu 4 minuty temu, Doktor z Zielonej Góry napisał: Źródło Dokładnie o to chodziło. To jest duża literą ale to nazwa wlasna. Istnieją też pojęcia jak np francuskie Alpy ale to co innego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 578 Napisano 14 godzin temu Przed chwilą, aktoidi_ot_psaw napisał: ale co tu rozwijac ? tak samo jak są tatry slowackie chyba ze w to tez nie wierzycie bo chat napisal ze nie Nie wiem czy są Tatry takie i takie. Zwykle się tak mówi o nawet przewodniki mają takie tytuły ale bo ja wiem czy to jest poprawne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBunioBoża 11 Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, Lady Rowlands napisał: Rada języka polskiego: Oba sposoby są poprawne: piszemy "wielką literą" lub "dużą literą". "Wielką literą" jest bardziej formalne, podczas gdy "dużą literą" jest potoczne, ale nadal powszechnie akceptowane i poprawne. zmień pampersa, bo znowu się sfajdałaś. To jeszcze doucz się że te a to są 2 różnych wyrazami oraz kiedy pisze się tą a te bo w tym przypadku obie formy niestety nie są poprawne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aktoidi_ot_psaw 21 Napisano 13 godzin temu wielka to slowo nacechowane emocjonalnie a w stosunku do liter nie ma emocji stad duza a nie wielka. wielka to moze byc baba dla libeda bo ich nie lubi i od razu w tym jest niechec a dla wielkiej baby ona bedzie duza. prostszego przykladu nie umiem wymyslic. kazdy kto pisze wielka litera wraz z chatem gpt sie myli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBunioBoża 11 Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, aktoidi_ot_psaw napisał: wielka to slowo nacechowane emocjonalnie a w stosunku do liter nie ma emocji stad duza a nie wielka. wielka to moze byc baba dla libeda bo ich nie lubi i od razu w tym jest niechec a dla wielkiej baby ona bedzie duza. prostszego przykladu nie umiem wymyslic. kazdy kto pisze wielka litera wraz z chatem gpt sie myli Dopisz że Miodka cytujesz xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aktoidi_ot_psaw 21 Napisano 13 godzin temu wielka to moze byc np. budowla czy cos co wzbudza emocje zachwyt etc. a litera to litera jest duza i mala. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 578 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, WychodzeNaChwile napisał: włanczam się do dyskusji bo oba się mylicie z dużej litery siem pisze gamonie nieuki że tez większa połowa tego nie wie uczta się lepiej bo aż słoma w gumofilca gniecie Siano. O słome, panie, tera trudno. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBunioBoża 11 Napisano 13 godzin temu Analogiczne powinna być wielka i maleńka litera a jest jedynie mała Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aktoidi_ot_psaw 21 Napisano 13 godzin temu 2 minuty temu, WychodzeNaChwile napisał: włanczam się do dyskusji bo oba się mylicie z dużej litery siem pisze gamonie nieuki że tez większa połowa tego nie wie uczta się lepiej bo aż słoma w gumofilca gniecie zdanie zaczynamy dużą literą o to mi chodzilo a nie wielka. moze tez byc z duzej litery Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 578 Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, aktoidi_ot_psaw napisał: wielka to moze byc np. budowla czy cos co wzbudza emocje zachwyt etc. a litera to litera jest duza i mala. Babka napisała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aktoidi_ot_psaw 21 Napisano 13 godzin temu 2 minuty temu, BabkaBunioBoża napisał: Dopisz że Miodka cytujesz xD no napisalem wyzej ze nie mam czasu szukac tego odcinka ojczyzna polszczyzna teraz i strescilem przeciez napsialem tylko w dwoch wypowiedziach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aktoidi_ot_psaw 21 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, BabkaBunioBoża napisał: Analogiczne powinna być wielka i maleńka litera a jest jedynie mała dokladnie dlatego pamietajcie duza litera na poczatku zdania a wielka baba jak ma wiecej jak 170cm i 65kg Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 1038 Napisano 13 godzin temu 4 minuty temu, murb napisał: Siano. O słome, panie, tera trudno. takie tera som kobity tylko żeby chłop miał siano i tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBunioBoża 11 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, aktoidi_ot_psaw napisał: dokladnie dlatego pamietajcie duza litera na poczatku zdania a wielka baba jak ma wiecej jak 170cm i 65kg Czyli wyrzekasz się el dursi kobyly Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 578 Napisano 13 godzin temu 12 minut temu, Doktor z Zielonej Góry napisał: To może jak sie juz bawicie Cześć doktorze niosący kaganek oświaty pośród motłoch. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 578 Napisano 13 godzin temu 3 minuty temu, WychodzeNaChwile napisał: takie tera som kobity tylko żeby chłop miał siano i tyle Słoma ino dla źrebakuf jest. Mustangi pasiem sianem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BabkaBunioBoża 11 Napisano 13 godzin temu Chui Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 578 Napisano 13 godzin temu 1 minutę temu, BabkaBunioBoża napisał: Chui Wielki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
WychodzeNaChwile 1038 Napisano 13 godzin temu 2 minuty temu, murb napisał: Słoma ino dla źrebakuf jest. Mustangi pasiem sianem. aaa i jeszcze żeby koń był duży i dziki no tak, czego ja się tu mogłem spodziewać... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
salix 515 Napisano 13 godzin temu 9 minut temu, aktoidi_ot_psaw napisał: dokladnie dlatego pamietajcie duza litera na poczatku zdania a wielka baba jak ma wiecej jak 170cm i 65kg Od kiedy ty taki mądry jesteś. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Lady Rowlands 27 Napisano 13 godzin temu Przed chwilą, salix napisał: Od kiedy ty taki mądry jesteś. Nigdy nie był, zacznijmy od tego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Еlciаа 65 Napisano 13 godzin temu (edytowany) 3 minuty temu, murb napisał: Wielki. I bąbelki. Edytowano 13 godzin temu przez Еlciаа Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 578 Napisano 13 godzin temu 2 minuty temu, WychodzeNaChwile napisał: aaa i jeszcze żeby koń był duży i dziki no tak, czego ja się tu mogłem spodziewać... Tak, dzikuśki taki. Ogier to by chyba było zbyt wprost. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach