miszluft 81 Napisano 50 minut temu 31-letni Mateusz D., pracujący jako parkingowy, zaginął 24 listopada 2025r. Spokojny, unikający konfliktów, uczciwy i obowiązkowy chłopak. Wkrótce po zaginięciu do mamy Mateusza, wysłano z telefonu ofiary sms-a z żądaniem 100 tys. zł okupu w zamian za uwolnienie mężczyzny. Jak później ustalono, wiadomość wysłał 19-letni Alan G., współlokator Mateusza. Kilka dni później poćwi@rtowane ciało Mateusza odnaleziono w Parku Kultury i Wypoczynku w Słupsku, w pobliżu pomnika Jana Pawła II. Sekcja zwł*k wykazała, że mężczyzna zmarł w wyniku pięciu ran kłutych zadanych nożem w okolicę serca. Według ustaleń śledczych, ciało zostało poćwi@rtowane w łazience przy użyciu noży kuchennych. Następnie fragmenty ciała, sprawca zapakował w worki i zaniosł do parku w walizce. Sam wykopał dół, umieścił tam ciało. Łopatę wyrzucił a walizkę spalił. Prokuratura potwierdziła, że podejrzany był wcześniej leczony psychiatrycznie, co potwierdził również jego dziadek. Kluczowe w śledztwie okazały się materiały znalezione w telefonie Alana. Okazało się, że Alan G. nagrywał przebieg zdarzeń, zrobił zdjęcia oraz nagranie wideo. I to właśnie dzięki nim policja odtworzyła przebieg zbrodni. Podejrzany przyznał się do wszystkich zarzucanych mu czynów i złożył obszerne wyjaśnienia. Z jego relacji wynika, że motywem działania był rabunek rzeczy należących do ofiary. Alan G. usłyszał zarzuty zab@jstwa ze szczególnym okrucieństwem oraz zbezczeszczenia zwł@k, a także usiłowania wymuszenia rozbójniczego i fałszywego zawiadomienia o przestępstwie. Sąd Rejonowy w Słupsku zdecydował o jego tymczasowym aresztowaniu na trzy miesiące. Za zarzucane czyny grozi mu kara dożywotniego pozbawienia wolności. ja mam inne pytanie czemu oni zawsze maja na imie Alanek? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Icebound Harpy 13 Napisano 41 minut temu Zgłoszone dla zasady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miszluft 81 Napisano 38 minut temu 2 minuty temu, Icebound Harpy napisał: Zgłoszone dla zasady. Ciesze sie, mam nadzieje ze trafisz na pulsara 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Icebound Harpy 13 Napisano 35 minut temu 3 minuty temu, miszluft napisał: Ciesze sie, mam nadzieje ze trafisz na pulsara Offensive/abusive. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RitardModeracja 31 Napisano 33 minuty temu Ale żeś wymyśliła. Widać że ofiara to był poczciwy chlop. Ogólnie dla mnie to niepojęte i takich zbrodni nie rozumiem żeby kogos zayebac dla zalosnego pseudo majatku. Zobacz se spotted mlawa co wyprawia matka tego nie wiem jak mu tam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Śliwka w Polonezie 650 Napisano 33 minuty temu Albo "ten komentarz jest w porządku, ale chciałam powiedzieć moderatorowi o swoich problemach z głową" 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 591 Napisano 32 minuty temu Dlatego w takich przypadkach jestem za karą śmierci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Icebound Harpy 13 Napisano 31 minut temu 1 minutę temu, Śliwka w Polonezie napisał: Albo "ten komentarz jest w porządku, ale chciałam powiedzieć moderatorowi o swoich problemach z głową" Ten komentarz nie jest w porządku, dlatego dzwonię do psychiatryka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
250GodzinTak 591 Napisano 28 minut temu Przed chwilą, Icebound Harpy napisał: Ten komentarz nie jest w porządku, dlatego dzwonię do psychiatryka. Po co dzwonisz, jak nic się nie dzieje? Sprawa jest świeża i nikt normalny dla kasy nie zabija i nie ćwiartuje zwłok. Olewnika też zabili, mimo, że siostra z ojcem przekazali 300 tysięcy euro okupu za brata i sprawa do dziś śmierdzi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miszluft 81 Napisano 16 minut temu 16 minut temu, Śliwka w Polonezie napisał: Albo "ten komentarz jest w porządku, ale chciałam powiedzieć moderatorowi o swoich problemach z głową" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miszluft 81 Napisano 15 minut temu 15 minut temu, 250GodzinTak napisał: Dlatego w takich przypadkach jestem za karą śmierci Ja generalnie tez chociaz jest to skomplikowane. Po filmie jestem morderca trochę zmieniłam na to pogląd. problem pojawia sie na poziomie szczegółow, realiów i bledow ludzkich, a to jest nie do uniknięcia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
big buu 61 Napisano 10 minut temu 38 minut temu, miszluft napisał: Alan To po prostu kolejny dowód na to, że agresywnych świrów trzyma się w odosobnieniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach