Get Out 138 Napisano 10 godzin temu 3 minuty temu, Roksana Wójcik, OPS Włochy napisał: No dobra, przyznaję się. U mnie w rodzinie usypiamy się wazonami od zawsze, mam niebieską kartę pozyskaną od kotarby. A gdzie tam matka starsza osoba się obroni i musi ci dać na wódkę, bo jesteś spec od zastraszania. Ale ja zawsze potwierdzam że stary dostał czymś ciężkim jak go poniosło, to po co ty ćwoku trzymasz te skriny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 138 Napisano 10 godzin temu 2 minuty temu, Fifofa napisał: Nie mogę wkleić jak system wam wysysa płacicie pieniądze za życie oddychanie i umieranie.. Piotrek każdy płaci , bo za usługi się płaci . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 200 Napisano 10 godzin temu Przed chwilą, Get Out napisał: Piotrek każdy płaci , bo za usługi się płaci . Ale to bogaci tak zrobili się dorabiają. Nawet jak wodę z kranu pijesz nawet jak się umyjesz . Nie zapłacisz za grunt mieszkanie pujdziesz pod most Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 138 Napisano 9 godzin temu Przed chwilą, Fifofa napisał: Ale to bogaci tak zrobili się dorabiają. Nawet jak wodę z kranu pijesz nawet jak się umyjesz . Nie zapłacisz za grunt mieszkanie pujdziesz pod most Tak to funkcjonuje , bo jak Ty sobie inaczej wyobrażasz ujarzmić to wszystko i żeby chociaż znośny porządek był. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Roksana Wójcik, OPS Włochy 10 Napisano 9 godzin temu 2 minuty temu, Get Out napisał: Tak to funkcjonuje , bo jak Ty sobie inaczej wyobrażasz ujarzmić to wszystko i żeby chociaż znośny porządek był. 7 minut temu, Get Out napisał: A gdzie tam matka starsza osoba się obroni i musi ci dać na wódkę, bo jesteś spec od zastraszania. Ale ja zawsze potwierdzam że stary dostał czymś ciężkim jak go poniosło, to po co ty ćwoku trzymasz te skriny. ta ze śląska z memów bardziej by to podkreśliła xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 200 Napisano 9 godzin temu (edytowany) 7 minut temu, Get Out napisał: Tak to funkcjonuje , bo jak Ty sobie inaczej wyobrażasz ujarzmić to wszystko i żeby chociaż znośny porządek był. Oglądnij sobie film cały polecam, nie oglądałeś. Jak wyzysk przysłania egzystencję. Nowy Rok i Podwyżki aby załatać dziurę co nakradli. Kto się dorobił? Edytowano 9 godzin temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 200 Napisano 9 godzin temu to randka i pytanie czy jesteś psychiczny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 138 Napisano 9 godzin temu 15 minut temu, Fifofa napisał: Oglądnij sobie film cały polecam, nie oglądałeś. Jak wyzysk przysłania egzystencję. Nowy Rok i Podwyżki aby załatać dziurę co nakradli. Kto się dorobił? Wyzysk zawsze był, bo systemy idealne nie istnieją. Powiem nawet że nie uważam iż jest bieda jak się coś robi za uczciwą kwotę. Słyszałem że prąd drożeje, ale niewiele. Ale jak Ty sobie wyobrażasz żeby jakie rządy były jaki ład na ziemi i odpowiedz na to , to obejrzę filmik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 200 Napisano 9 godzin temu (edytowany) 10 minut temu, Get Out napisał: Wyzysk zawsze był, bo systemy idealne nie istnieją. Powiem nawet że nie uważam iż jest bieda jak się coś robi za uczciwą kwotę. Słyszałem że prąd drożeje, ale niewiele. Ale jak Ty sobie wyobrażasz żeby jakie rządy były jaki ład na ziemi i odpowiedz na to , to obejrzę filmik. Wymiar pańszczyzny (praca) XV wiek: Zwykle 1 dzień w tygodniu. XVI wiek: Wzrost do 2-3 dni tygodniowo. XVII wiek: Często 4-5 dni. XVIII wiek: Standardem stało się 6-7 dni, ale zdarzało się nawet 10 dni roboczych (a czasem i więcej) z części łanu, zwłaszcza w dobrych latach. Teraz pracujesz z pracy płacisz podatek, jak kupujesz też. Nieraz jesteś 3x opadatkowany. Ta chciwość niema granic. Jeszcze chcą kontrolować twoje pieniądze abyś gotòwką nie płacił. Wiedzieli ile mogą jeszcze zabrać Edytowano 9 godzin temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 200 Napisano 9 godzin temu (edytowany) przy niższych pensjach: ~25% przy wyższych: ~28–30% Podatek jak coś kupujesz VAT – ile wynosi? Najczęściej: 23% – większość towarów i usług 8% – np. restauracje, budowlanka, transport 5% – żywność podstawowa, książki 0% – eksport, niektóre leki Czyli pracując i coś kupując zabierają ci 48 procent kasy Czyli pracujecie miesiąc. Połowę miesiąca pracujecie na system złodziejski za darmo! Tam siedzą w rządzie z was się śmieją bo mają was gdzieś. Edytowano 9 godzin temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1392 Napisano 8 godzin temu 1 godzinę temu, Get Out napisał: Nawet jak jest testament i przepiszą komuś kogo bardziej lubią to też afery są i jak chodzi o kasę wychodzą też brudy. Ogólnie rodzice piwinni dać po równo to wtedy kłótni najmniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1392 Napisano 8 godzin temu (edytowany) 1 godzinę temu, Fifofa napisał: Najwięcej się zarabia na biedakach niestety. Ktoś był bogaty ktoś musi być biedny. Gdzieś w internecie czytałem najbogatsi milionerzy posiadają taki majątek gdzie mogli nakarmić wszystkie dzieci głodujące i jeszcze więcej. Oni tylko dadzą ale symbolicznie Często dają na pokaz ale sa też tacy co jednak pomagają i nie chwalą się tym a wiadomo nikt nie da całego majątku innym. Edytowano 8 godzin temu przez Onaaaa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 200 Napisano 8 godzin temu (edytowany) 1 minutę temu, Onaaaa napisał: Często dają na pokaz ale sa też tacy co jednak pomagają i nie chwalą się tym a wiadomo nikt nie da całego majątku innym. Nie wiem a mężowi cały majątek dasz i nie tylko. Edytowano 8 godzin temu przez Fifofa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1392 Napisano 8 godzin temu 2 minuty temu, Fifofa napisał: Nie wiem a mężowi cały majątek dasz i nie tylko. No ma sie rozumieć tylko że nie zamierzam mieć męża 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 200 Napisano 8 godzin temu 2 minuty temu, Onaaaa napisał: No ma sie rozumieć tylko że nie zamierzam mieć męża Wiesz to sprawdzian miłości jak kocha to da wszystko.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1392 Napisano 8 godzin temu Przed chwilą, Fifofa napisał: Wiesz to sprawdzian miłości jak kocha to da wszystko.. Siebie odda czyli coś najcenniejszego i to powinno wystarczyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fifofa 200 Napisano 8 godzin temu 2 minuty temu, Onaaaa napisał: Siebie odda czyli coś najcenniejszego i to powinno wystarczyć. Jak wszystko to wszystko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1392 Napisano 8 godzin temu 1 minutę temu, Fifofa napisał: Jak wszystko to wszystko. Ty wszystko oddajesz swojej żonie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 138 Napisano 7 godzin temu Piotrek jest idealistą i nawet nie mam ochoty go wyprowadzać z tej roli. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 138 Napisano 7 godzin temu 15 minut temu, Onaaaa napisał: Siebie odda czyli coś najcenniejszego i to powinno wystarczyć. Czas to czas jest najcenniejszy, bo nie da sie go odbudować, można go stracić z kimś nieodpowiednim i czas to kasa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 138 Napisano 7 godzin temu 23 minuty temu, Onaaaa napisał: No ma sie rozumieć tylko że nie zamierzam mieć męża Z taką postawą nie zginiesz już, bo jest troska o siebie w końcu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1392 Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, Get Out napisał: Czas to czas jest najcenniejszy, bo nie da sie go odbudować, można go stracić z kimś nieodpowiednim i czas to kasa. Ostatecznie można trochę majątku oddać no ale bez przesady nie za dużo żeby mieć choćby ubranie za co sobie kupić i nie głodować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 138 Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, Onaaaa napisał: Ostatecznie można trochę majątku oddać no ale bez przesady nie za dużo żeby mieć choćby ubranie za co sobie kupić i nie głodować Akurat flotę to da się odbudować i nie zapominaj jak flota lubi ciszę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1392 Napisano 7 godzin temu 1 minutę temu, Get Out napisał: Akurat flotę to da się odbudować i nie zapominaj jak flota lubi ciszę. Tak kasa raz jest raz nie ma. A też moglby być koleś bogaty i mi by dawał kasę kasę i nie tylko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MʎɔɥopzǝNɐƆɥʍıןǝ 3 Napisano 7 godzin temu 2 minuty temu, Onaaaa napisał: Tak kasa raz jest raz nie ma. A też moglby być koleś bogaty i mi by dawał kasę kasę i nie tylko i torciki? bo jakby co to tu jest taki kawaler... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca z kawusią 16 Napisano 7 godzin temu 3 minuty temu, MʎɔɥopzǝNɐƆɥʍıןǝ napisał: i torciki? bo jakby co to tu jest taki kawaler... Dlaczego stoisz na głowie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 1392 Napisano 7 godzin temu 2 minuty temu, MʎɔɥopzǝNɐƆɥʍıןǝ napisał: i torciki? bo jakby co to tu jest taki kawaler... I pączki Kawaler do wzięcia no muszę sie zastanowić. A ty co radzisz brać czy nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Get Out 138 Napisano 7 godzin temu 7 minut temu, Onaaaa napisał: Tak kasa raz jest raz nie ma. A też moglby być koleś bogaty i mi by dawał kasę kasę i nie tylko I co z tą kasą byś robiła Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach