Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Spaghetti...

Jasny gwint ...

Polecane posty

Mam papier lewy na bierzmowanie nie przejmujcie się xD ksiadz mi dal za podobieństwo do maryji z obrazu

2 minuty temu, WywaloneJaja napisał:

Mam papier lewy na bierzmowanie nie przejmujcie się xD ksiadz mi dal za podobieństwo do maryji z obrazu

Haha moj tata ma znajomego księdza który chrzci dzieci przed komunia.😄 Serio.

Edytowano przez orkiestra księżniczek

W barku bierzmowania są same plusy, np to ze nikt nie może mnie wziąć jako matkę chrzestną.

1 minutę temu, libedovsky napisał:

nie wiem nie znam sie juz ponad 2 dekady minely od mojego to ciezko mi ocenic czy ktos chodzi czy nie, wiem ze mozna kupic jak ktos potrzebuje 😄

Ja mam ale nigdy mi nie było potrzebne. Kuzyn potrzebował to do zakonu pojechał na weekend i zdobył 😆

Przed chwilą, orkiestra księżniczek napisał:

Haha moj tata ma znajomego księdza który chrzci dzieci przed komunia.😄

Mój proboszcz jest spoko ale ja mam chyba grzech xD

2 minuty temu, Fate napisał:

Wiara to prywatna sprawa każdego i nie trzeba tym targać jakimś random people z neta. Ale jednak Chrześcijaństwo to podstawa naszej Zachodniej Cywilizacji Łacińskiej. Śmieszne, że ateiści tak plują na kościół, a z drugiej strony popierają ściąganie do Europy ludzi, których wiara raczej nie toleruje ateizmu. Tam komuś obcinają łeb, co już się dzieje na Zachodzie i Pl powoli.

jestes ubogi intelektualnie. chrzescijanie wymo.rodowali wiecej ludzi w europie niz islamisci. 

to ze ktos nie wierzy w czarnoksieznikow nie znaczy ze automatycvznie popiera innych wari.tow religijnych to zwykle bledne zalozenie takich jak ty. 

twoi krzyzowcy tez obcinali łeb. nie wiem czy wiesz ale w chrześcijanśtwie obciecie łba to była jedna z łagodniejszych kar i skazani zwykle kobiety bo one byly podczlowiekiemw  tej wierze prosily o sciecie glowy zamiast np. gotowania 6h w oleju to byla gorsza kara. wystarczylo podejrzenie o czary albo o to ze ktos niewierzacy i juz ci grozilo gotowanie w oleju jeszcze 500 lat temu w po.lsce.

nawet stosunek kobiety z jakims lepiej urodzonym mogl sie dla niej zakonczyc goptowaniem w oleju za cudzol.stwo. bo za to karali oczywiscie tylko baby nisko urodzone. 

tak wygladala ta wiara ktorej bronisz i piszesz ze mamy im cos zawdzieczac za te setki lat rabunków i mord.erstw.

doczytaj sobie jak wygladalo zycie pod watykanskim zaborem bo widze ze nie wiesz

inna kara ktorej czesto sie obawiali innowiercy albo nieslusznie oskarzeni czy niewierne baby to bylo zdzieranie pasami skory na zywca oczywiscie zapomniaelm jaks sie to nazywalo ale polegalo na obdzieraniu pasów skory takich po 10cm szerokosci wiec gilotyna w chrześcijanstwie to byla bardzo lagodna kara

4 minuty temu, Еlciаа napisał:

Moje bierzmowanie powinno być 20 lat temu. 😅

Moje też ale u nas przyjechał biskup czy kto to był już nie pamiętam i był jakby taki egzamin i wypytywał i wszyscy zdali 😆

2 minuty temu, libedovsky napisał:

jestes ubogi intelektualnie. chrzescijanie wymo.rodowali wiecej ludzi w europie niz islamisci. 

to ze ktos nie wierzy w czarnoksieznikow nie znaczy ze automatycvznie popiera innych wari.tow religijnych to zwykle bledne zalozenie takich jak ty. 

twoi krzyzowcy tez obcinali łeb. nie wiem czy wiesz ale w chrześcijanśtwie obciecie łba to była jedna z łagodniejszych kar i skazani zwykle kobiety bo one byly podczlowiekiemw  tej wierze prosily o sciecie glowy zamiast np. gotowania 6h w oleju to byla gorsza kara. wystarczylo podejrzenie o czary albo o to ze ktos niewierzacy i juz ci grozilo gotowanie w oleju jeszcze 500 lat temu w po.lsce.

nawet stosunek kobiety z jakims lepiej urodzonym mogl sie dla niej zakonczyc goptowaniem w oleju za cudzol.stwo. bo za to karali oczywiscie tylko baby nisko urodzone. 

tak wygladala ta wiara ktorej bronisz i piszesz ze mamy im cos zawdzieczac za te setki lat rabunków i mord.erstw.

doczytaj sobie jak wygladalo zycie pod watykanskim zaborem bo widze ze nie wiesz

O biedzie mózgowej to ty lepiej nikomu nie pisz

a tortury byly dopuszczalne jak po torturach sie ktos przyznawal to byl uznawany za winnego. oczywiscie tortury dotyczyly plebsu arystoikraci i kler byli tymi ktorzy mogli kogos o cos oskarzyc nastepnie go teorturowano i jak sie przyznal to wymierzano mu kare. tak wygladal ten wspanialy chrzescijanski swiat ktoremu zawdzieczasz nie wiem co chyba wlasna glupote i niewiedze. 

• Like 1

Przed chwilą, libedovsky napisał:

a tortury byly dopuszczalne jak po torturach sie ktos przyznawal to byl uznawany za winnego. oczywiscie tortury dotyczyly plebsu arystoikraci i kler byli tymi ktorzy mogli kogos o cos oskarzyc nastepnie go teorturowano i jak sie przyznal to wymierzano mu kare. tak wygladal ten wspanialy chrzescijanski swiat ktoremu zawdzieczasz nie wiem co chyba wlasna glupote i niewiedze. 

Haha 

ocz czasu wynalezienia wiary opiera sie ona tylko na mor.dowaniu i podporzadkowywaniu sobie jak najwiekszej liczby ludnosci zeby przynosic zysk tym ktorzy nia zarzadzaja. dotyczy to kazdej wiary no moze poza jakimis bekowymi w stylu potwora spaghetii 

10 minut temu, WywaloneJaja napisał:

Wielki oświecony libed sråjacy na klechy i kosciol ale nadal nie widzi że żyje w matriksie i ma beke z moich horoskopów. Chodzące kurioza tutaj 

tak mam beke 300 lat temu za wiare w horoskopy by cie spalono na stosie 😄 bo uwazali to za konkurencje teraz sie tylko z ciebie smieja 

10 minut temu, WywaloneJaja napisał:

mi dal za podobieństwo do maryji z obrazu

to nie byl komplement 😄

8 minut temu, orkiestra księżniczek napisał:

Haha moj tata ma znajomego księdza który chrzci dzieci przed komunia.😄 Serio.

co w tym dziwnego to dobry interes

1 minutę temu, libedovsky napisał:

to nie byl komplement 😄

To chyba malo obrazów widziałeś oprócz częstochowskiej paskudy

3 minuty temu, WywaloneJaja napisał:

Haha 

nie wiem co cie tak cieszy przeciez to fakty ale ty pewnie nawet je negujesz. chcesz jakas literature naukowa na temat historii to ci podam sobie doczytasz jakie byly kary i za co. 

Przed chwilą, WywaloneJaja napisał:

akurat nie myslalem o matce boskiej z czarnego lądu 

nie wiem co cie tak cieszy przeciez to fakty ale ty pewnie nawet je negujesz. chcesz jakas literature naukowa na temat historii to ci podam sobie doczytasz jakie byly kary i za co. 

A co to ma do kontekstu do którego się odnosisz? 

jest jakas ksiazka popularna cos o wiedzmach w ktorej tez byly opisane rozne kary i tortury jak sobie przypomne to napsize mam w domu w ktorym kiedys mieszkalem 😄

akurat nie myslalem o matce boskiej z czarnego lądu 

Czarno madonno to jest tu elzbieta 

1 minutę temu, WywaloneJaja napisał:

Haha przypomniało mi się że jak byłam gowniara 12 - 13 lat to ksiądz po kolędzie mi wybierał obrazek Maryi do której jestem podobna.😂

Bo inne religie, czy systemy nie mordowały. ....

Przed chwilą, WywaloneJaja napisał:

A co to ma do kontekstu do którego się odnosisz? 

no ze niby mamy cos chrszescijanstwu zawdzieczac nie wiem co skoro wym.ordowali mase ludzi zeby sobei podp[orzadkwoac dla zysku panstwa. w niczym jako poganie zyjacy bez buta watykanu nie bylibysmy gorsi niz jestesmy. wiara niczym sie nie rozni od islamu nie tylko tam scinaja glowy i torturuja w chrzes.cijanstwie identycznie to jest praktycznie ten sam produkt tylko inaczej opakowany a wyznawcy jednej czuja sie lepsi niz tej drugiej

bylismy murzynami kosciola przez stulecia de facto to byal forma niewolnictwa i niektorzy nadal za tym teksnia i chca tak zyc co mnie niezwykle dziwi w dobie internetu. 

niczym sie nie roznilo zycie murzyna w czworakach w ameryce w 18 wieku od chlopa na polskiej wsi w wieku 15stym. tak samo ich zycie bylo nic nie warte. 

2 minuty temu, orkiestra księżniczek napisał:

Haha przypomniało mi się że jak byłam gowniara 12 - 13 lat to ksiądz po kolędzie mi wybierał obrazek Maryi do której jestem podobna.😂

Jeden typ ode mnie ze szkoły księdzem zostal. Nigdy bym nie pomyslala z wygladu

tam teraz klękaja przed murzynami moze kiedys watykan kleknie przed polakami czekam na to

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się