Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
pedalski

MX xfce z sysvinit uratował mój komputer

Polecane posty

Przyznam że nie wierzyłem że z tego zloma jeszcze da się korzystać bez nerwów. Tyle lat na jeebanym Windows 10 to było piekło 

Edytowano przez pedalski

Przed chwilą, KochamBabkęBożą napisał:

To super. Fajnie, ze jestes po jasnej stronie mocy, a nie ciemnej... Czyli sysvinit,  a nie systemd. xD

Brawo ❤️ 

GROK mi doradził zdecydowanie sysvinit na tak słaby komputer bo pisał że będzie szybszy i miał rację bierze mniej ram niż na systemd 

No systemd to ogolnie duzo smieciowego kodu. Ponad 900.000 linijek kodu podobno, masakra. No i duzo rzeczy zautomatyzowane. 
Szkoda gadac. 

Ja sie duzo naczytalem zlego o systemd i ludzie tworzyli strony boykott systemd i byli wkoorwieni ze debiany i arch linuxe i inne adoptuja systemd w ogole.

Przed chwilą, KochamBabkęBożą napisał:

No systemd to ogolnie duzo smieciowego kodu. Ponad 900.000 linijek kodu podobno, masakra. No i duzo rzeczy zautomatyzowane. 
Szkoda gadac. 

Ja sie duzo naczytalem zlego o systemd i ludzie tworzyli strony boykott systemd i byli wkoorwieni ze debiany i arch linuxe i inne adoptuja systemd w ogole.

To niedobrze, na szczęście MX ma nadal obsługiwany sysvinit do wyboru na starcie w GRUB we wszystkich środowiskach graficznych

No niedobrze, bo debian czy arch czy ubuntu wszyscy nagle adoptowali systemd, a to goowno od redhata, a przeciez jeszcze jest sysvinit i openRC, skarnet s6, runit, no a systemd do tego jeszcze ma kompotenty wgrane typu pulseaudio, elogind. itp i jak cos skasujesz co jest od red hata to ci sie caly system sypie. 

Albo jak skasujesz systemd, to tez masz po systemie. A kiedys sie dalo zmienic np sysvinit na OpenRC albo z runit na sysvinit i nic sie nie psulo. A teraz systemd albo nic. Dlatego to troche chooyowe, i niezbyt unixowe. 

No a duzo ludzi sie wkoorwilo wlasnie, ze nagle jakies systemd goowno i debiany i inne to adoptowaly i teraz kazdy musi z tego korzystac i juz nie ma innej opcji. chooynia.

1 minutę temu, KochamBabkęBożą napisał:

No niedobrze, bo debian czy arch czy ubuntu wszyscy nagle adoptowali systemd, a to goowno od redhata, a przeciez jeszcze jest sysvinit i openRC, skarnet s6, runit, no a systemd do tego jeszcze ma kompotenty wgrane typu pulseaudio, elogind. itp i jak cos skasujesz co jest od red hata to ci sie caly system sypie. 

Albo jak skasujesz systemd, to tez masz po systemie. A kiedys sie dalo zmienic np sysvinit na OpenRC albo z runit na sysvinit i nic sie nie psulo. A teraz systemd albo nic. Dlatego to troche chooyowe, i niezbyt unixowe. 

No a duzo ludzi sie wkoorwilo wlasnie, ze nagle jakies systemd goowno i debiany i inne to adoptowaly i teraz kazdy musi z tego korzystac i juz nie ma innej opcji. chooynia.

Nie ma co się dziwić takie wciskanie na siłę systemd kłóci się z ideą wolnego oprogramowania i wyboru na Linux

2 minuty temu, Windows the best napisał:

Bo system z wyglądu przypomina Windows 2000 🤣🤣🤣

Bardziej jak windows 7

Pozatym to ma zapie.rdalać a nie wyglądać

Od wyglądu jest KDE Plasma

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!