Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Polecane posty

1 minutę temu, Baba napisał:

I tobie też. 

Na marginesie. 

Zrobiłam ciasto na winie bez pieczenia i kropli alkoholu. Miałam sobie darować pieczenie ciast na święta. Stwierdziłam, że aż taka chora nie jestem i prócz sernika zrobiłam: 

Herbatniki wyłożyłam na formę, polałam lukrem limonkowym, na to krem karpatka z kawałkami kiwi, na to herbatniki i ten lukier. Na wierzch krem pistacjowy (z torebki) i zrobiłam z reszty lukru kropelki rosy.

Od czapy zajrzałam do skrzynki z pierdołami, połączyłam to w w/w całość i wszystkie inne słodkości łącznie z pieczonymi przeze mnie sernikiem i kupnym tiramisu poszły w odstawkę 🤣 

Ciekawy pomysł, krem karpatkowy jest dla mnie ogólnie za mdły, ale ten lukier limonkowy moze to przełamywać. 

Ja nie robiłam ciast, moja siostra piecze, a że robi to bez porównania lepiej niż ja, zabija we mnie chęci.  🫣

W tym roku hitem był sernik creme brulee. 

Za to piekłam mięsa w tym jestem lepsza 😁

2 godziny temu, Doktor ZG napisał:

O ku... 😀 Teraz czekamy na projekt Koralgol.

Melduję się, już drugi dzień z rzędu na twoje zawołanie. Tylko po co właściwie codziennie mnie wywołujesz?

7 minut temu, Koralgor napisał:

Melduję się, już drugi dzień z rzędu na twoje zawołanie. Tylko po co właściwie codziennie mnie wywołujesz?

Z tęsknoty bo i niby dlaczego? 

Bez aluzji nudzę się tylko. 😊

1 godzinę temu, Baba napisał:

Mam podobnie. Nie zwracam też uwagi na "rankingi" i kto zdaniem większości jest lubiany i wręcz odwrotnie.

I prawidłowo, ale - mimo, że trochę za fajna jesteś na to miejsce - Baba, wpadaj tu częściej, co? 😉

6 minut temu, taka_pokraka napisał:

Z tęsknoty bo i niby dlaczego? 

Bez aluzji nudzę się tylko. 😊

Zazwyczaj jak sie wypytuje o mnie to potem udaje, ze nie widzi tego co mu odpisuje na wypytywania. Więc mam wątpliwości z tą tęsknotą.

4 minuty temu, Koralgor napisał:

Zazwyczaj jak sie wypytuje o mnie to potem udaje, ze nie widzi tego co mu odpisuje na wypytywania. Więc mam wątpliwości z tą tęsknotą.

Udaje trudnego do zdobycia 😁

• Haha 1

1 godzinę temu, szmul napisał:

A to bardzo obraźliwe? Czemu takie wyzwiska pisane w złości są bardziej zabawne niż te pisane z sadystyczna dbałością o to by komuś dowalić...

Ja bym to nazwal sztuką hejtu bez hejtu. Przy okazji. Podoba mi się ten tekst o weterynarzu, bo ty go chyba wymyśliłaś. Nakręca 😉

• Haha 1

5 minut temu, taka_pokraka napisał:

Udaje trudnego do zdobycia 😁

Spokojnie. Ja wyciągnąłem rękę, chcialem traktować je normalnie, ale jak widać się nie dało. Nie jestem zainteresowany 😉

Znowu została "przeoczona" moja odpowiedź na wywołanie. 

1 minutę temu, Doktor ZG napisał:

Spokojnie. Ja wyciągnąłem rękę, chcialem traktować je normalnie, ale jak widać się nie dało. Nie jestem zainteresowany 😉

Dobrze. Mamy ustalone. Wobec tego serdeczna prośba o zaprzestanie nawoływania mnie codziennie, proszę.

Przed chwilą, Koralgor napisał:

Dobrze. Mamy ustalone. Wobec tego serdeczna prośba o zaprzestanie nawoływania mnie codziennie, proszę.

Jezeli bede chciał to bede pisał. U Madzi czy innych ci to nie przeszkadza ze napie...o innych. Byle przyj...się do mnie i do Ewy. Także miłego dnia 

12 minut temu, Doktor ZG napisał:

Ja bym to nazwal sztuką hejtu bez hejtu. Przy okazji. Podoba mi się ten tekst o weterynarzu, bo ty go chyba wymyśliłaś. Nakręca 😉

no i tez zgodne z prawda bo masz dorodna sóke z bardzo gadzim mozgiem.

• Like 1
  • Haha 1

Przed chwilą, Doktor ZG napisał:

Jezeli bede chciał to bede pisał. U Madzi czy innych ci to nie przeszkadza ze napie...o innych. Byle przyj...się do mnie i do Ewy. Także miłego dnia 

A jaki sens ma to twoje pisanie "jeśli będziesz chciał"? To ma być, rozumiem, jakaś czynność wychowawcza wobec mnie? Karcąca? System sprawiedliwości kafeterii?

szanuje jak sobie wychowales to stworzenie. ja tak nie umiem.

Edytowano przez szmul

2 minuty temu, szmul napisał:

no i tez zgodne z prawda bo masz dorodna sóke z bardzo gadzim mozgiem.

nie wolno się głośno zaśmiewać, więc tylko parsknęłam cienkim jak sik węża chichotem hieny

6 minut temu, Doktor ZG napisał:

Pożartować można 😉

3 minuty temu, Doktor ZG napisał:

Znowu o mnie? Czuje się zaszczycona 😛😴 

10 minut temu, Doktor ZG napisał:

Żeby nie pisano o tobie małżu i twojej żonie, to musisz założyć prywatne dwuosobowe forum i tam sobie rozmawiać z żoną 😅 

8 minut temu, taka_pokraka napisał:

Pożartować można 😉

Z tobą się da. Owszem. Dziękuję za normalne podejście 😉

• Like 2

2 minuty temu, Doktor ZG napisał:

Z tobą się da. Owszem. Dziękuję za normalne podejście 😉

Rozumiem, że teraz będziesz czynił różne insynuacje, czy też pytał gdzie jestem, po czym ignorował odpowiedzi?

8 minut temu, Doktor ZG napisał:

Płaku, płaku z takiego powodu, że traktują Cię inaczej (czyt. wyżej/poważniej) niż zaburzonego, upośledzonego trola? Serio? Rozumiem, że sam stawiasz się w tym samym rzędzie co trolo-bot? Oj, jak dobrze wiedzieć 😄 

14 minut temu, Україна napisał:

Płaku, płaku z takiego powodu, że traktują Cię inaczej (czyt. wyżej/poważniej) niż zaburzonego, upośledzonego trola? Serio? Rozumiem, że sam stawiasz się w tym samym rzędzie co trolo-bot? Oj, jak dobrze wiedzieć 😄 

Nudzisz 

• Like 1

1 minutę temu, Doktor ZG napisał:

Nudzisz 

Ty nudzisz bardziej tym swoim drętwym autystycznym anty-pojmowaniem wszystkiego. Acz dobrze wiedzieć, iż sam zrównujesz się z największymi upoślami tutaj, plus za autokrytykę. :D 

3 godziny temu, taka_pokraka napisał:

Ciekawy pomysł, krem karpatkowy jest dla mnie ogólnie za mdły...

Bo jest. Krem pistacjowy jeszcze bardziej, dlatego wspomniałam o tym cieście "na winie". 

W kuchni trzymam się jednej zasady.

Przepisy są po to żeby je łamać 🤣 3 sztuki kiwi pokrojone w kosteczkę zrobiły swoje i lukier limonkowy. 

Dla przykładu sernik. Już mi obojętne jaki będzie wierzch. Po upieczeniu i ostudzeniu mogę z nim zrobić co chcę. Istotne jak i czym przyprawię masę serową. 

2 godziny temu, Україна napisał:

I prawidłowo, ale - mimo, że trochę za fajna jesteś na to miejsce - Baba, wpadaj tu częściej, co? 😉

Zapomniałam dodać, że zapala się u mnie czerwona lampka gdy ktoś mi "posłodzi". 

1 godzinę temu, Україна napisał:

Ty nudzisz bardziej tym swoim drętwym autystycznym anty-pojmowaniem wszystkiego. Acz dobrze wiedzieć, iż sam zrównujesz się z największymi upoślami tutaj, plus za autokrytykę. 😄

Nie osmieszaj się amatorze ritardzic bo sam nie masz rigczu za grosz.

22 minuty temu, Baba napisał:

Bo jest. Krem pistacjowy jeszcze bardziej, dlatego wspomniałam o tym cieście "na winie". 

W kuchni trzymam się jednej zasady.

Przepisy są po to żeby je łamać 🤣 3 sztuki kiwi pokrojone w kosteczkę zrobiły swoje i lukier limonkowy. 

Dla przykładu sernik. Już mi obojętne jaki będzie wierzch. Po upieczeniu i ostudzeniu mogę z nim zrobić co chcę. Istotne jak i czym przyprawię masę serową. 

Ja przy pierwszym razie trzymam się przepisu. Dopiero przy kolejnych razach zmieniam pod mój gust. 😁

18 minut temu, taka_pokraka napisał:

Ja przy pierwszym razie trzymam się przepisu. Dopiero przy kolejnych razach zmieniam pod mój gust. 😁

Proporcji składników staram się (czasem) trzymać wedle przepisu. W kwestii dodatków i przypraw, tylko mojego smaku. 

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się