Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
murb

Był sobie

Polecane posty

12 godzin temu, murb napisał:

Czekam aż pralka skończy swoją robotę. Nie można robić zbyt wielu rzeczy równocześnie. 😁

Dżem z bananów🤔 Będzie słodszy niż miód. 

Słychać już bęben i jego obroty? 😎 Jeszcze wieszanie cię czeka. No wiesz co, nie zniechęcaj! Bo nie zrobię i co będę jadła zimą? Dodaje się miód wiesz? Oraz cytrynę coby nie zrobiły się ciemne.

Kuźwa jego mać, jakby mało było kłopotów to mi weszła drzazga. 

24 minuty temu, sv7 napisał:

Słychać już bęben i jego obroty? 😎 Jeszcze wieszanie cię czeka. No wiesz co, nie zniechęcaj! Bo nie zrobię i co będę jadła zimą? Dodaje się miód wiesz? Oraz cytrynę coby nie zrobiły się ciemne.

Słychać. Pora rozwieszania nadciąga!

Zaskoczona jestem tymi bananami. Nie kojarzą mi się zupełnie z owocami na dżemy. Jabłka, wiśnie, śliwki - tradycyjne i oczywiste. Choć kiedyś jadłam dżem z rokitnika. Chyba? Był pyszny - kwaskowy. 

Nie zniechęcam. Każdy ma swoje smaki. 💙

Słychać. Pora rozwieszania nadciąga!

Zaskoczona jestem tymi bananami. Nie kojarzą mi się zupełnie z owocami na dżemy. Jabłka, wiśnie, śliwki - tradycyjne i oczywiste. Choć kiedyś jadłam dżem z rokitnika. Chyba? Był pyszny - kwaskowy. 

Nie zniechęcam. Każdy ma swoje smaki. 💙

Działaj, działaj brum.

Soki miały być ale dowiedziałam się dzisiaj, że można zrobić dżem z bananów więc spróbuję. Nie bawiłabym się w produkcję z własnej woli i bym nie kupiła na ten cel bananów tyle, jednak znajomy dał mi z warzywniaka. Rokitnik? Brzmi jak zwierzę podobne do diabła. Patrzę jak wygląda a to owoc i to pomarańczowy. Trochę jak jarzębina.

5 godzin temu, sv7 napisał:

Działaj, działaj brum.

Soki miały być ale dowiedziałam się dzisiaj, że można zrobić dżem z bananów więc spróbuję. Nie bawiłabym się w produkcję z własnej woli i bym nie kupiła na ten cel bananów tyle, jednak znajomy dał mi z warzywniaka. Rokitnik? Brzmi jak zwierzę podobne do diabła. Patrzę jak wygląda a to owoc i to pomarańczowy. Trochę jak jarzębina.

Może nie rób z tego rokitnika dżemu, bo jeśli coś mi się pomieszało i jest trujący to wiesz ... No. 😢

Banany są sprawdzone. 

Pan C zaraz się rozprawi z tematem. 🤷

Nie jadłem dżemu z bananów, ale z pomarańczy i mandarynek już tak. 😁

Może nie rób z tego rokitnika dżemu, bo jeśli coś mi się pomieszało i jest trujący to wiesz ... No. 😢

Banany są sprawdzone. 

Pan C zaraz się rozprawi z tematem. 🤷

Nic nie robię już dziś. Nie mogę wyjąć drzazgi i wielce cierpię. Niech pan C bierze odpowiedzialność za swoje nastroje i najlepiej gdyby się odezwał i dał ciut uwieść a nie.

6 godzin temu, sv7 napisał:

Kuźwa jego mać, jakby mało było kłopotów to mi weszła drzazga. 

Bo się denerwujesz i wtedy popełnia się błędy .😊Drzazgi zębami się najlepiej wyjmuje 😁

12 godzin temu, Get Оut napisał:

Nie jadłem dżemu z bananów, ale z pomarańczy i mandarynek już tak. 😁

Cytrynowy również? Figowy? 

Przed chwilą, sv7 napisał:

Nic nie robię już dziś. Nie mogę wyjąć drzazgi i wielce cierpię. Niech pan C bierze odpowiedzialność za swoje nastroje i najlepiej gdyby się odezwał i dał ciut uwieść a nie.

To się nazywa brak weny .🤔

Przed chwilą, sv7 napisał:

A nie wiem o cytrynowych czy figowy ch, tylko z ciekawości dorwałem pomarańczowe i specyficzne dosyć kwaśne takie niespotykane. Ale nie ma to jak truskawkowy tego nic nie pobije.

Bo się denerwujesz i wtedy popełnia się błędy .😊Drzazgi zębami się najlepiej wyjmuje 😁

Gdyby weszła na krzywo to tak, a ona pionowo i się urwała. Denerwuję się na drzazgę? Nie, no coś ty. Szafkę zdemontowałam i deski wynosiłam. Kawałek drewna mi się w rękę wbił. 

To się nazywa brak weny .🤔

Masz rację, dżemy nie są moim konikiem. Czuję, że banany rozdam dzieciom pod blokiem. Tyle będzie z produkcji. ; p

4 minuty temu, sv7 napisał:

Jadłam figowy. Średni. 

Lubię kwaskowe. Ten rokitnik to chyba jest to - dużo witaminy C. Sprawdziłam w necie. 😊

1 minutę temu, sv7 napisał:

Masz rację, dżemy nie są moim konikiem. Czuję, że banany rozdam dzieciom pod blokiem. Tyle będzie z produkcji. ; p

Placuszki bananowe zamiast z jabłkami. Takie naleśniki. 

A nie wiem o cytrynowych czy figowy ch, tylko z ciekawości dorwałem pomarańczowe i specyficzne dosyć kwaśne takie niespotykane. Ale nie ma to jak truskawkowy tego nic nie pobije.

Jadałam swego czasu i ten i ten, ale fascynacja nimi przeszła. Natomiast truskawkowy zostanie na zawsze, tak samo jak chleb tudzież kanapki z serem białym i solą. Plus dużo pieprzu.

5 minut temu, sv7 napisał:

Gdyby weszła na krzywo to tak, a ona pionowo i się urwała. Denerwuję się na drzazgę? Nie, no coś ty. Szafkę zdemontowałam i deski wynosiłam. Kawałek drewna mi się w rękę wbił. 

Istoto bo takie rzeczy to się robi w rękawiczkach ochronnych. 

Nie na drzazgę, bo drzazga to są następstwa. 

Ja bym skorzystal z pomocy medycznej, bo nie takie rzeczy już wyjmowali z ciał 🤔

Edytowano przez Get Оut

Jadłam figowy. Średni. 

Lubię kwaskowe. Ten rokitnik to chyba jest to - dużo witaminy C. Sprawdziłam w necie. 😊

Średni bo? Za słodki, co nie? Nie jadłam i nie przyglądałam się czy gdzieś są w sklepach rokitnikowe. Krzaki widziałam. 

7 minut temu, sv7 napisał:

Ja dziś zrobiłam rzecz, którą odkładałam przez trzy lata. Jestem cała dumna z siebie. 😁

Męczyło mnie to tyle czasu aż nadeszła majowa sobota iiiiii ... Mamy to!!!

2 minuty temu, sv7 napisał:

Jadałam swego czasu i ten i ten, ale fascynacja nimi przeszła. Natomiast truskawkowy zostanie na zawsze, tak samo jak chleb tudzież kanapki z serem białym i solą. Plus dużo pieprzu.

Truskawkowe to tylko swierze. Wyjęte ze słoika już mi tak nie smakują. 

Takie dziwactwo mam. 

Istoto bo takie rzeczy to się robi w rękawiczkach ochronnych. 

Nie ma drzazgę, bo drzazga to są następstwa. 

Ja bym skorzystal z pomocy medycznej, bo nie takie rzeczy już wyjmowali z ciał 🤔

Widmo, wiem. Szybko chciałam je wynieść po drodze gdy do sklepu wychodziłam. Wiem też co to zastrzał po drzazga. Kiedyś mi się pod paznokieć wsadził i nijak wyjąć. Byłam na pogotowiu wtedy i paznokcia chirurg zrywał i czyścił. Nie, nic nie bolało ponieważ znieczulenie było.

Ja dziś zrobiłam rzecz, którą odkładałam przez trzy lata. Jestem cała dumna z siebie. 😁

Męczyło mnie to tyle czasu aż nadeszła majowa sobota iiiiii ... Mamy to!!!

Umyłaś podłogi? Czy inną ważną czynność? 

6 minut temu, sv7 napisał:

A chleb bananowy nie da się z tego zrobić albo jakieś placki 🤔

Średni bo? Za słodki, co nie? Nie jadłam i nie przyglądałam się czy gdzieś są w sklepach rokitnikowe. Krzaki widziałam. 

Za słodkie. Może miks fig i cytryny by mi bardziej smakował. 

W sklepie dżem rokitnikowy widziałam tylko raz. Chyba się nie przyjął bo teraz go nie ma. 

Sąsiadka jest stwórczynią różnych takich rzeczy ale też nie przerabia rokitnika masowo. 

Truskawkowe to tylko swierze. Wyjęte ze słoika już mi tak nie smakują. 

Takie dziwactwo mam. 

Akurat truskawek nie jem bo mają pestki. Zawsze szukam dżemu zmielonego na miazgę, najlepiej mus lub marmoladę. Kiedyś jadłam i to ogromną ilość, a najlepsze były z krzaka i z piaskiem tu i tam. 

Umyłaś podłogi? Czy inną ważną czynność? 

Podłogi myje częściej. 😁

Inną rzecz. Obiecałam i odkładałam realizację. A wystarczyła godzina z życia. 

A chleb bananowy nie da się z tego zrobić albo jakieś placki 🤔

Kotku można, wszystko można. Ciasta i chleby, i naleśniki oraz szejki. Doszłam do konsensusu, że ma być dżem i koniec i kropka. Nawet kupiłam cytrynę dzisiaj, a wczoraj miód i krew w piach bo drzazga. ; ]

Akurat truskawek nie jem bo mają pestki. Zawsze szukam dżemu zmielonego na miazgę, najlepiej mus lub marmoladę. Kiedyś jadłam i to ogromną ilość, a najlepsze były z krzaka i z piaskiem tu i tam. 

Truskawki z piaskiem. 😍 Wspomnienie dzieciństwa.

Próbowałaś podważyć drzazgę igłą albo szpilką? Zdezynfekowaną oczywiście. 

Podłogi myje częściej. 😁

Inną rzecz. Obiecałam i odkładałam realizację. A wystarczyła godzina z życia. 

Powiesz czy będziesz pobudzać wyobraźnię niewinnej? 

7 minut temu, sv7 napisał:

Kanapki z masłem i z białym serem mogę codziennie jeść. 😁

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować