OnlyTime 9 Napisano 3 godziny temu Napiszcie od razu odpowiedź, nie sprawdzajcie w google innymi sposobami. Wtedy zagadka traci sens. Zagadka: Ojciec i syn mają razem 36 lat. Ojciec jest o 30 lat starszy od syna. Ile lat ma syn? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 2303 Napisano 3 godziny temu To zadanie z podstawówki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OnlyTime 9 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, Onaaaa napisał: To zadanie z podstawówki. Nie. Druga zagadka Mam 10 palców na każdej ręce. Mam 10 palców na każdej nodze. Mam oczy, ale nie widzę. Mam uszy, ale nie słyszę. Nie jestem człowiekiem ani zwierzęciem. Co jestem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 2303 Napisano 3 godziny temu Przed chwilą, OnlyTime napisał: Nie. Druga zagadka Mam 10 palców na każdej ręce. Mam 10 palców na każdej nodze. Mam oczy, ale nie widzę. Mam uszy, ale nie słyszę. Nie jestem człowiekiem ani zwierzęciem. Co jestem? Jak to nie? To proste zadanie w podstawówce takie robią te z matmy a wynik 3. To drugie to nie wiem co to może być. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OnlyTime 9 Napisano 3 godziny temu 3 minuty temu, Onaaaa napisał: To zadanie z podstawówki. Wbrew pozorom to bardzo trudne. Ktoś napisze bez sprawdzania? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OnlyTime 9 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Onaaaa napisał: Jak to nie? To proste zadanie w podstawówce takie robią te z matmy a wynik 3. To drugie to nie wiem co to może być. Od razu to wiedziałaś? Nie oszukiwałaś? gdzieś sprawdzałaś. Odpowiedź ma być bezpośrednia zagadki? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 2303 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, OnlyTime napisał: Wbrew pozorom to bardzo trudne. Ktoś napisze bez sprawdzania? Bo najlepiej ułożyć równanie a nie strzelić jak myślą niektórzy 6. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 2303 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, OnlyTime napisał: Od razu to wiedziałaś? Nie oszukiwałaś? gdzieś sprawdzałaś. Odpowiedź ma być bezpośrednia zagadki? Pełno takich zadań rozwiązywałam z synem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 292 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, Onaaaa napisał: Jak to nie? To proste zadanie w podstawówce takie robią te z matmy a wynik 3. Wyrażenia algebraiczne są w klasie szóstej, jeśli ktoś nie dotrwał może nie znać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OnlyTime 9 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Onaaaa napisał: Bo najlepiej ułożyć równanie a nie strzelić jak myślą niektórzy 6. W głowie? Większość podała 6 szczegółowo prawidłowo wynik 3. To zagadki dla artystów . Autystòw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dumbusia 37 Napisano 2 godziny temu Ale ty jesteś zjeebany Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dumbusia 37 Napisano 2 godziny temu Robiłeś palcoweczke curce hory Pjoter ? 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AndroGjenia 7 Napisano 2 godziny temu (edytowany) 10 minut temu, OnlyTime napisał: Nie. Druga zagadka Mam 10 palców na każdej ręce. Mam 10 palców na każdej nodze. Mam oczy, ale nie widzę. Mam uszy, ale nie słyszę. Nie jestem człowiekiem ani zwierzęciem. Co jestem? Podszyw. Prawdziwa jeżowa napisałaby ‚10 palcy’. Edytowano 2 godziny temu przez AndroGjenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OnlyTime 9 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, dumbusia napisał: Ale ty jesteś zjeebany A co do „ludzie z autyzmem mają więcej inteligencji” – to mit z ziarnkiem prawdy. Autyzm to spektrum. Niektórzy mają wybitne zdolności w konkretnych obszarach (np. wzorce, logika, detale), ale inteligencja ogólna jest rozłożona podobnie jak u reszty populacji. Najważniejsze, że każdy mózg ma swoją supermoc.) Podają wynik prawidłowy od tych normalnych Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 2303 Napisano 2 godziny temu 4 minuty temu, OnlyTime napisał: W głowie? Większość podała 6 szczegółowo prawidłowo wynik 3. To zagadki dla artystów . Autystòw A ta druga zagadka to jaka odpowiedź Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AndroGjenia 7 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, OnlyTime napisał: A co do „ludzie z autyzmem mają więcej inteligencji” – to mit z ziarnkiem prawdy. Autyzm to spektrum. Niektórzy mają wybitne zdolności w konkretnych obszarach (np. wzorce, logika, detale), ale inteligencja ogólna jest rozłożona podobnie jak u reszty populacji. Najważniejsze, że każdy mózg ma swoją supermoc.) Podają wynik prawidłowy od tych normalnych Wow doczytał u czata zamiast kolportowania wiedzy z instytutu badan z duupy. brawo ogór. Jeszcze jakby ten czat pisał za ciebie tu na forum to byłoby pięknie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OnlyTime 9 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Onaaaa napisał: A ta druga zagadka to jaka odpowiedź 2 widzisz jaka trudna a z autyzmem odpowiedzieli Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eRCe 33 Napisano 2 godziny temu Dlatego matematyka jest królową. Na chłopski rozum Ojciec ma 30 a syn 6. Ale dla pewności matematyka ze szkoły podstawowej: Syn = x Ojciec = x+30 (to wiemy, że o 30 lat starszy więc dodajemy do niewiadomej) Ale wiemy jeszcze, jedną kluczową rzecz, że łącznie mają 36 lat. Więc podstawówkowe równanie możemy z powodzeniem wyciągnąć by dowiedzieć się ile lat ma syn: x+(x+30)=36 przenosimy przed nawias: 2x+30=36 i teraz jeśli odejmiemy tę znaną nam różnicę 30 lat od obu stron równania wyjdzie nam: 2x=6 więc x=3. Syn (x) ma 3 lata, więc ojciec starszy o 30 lat musi mieć 33 lata. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 2303 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, OnlyTime napisał: 2 widzisz jaka trudna a z autyzmem odpowiedzieli Jedynie co mi przychodzi do głowy to ludzik taki Lego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BożaBabcia 0 Napisano 2 godziny temu Ciekawe jak papjez pomaga synowi z ojczystym językiem. Pewnie czat pomaga Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OnlyTime 9 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, eRCe napisał: Dlatego matematyka jest królową. Na chłopski rozum Ojciec ma 30 a syn 6. Ale dla pewności matematyka ze szkoły podstawowej: Syn = x Ojciec = x+30 (to wiemy, że o 30 lat starszy więc dodajemy do niewiadomej) Ale wiemy jeszcze, jedną kluczową rzecz, że łącznie mają 36 lat. Więc podstawówkowe równanie możemy z powodzeniem wyciągnąć by dowiedzieć się ile lat ma syn: x+(x+30)=36 przenosimy przed nawias: 2x+30=36 i teraz jeśli odejmiemy tę znaną nam różnicę 30 lat od obu stron równania wyjdzie nam: 2x=6 więc x=3. Syn (x) ma 3 lata, więc ojciec starszy o 30 lat musi mieć 33 lata. Ale nie miałeś korzystać tylko od razu odpowiedzieć, to się nie liczy. Każdy od razu napisał 6 tylko autysta w ciągu 5 sekund napisał 3. Pisze o zdolnościach takich osób. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca pieprzowa 256 Napisano 2 godziny temu 3 minuty temu, BożaBabcia napisał: Ciekawe jak papjez pomaga synowi z ojczystym językiem. Pewnie czat pomaga A dlaczego mówisz na nią papjez? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka_pokraka 292 Napisano 2 godziny temu 1 minutę temu, Caryca pieprzowa napisał: A dlaczego mówisz na nią papjez? Może to zamiast papa jeż, a jeż czasem bywa tez Alanem, wiec Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eRCe 33 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, OnlyTime napisał: Ale nie miałeś korzystać tylko od razu odpowiedzieć, to się nie liczy. Każdy od razu napisał 6 tylko autysta w ciągu 5 sekund napisał 3. Pisze o zdolnościach takich osób. A czemu nie mogłem sobie równania wyciągnąć? Na chłopski rozum ojciec 30, syn 6... A jeżeli jest "zagadka", oczywistą oczywistością jest - cytując elektryka z wąsem - że odpowiedź nie będzie... oczywista. Więc czemu nie posilić się napkin math? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BożaBabcia 0 Napisano 2 godziny temu 2 minuty temu, Caryca pieprzowa napisał: A dlaczego mówisz na nią papjez? Papjeżak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Caryca pieprzowa 256 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, BożaBabcia napisał: Papjeżak Zrobić ci zdjęcie dla patostópkarzy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Onaaaa 2303 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, eRCe napisał: A czemu nie mogłem sobie równania wyciągnąć? Na chłopski rozum ojciec 30, syn 6... A jeżeli jest "zagadka", oczywistą oczywistością jest - cytując elektryka z wąsem - że odpowiedź nie będzie... oczywista. Więc czemu nie posilić się napkin math? Dokładnie i najlepiej napisać sobie równanie w głowie i rozwiązać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BożaBabcia 0 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, Caryca pieprzowa napisał: Zrobić ci zdjęcie dla patostópkarzy? Mam swoja stopę zwyrodniała się okazało. Rozpadam się Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
OnlyTime 9 Napisano 2 godziny temu Przed chwilą, eRCe napisał: A czemu nie mogłem sobie równania wyciągnąć? Na chłopski rozum ojciec 30, syn 6... A jeżeli jest "zagadka", oczywistą oczywistością jest - cytując elektryka z wąsem - że odpowiedź nie będzie... oczywista. Więc czemu nie posilić się napkin math? Nie masz takich zdolności i ci zajmie dużo czasu, takie osoby z autyzmem od razu jak maszynka do liczenia w głowie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KibicowałamNorwegii🇧🇻 18 Napisano 2 godziny temu 9 minut temu, Onaaaa napisał: Jedynie co mi przychodzi do głowy to ludzik taki Lego Przykro patrzeć, że te wredne nudne babole też hejtują Ciebie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach