Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Audio Phil

Klaudiusz jesteś? Xd

Polecane posty

3 minuty temu, Audio Phil napisał:

No wiem, Policję zaraz wzywają gnooje

Kiedyś miałem altusy 200 setki.uwazają w opiniach altusy  to uwmo.

Ja miałem z Technicsem wiem co to potrafi. Normalnie czujesz jak w płucach powietrze chodzi   bez żadnego subwoofera nie trzeba.

Edytowano przez Zzosia

Altusach 200 dałem syczki piezo te orginalne zaraz się paliły lepiej grały syczki piezo.

Grubo, to niezły sprzęt musiał być, ja nigdy nie doświadczyłem czegoś takiego:D 

Kiedys muze grałem w zespole, to koledzy mieli piecyki I wzmacniacze, też mocne 😄

w Anglii poznałem przyjaciela, który naglasnia imprezy, inny jest inżynierem dźwięku xd. spoko sprawa 

4 minuty temu, Audio Phil napisał:

Grubo, to niezły sprzęt musiał być, ja nigdy nie doświadczyłem czegoś takiego:D 

Tonsil to Tonsil głośniki miały lepsza efektywność. Jak np dałeś 100 wat grały na przykład jak 150

Później miałem philipsy Jambo niby mniejsze gabarytowo  ta samą moc ale membrany glosnikòw sztywne .

Co do kolumn Tonsil obojętnie na przykład Zg40 lepiej grają niż nowe wynalazki teraz 

Swoja drogą widzę nowe czy dostępne altusy 200? Avans cena 2900?

Daje przykład głośników one mają tylko 40 wat  tylko że to Tonsil 

7 minut temu, Audio Phil napisał:

Fajne, fajne glośniczki

Tych czasach do Zg40 stosowany był Radamor 5102 kultowy Polski amplituner 

15 minut temu, Audio Phil napisał:

takie glosniki?

piękne są : p

Tak i można kupić chyba zacznę zbierać na nie 

Tonsil został reaktywowany i UNITRA Unitra  itra ma swoją konstrukcję nową tylko bardzo bardzo drogą.

To nowa UNITRA  tylko Polska myśl inżyniera wiadomo części Polska nie produkuje .koszt 22 tysiące 

Tamten była tańsza alternatywa za 10 tysi coś ten 22 tysi 

Ten 805 

Oryginalny model Unitra WSH-205 nie jest już produkowany. Jego seryjna produkcja w zakładach Diora trwała krótko – wyłącznie w latach 1979–1981. Wszystkie dostępne na rynku egzemplarze WSH-205 to urządzenia typu vintage z tamtej epoki. [1, 2]

Jeśli jednak szukasz fabrycznie nowego sprzętu o identycznym wyglądzie i charakterze, marka Unitra została oficjalnie reaktywowana. W ramach powrotu na rynek inżynierowie zaprojektowali jego bezpośredniego, współczesnego następcę, który jest obecnie produkowany w Polsce: [1, 2, 3]

WSH-205

Unitra WSH-805 – to najnowszy, flagowy wzmacniacz zintegrowany z polskiej manufaktury, który wizualnie stanowi wierną kopię dawnego WSH-205. Posiada identyczne, charakterystyczne przełączniki dźwigniowe, gruby aluminiowy front oraz analogowe wskaźniki wychyłowe.

Współczesna technologia

Choć wygląda jak klasyk z lat 70., w środku to całkowicie nowoczesna, purystycznie analogowa konstrukcja dual-mono (2 × 80 W) zbudowana bez kompromisów, oferująca m.in. możliwość przełączenia pracy w czystą klasę A.

super sprawa, w tym sklepie, z którego mam odtwarzacz sprzedają też jakieś wzmacniacze lampowe, też po 20000zł. ciekawe co to 

8 minut temu, Audio Phil napisał:

super sprawa, w tym sklepie, z którego mam odtwarzacz sprzedają też jakieś wzmacniacze lampowe, też po 20000zł. ciekawe co to 

Kosztuje w lampach są transformatory. Na każdy kanał 2 . Czyli dla stereo potrzeba 4. Plus zasilacz razem 5 .

Taki wzmacniacz waży z 40 koło albo i  wiecej oddaje ciepła niż moc w głośników.

Na przykład w lampach moc pobierana z sieci 100 wat na głośniki przybliżeniu to 20 wat. Reszta idzie w grzejnik grzeje pomieszczenie .

Lampy muszą  byc parowanie z sobą  taka lampa też nie mało kosztuje ale można kupić nowe 

Lampach oddać 60 wat mocy na głośniki wzmacniacz będzie pobierał coś koło 500 wat jak nie 600

Jak interesujesz lampami lepiej lampowy wzmacniacz słuchawkowy polecam  słuchawki na kablu  ..tańsza alternatywa  albo przedwzmacniacz lampowy 

Edytowano przez Zzosia

Ogólnie w technicznym spojrzeniu lampa ma kiepska  charakterystykę  audio 

Właśnie przez kiepskie zniekształcenia ludzkie ucho lepiej słyszy.

Jak przesterujesz tranzystor to  głośnik pierdzial albo się spali.  Wraz z tranzystorem 

A lampa przy przesterze tak zniekształci szczyt nie spali, da mile ciepłe brzmienie nie będzie pierdziec w głośnikach.

Wykorzystuje się to, w wzmacniaczach gitarowych gdzie przester jest podstawą gitary elektrycznej i efekty.

Wzmacniacz słuchawkowy na lampach polecam. Jest dostępny z ceną na przeciętna cenę czyli dla każdego stać 

Edytowano przez Zzosia

Do nagrań piosenek na gitarze elektrycznej nic lepszego niema .

Cyfrowo jest ograniczony poziom przesteru nie spaliło tranzystora .  Na wzmacniaczu lampowym słuchawkowym dopiero możesz usłyszeć dźwięk gitary  jak ktoś lubi utwory na gitarze jest to inny poziom 

Klasa D  prawie identycznie robi można przesterować najnowszych układach.

Tylko na lampach numer 1  potem klasa D.

Polecił albo słuchawkowy na lampach albo przedwzmacniacz na lampach i na głośniki końcówkę w klasie D na tpa3255.

Przybliżeniu będzie jak na lampach.

100 procent to tylko na lampach.

Na allegro są tańsze coś koło 200 czy 300 zł

Ma w sobie dac na układzie opamp  tylko dobrze grało taki scalak 8 nòzkowy albo tam siedzi ten lepszy albo trzeba opamp wymienić na najlepszy.

Nie pamiętam jaki jest dac Opamp  najlepszy nie przypomnę. To są układy z klasy 1

Ostatnio też czytałem o jakimś odtwarzaczu luxury & precision P6 Pro, ale gowno prawie 17000zł kosztuje. Etui do niego ze skóry aligatora 1000 dolców xd

Zmienisz i opamp układ scalony jest jak w najdroższych wzmacniaczach .

Dokładnie byś musiał przeczytac o tym  kupić z tym lepszym albo samemu wymienić.

Masz za mała kwotę prawdziwe  brzmienie klasy A brzmienie lampowe

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się