Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
kwiatowapoczta

Widmoku blokuje tematy

Polecane posty

Tak pisal. A wracaja do tematu wiary. Dlaczego zawsze to tak wyglada? Modlitwa o uzdrowienie, ktos pada na podłogę, zrywa się- uzdrowiony. Za tydzień okazuje sie, ze jednak nie. Powod? Nie dość mocno wierzyl. Lub ktoś sposrod zgromadzinych zwatpil. Jeszcze rozumiem takie zabawy w średniowieczu, gdy większość ludzi byla analfabetami 😀

Dajcie sobie jakieś awatary, bo wszystko zaczyna się zlewać w jedną całość 😉 

Piękny dziś ruch na cmentarzach, bo pogoda cudowna i oby jak najdłużej 🌻🍁 

3 minuty temu, pan pulsar, wielka knaga napisał:

Nieźle 

Jem kaszę perłowa z warzywami i kurczakiem pozdrawiam

Kiedyś miałem koleżankę, która musiała przed cala społecznością wyznać,  ze byla ku.rwa. Bo balowala jako nastolatka. Udalo sie, wybaczono jej i wyszla za maz za wzorowego chrzescijanina. Urodziła czwórkę dzieci. Alleluja 😀 A ile cytatów z PS  do tego było 😀

4 minuty temu, pan pulsar, wielka knaga napisał:

Nieźle 

Jem kaszę perłowa z warzywami i kurczakiem pozdrawiam

Czekam na wołowinę w sosie ostrygowym  z ryżem smażonym. Pozdrawiam.

1 minutę temu, HughH napisał:

Kiedyś miałem koleżankę, która musiała przed cala społecznością wyznać,  ze byla ku.rwa. Bo balowala jako nastolatka. Udalo sie, wybaczono jej i wyszla za maz za wzorowego chrzescijanina. Urodziła czwórkę dzieci. Alleluja 😀 A ile cytatów z PS  do tego było 😀

aha, ciekawe czemu wydaje ci sie dobrym odbiorca tego typu tresci

1 minutę temu, beziks napisał:

Ostrygi to chyba afrodyzjaki 😛 

Brzmi smacznie i ten wyżej obiad też 😎 

A gdzie rosół? 🤣 

Przed chwilą, HughH napisał:

Co w tym dziwnego,  że ludzie cytują Biblię? To dosyć znany tekst.

Nie rozumiem do końca z czego robisz szyderę? 

2 minuty temu, beziks napisał:

Chleb i wino. Pozdrawiam.

Przed chwilą, UśpionaAmbona napisał:

Ostrygi to chyba afrodyzjaki 😛 

Brzmi smacznie i ten wyżej obiad też 😎 

A gdzie rosół? 🤣 

To była ironia. 😎

Przed chwilą, pan pulsar, wielka knaga napisał:

a ja tam szanuje k.urwy bo gdzie by bice poszly.

I karły z taboretem 😄 

1 minutę temu, pan pulsar, wielka knaga napisał:

aha, ciekawe czemu wydaje ci sie dobrym odbiorca tego typu tresci

Bo masz w nicku cudzolozne treści 

Przed chwilą, beziks napisał:

To była ironia. 😎

Często ironię stosujesz i ciężko nadążyć, gdzie prawda, a gdzieś fałsz 😄 

Co w tym dziwnego,  że ludzie cytują Biblię? To dosyć znany tekst.

Nie rozumiem do końca z czego robisz szyderę? 

Nikt normalny nie cytuje Biblii. Ty cytujesz? Siedzisz sobie w restauracji z koleżankami i rzucasz jakis cytat?

4 minuty temu, HughH napisał:

Chleb i wino. Pozdrawiam.

Zapomniałeś o rybach. Pozdrawiam.

Edytowano przez beziks

3 minuty temu, UśpionaAmbona napisał:

Często ironię stosujesz i ciężko nadążyć, gdzie prawda, a gdzieś fałsz 😄 

To o ironii było ironicznym nawiązaniem do Twojej odpowiedzi w temacie, którego już nie ma. Nieważne. 

Byłam na Lalce.  

Edytowano przez beziks

Zapraszam miałeś o rybach. Pozdrawiam.

Jesus Christ Superstar. Juz dość tych uprzejmość. 

To o ironii było ironicznym nawiązaniem do Twojej odpowiedzi w temacie, którego już nie ma. Nieważne. 

Byłam na Lalce.  

I jak wrażenie? Mateusz Damięcki mi się podoba jako Kaziu. Ja idę w sobotę, bo nie wyrobię się w tygodniu. Patrzyłam na rezerwację online i cały czas pełne sale 😊 

3 minuty temu, HughH napisał:

Nikt normalny nie cytuje Biblii. Ty cytujesz? Siedzisz sobie w restauracji z koleżankami i rzucasz jakis cytat?

Zdarza mi się nawiązywać do Biblii. Tworzyła podwaliny naszej cywilizacji. 

Biblia to dla jednych teks natchniony, dla innych powieść.  Trudno uciec od motywów biblijnych.  Pełno ich w literaturze czy filmie. Oglądam serial Na wschód od Edenu. Czyli historii o Ablu i Krainie. 

Pierwsza była oczywiście książka, która zekranizowali. 

W Twoje historii raczej brali udział ludzie wierzący. To co mieli cytować? Harrego Pottera?

5 minut temu, beziks napisał:

Byłam na Lalce.  

I jak wrażenia? 

W sobotę idę, bo w tygodniu nie dam rady się wyrobić. Mateusz Damięcki jako Kaziu jest cholernie przystojny 😍 

Sami fajni aktorzy się załapali. 

Zdarza mi się nawiązywać do Biblii. Tworzyła podwaliny naszej cywilizacji. 

Biblia to dla jednych teks natchniony, dla innych powieść.  Trudno uciec od motywów biblijnych.  Pełno ich w literaturze czy filmie. Oglądam serial Na wschód od Edenu. Czyli historii o Ablu i Krainie. 

Pierwsza była oczywiście książka, która zekranizowali. 

W Twoje historii raczej brali udział ludzie wierzący. To co mieli cytować? Harrego Pottera?

Czytalem powieści Steinbecka. Nawiązania do biblii,  mitologii itd to jedno. A rzucanie cytatami w ramach argumentu to drugie. Znam sie na ludziach, Brum. Takie zagrywki stosują ludzie chorzy- fatantycy.

Wyszła w anglosferze obszerna książka, która ma już miano bestsellera.

"Medical Miracles: Doctors, Saints, and Healing in the Modern World” (aut. Jacalyn Duffin) – książka nie doczekała się jeszcze szerokiego polskiego przekładu, niemniej to absolutny hit literatury faktu i historii medycyny. Autorka, która jest lekarką i ateistką, została poproszona przez Watykan o analizę próbek i dokumentacji medycznej w jednym z procesów kanonizacyjnych. Zafascynowana rygorem procedur, przebadała watykańskie archiwa obejmujące ponad 1400 cudów z czterech stuleci. Pokazuje, jak Kościół opiera swoje decyzje na twardych zeznaniach lekarzy (często niewierzących).

W swojej książce wspomniana autorka przedstawia 1400 medycznych cudów  - bardzo dobrze medycznie udokumentowanych (MRI, RTG, morfologia, diagnozy) przykładów ludzi ciężko chorych , którzy modląc się o wstawiennictwo do katolickich świętych w zupełnie niewyjaśniony dla medycyny sposób doznali całkowitego uzdrowienia popartego wynikami badań...

Znikające rozległe nowotwory i wiele, wiele więcej.

Dla osób komfortowo czytających angielski gorąco polecam. 😉

Edytowano przez eRCe

Przed chwilą, eRCe napisał:

Ostatnio wyszła w anglosferze obszerna książka.

"Medical Miracles: Doctors, Saints, and Healing in the Modern World” (aut. Jacalyn Duffin) – książka nie doczekała się jeszcze szerokiego polskiego przekładu, niemniej to absolutny hit literatury faktu i historii medycyny. Autorka, która jest lekarką i ateistką, została poproszona przez Watykan o ślepą analizę próbek i dokumentacji medycznej w jednym z procesów kanonizacyjnych. Zafascynowana rygorem procedur, przebadała watykańskie archiwa obejmujące ponad 1400 cudów z czterech stuleci. Pokazuje, jak Kościół opiera swoje decyzje na twardych zeznaniach lekarzy (często niewierzących).

W swojej książce wspomniana autorka przedstawia 1400 medycznych cudów  - bardzo dobrze medycznie udokumentowanych (MRI, RTG, morfologia, diagnozy) przykładów ludzi ciężko chorych , którzy modląc się do katolickich świętych w zupełnie niewyjaśniony dla medycyny sposób doznali całkowitego uzdrowienia popartego wynikami badań...

Znikające rozległe nowotwory i wiele więcej.

Dla osób komfortowo czytających angielski gorąco polecam. 😉

"...modląc się do katolickich świętych..." to jest akurat obrzydliwe. Nawet dla mnie jako ateisty. 

1 minutę temu, HughH napisał:

"...modląc się do katolickich świętych..." to jest akurat obrzydliwe. Nawet dla mnie jako ateisty. 

Ogólnie masz jakiś spory problem z wiarą i kościołem. 

• Like 1

8 minut temu, HughH napisał:

Czytalem powieści Steinbecka. Nawiązania do biblii,  mitologii itd to jedno. A rzucanie cytatami w ramach argumentu to drugie. Znam sie na ludziach, Brum. Takie zagrywki stosują ludzie chorzy- fatantycy.

Ok. Każdy z nas ma jakieś poglądy. 

Mnie się wydaje, że bez znajomości Biblii trudno się trochę odnaleźć w naszej części świata. Wchodzisz do Bazyliki Św. Piotra i co widzisz na suficie? No właśnie - czy tylko gołych facetów?

Edytowano przez beziks

5 minut temu, HughH napisał:

Poprawiłem dla purystów szukających każdego przecinka na doczepnego -> polecam ctrl+r  😉

A sama książka jest prze-kozak, bowiem jest zimna, medyczna, bardzo profesjonalna i w niezwykle naukowym, chłodnym tonie. Jest po prostu analizą i przedstawieniem faktów, zeznań chorych i lekarzy, oraz wyników.

To co ta książka robi, to zestawia wyniki badań - często druzgoczące i przykłady uzdrowień podparte wynikami gdzie w zupełnie medycznie niezrozumiały sposób znikają potężne i rozległe schorzenia, od guzów nowotworowych, przez białaczki... you name it.

Raz jeszcze - polecam gorąco.

Być może wydawnictwo "Biały Kruk" wkrótce zrobi spolszczenie. 😉

Edytowano przez eRCe

15 minut temu, HughH napisał:

Jesus Christ Superstar. Juz dość tych uprzejmość. 

Posłuchaj śpiewu ojca Serafima. Poważnie piszę. Śpiewa po aramejsku więc nie chodzi o tekst ale warstwę muzyczną. 

19 minut temu, beziks napisał:

Byłam na Lalce.  

I jak wrazenie? Mnie sie bardzo podobalo.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować