Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak to jest

cesarskie cięcie

Polecane posty

Gość Jak to jest

Mam wade wzroku +5.5 czy moge więc zatem rodzić przez cesarskie cięcie?bo podobno samemu nie możesz o to poprosić tylko w wyjątkowych sprawach.Ja mam wade i boje się że parcie może mi coś naruszyć ze wzroskiem.jak myslicie.Jeszcze nie jestem w ciąży no ale niedlugo planuje i dlatego pytam. Na innym forum nikt mi nie dopowiedział więc może tu znajde pomoc!

Zawsze należy pamiętać, że to operacja. Lepiej jeśli to możliwe normalnie rodzić. miałam jedno i drugie. Pierwszy poród normalny, bolało krocze od nacięcia, Gorzej było z drugą ciążą. Postanowili w szpitalu, że już czas. Ja byłam innego zdania. Ale to nie było ważne. Dostałam jakiejś blokady i za nic nie mogłam urodzić. W końcu zdecydowali się na cięcie. nie chciałam się zgodzić na znieczulenie w kregosłup. Znam przypadek osoby, która juz po tym nie chodzi. Ale jednak dostałam, lekarz nie chciał dyskutować. Niestety nie zadziałało. Zdrętwiały tylko nogi a brzuch nie. W końcu dostałam narkozę. Później to mnie już bolało wszystko. Najdłużej plecy w miejscu zastrrzyku. Około roku. Raczej to dobrze przemyśl...

Gość dioda 37 tc
jedynie minusowa wada, czyli krotkowzrocznosc i to duza, gdzies powyzej 6 dioptrii kwalifikuje ewentualnie do ciecia cesarskiego. Trzeba skonsultowac sie z okulistą a ja konsultowalam juz z 2-ma i jeszcze musze przejsc przez okulistę szpitala, w ktorym bede rodzic. Bo oni nie chcą robic c.c. jesli nie mają pewnosci, ze trzeba.

Gość pytałaś się lekarza
????? przeciez to on musi zdecydowac co i jak

szukam okulisty w Szczecinie, który przy dużych wadach wzroku od ręki kieruje na cesarskie cięcie. Mam wadę - 5 i boje się o oczy :-( (mimo, że siatkówka niby zdrowa) W rodzinie mam przypadek,że źle się działo bez cesarki... Mój okulista upiera sie że będzie ok. Jasne.... POMOCY!!! Bo nie wiem co robić...

Gość spokojnie to tylko awaria
Skonsultujcie się z kilkoma okulistami.Nie każda wada wymaga cc.Ale to Wasz wzrok!Lepiej zamęczyć służbę zdrowia konsultacjami niż sobie zaszkodzić.