Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga28

nadżerka

Polecane posty

Gość adaskost
Moja pierwsza partnerka miala 2 grupe i robilismy zabieg prywatnie, laserem. Nie jestesmy już dlugo razem ale wiem ze teraz nie ma juz z tym problemów i urodziła 2 zdrowych chłopczyków :). Innym wyjściem jest ciąża ;)

Gość Stokrotka0201

Gość Stokrotka0201
do dziewczyny o nicku \"sylwuś\" . w jednym fragmencie napisałaś ze ginekolog u dziewczyn ktore są dziewicami wykonuje badania przez odbyt. wiesz dla mnie to jest śmieszne. niby chcesz stać sie kobietą bo zaczynasz współżycie, a wierzysz w jakieś dziwne pogłoski . od kiedy gin zajmuje sie odbytem do wykonania cytologii.

Gość mpluskota
Witam mam nadżerke stopnia II dowiedziałam sie o tym kilka miesiecy temu. Nadżerka z reguły jest bezobjawowa tzn.jedyny obiaw to uczucie nadmiernego mokra...natomiast u mnie wystepuje pieczenie,swędzenie oraz silne bóle które mam od niedawna oraz ból lewego jajnika:( gdy byłam na ostatniej wizycie u ginekologa zapisał mi Aflovag właśnie na sewdzenie i pieczenie.. ale wtedy jeszcze mnie nie bolało...teraz nie wiem czy to oznacza że nadżerka sie powiększa????proszę o odpowiedz....ponieważ następna wizyte mam dopiero 26.05.09 a bardzo boli...

Gość haja
jakie globulki na nadżerke

Gość mazia 27
czytam te wszystkie wasze opinie i sie zastanawiam dlaczego chodzicie do pani ginekolok a nie oujdziecie do pana. panowie sa bardziej delikatni wiem bo ja chodze. mialam robiona wypalanke prywatnie- nic nie bolalo, nie mialam zdmych krwotokow.

Gość mazia 27
jesze jedno- to prawda ze ciaza niszczy nadzerke. moja kolezanka po urodzeniu pierwszego dziecka dostala nadzerki. zaszla znowu i po urodzeniu okazalo sie ze nie ma juz nadzerki. pozdrawiam.

witam mam pytanie mam nadżerke juz ze 3 msc leki mi nie pomagaja lekarz wciaz przepisuje nowe. WLASNIE JESTEM PODCZAS BRANIA NASTEPNYCH I KOCHALAM SIE Z CHLOPAKIEM. czy bardzo mi to moze zaszkodzic? poradzcie prosze czy to bedzie na mnie mialo jakis wplyw?

Gość kachaaaa
czy nadzerke maja kobiety ktore juz wspolzyly?? dziewice nie maja takich dolegliwosci?

Gość smerfaaaa
madzia 27- ja wlasnie wole chodzic do mezcyzny ,czy to ginekolog, czy inny lekarz bo oni sa spokojniejsi i mniej narwani niz niektore panie ktore potrafia niezle nastraszyc (przynajmniej mi sie takie zdarzyly). nadzerke moga miec tez dziewice.

Gość Agne
Witam mialam wypalona nadzerke przed pierwsza ciaza i nic to nie wplynelo na zajsie w ciaze .Teraz mam trojke dzieci i nadzerka sie odnowila bo tez tak bywa i wlasnie dzis mialam wypalana.Pierwsze co pani doktor powiedziala ze usowanie nadzerki nic nie wplywa na zajsie w ciaze i napewno ma racje:):):)ale kiedys mi tez wmawiano ze nie wypalac przed pierwsza ciaza ,ze niby zagoi sie podczas ciazy i inne bzdury im sie po prostu czasaminie chce usowac i wymyslaja a wogole w polsce :)pozdrawiam

Gość widiaka
ja naszczescie zaleczylam u swojego dr bruszewskiego

Gość widiaka
ja naszczescie zaleczylam u swojego dr bruszewskiego

cześć dziewczyny. :) chciałam się przyłączyć do dyskusji bo właśnie w końcu wybrałam się do pani ginekolog której wizytę ciągle przekładałam. ;| od jakiegoś dłuższego czasu narzekam strasznie na bóle podbrzusza i okazało się że mam właśnie nadżerkę, nie wielką bo nie wielką- ale jest. dostałam receptę na globulki. Pani zbadała mnie tylko na "samolocie" i sprawdziła też piersi, poza tym nic z żadnych innych badań. czy powinnam za jakiś czas znowu iść ot tak żeby się pokazać po tych globulkach czy dopiero jak nie zauważę żadnej poprawy? a co z cytologią? powinnam mieć ją też zrobioną czy nie jest to konieczne?

Gość irkaperi
cześć! od 2 dni dowiedziałam się,że mam nadżerkę,podobno sporą,od 2 lat współżyję ze stałym partnerem,czy on może się czymś zarazić ode mnie?czy powinien się także przebadać?współżyję bez zabezpieczenia,stosunek przerywany

Gość dam11
Kobiety ale wy piszecie bzdury, moj wujek jest ginegolgiem specjalista:) wiec siostrzence by nie klamal powiedzial mi ze mial tylu pacjenteek z nadzerka dodam te ktory nie rodzily i nie ktorym robil wypalanki przed porodem i co te pacjentki ktore leczyl urodzily zdrowe dzieci nie mowie o tychzystkich, ja mam 21lat nie rodzialm jeszcze wiec mi tez zrobil wypalanke i mam 2stopien a za nie dlugo planuje ciaze, moja kolezanka tez miala wypalona nadzerke po kilku miesiac urodzila sliczna coreczke:) mowie zabieg nie boli!! jezeli komus zaboli t odradzam porod bo to jest o 1000razy gorszy:/ ja czulam tylko takie skurczenie poniezej pempka kazalnacisskac to zmniejszala bol, i czulam takie kucie i troche nie przyjemny zapach:) nie sluchajcie takich bzdur! to samo mowilam wujkowi to powiedzial mi ze jesli wymroze i wyjdzie mi 3sutek to tez w to uwierze tylko mnie wysmial:)

CZESC JA MIAŁAM NADZERKE I DO DZIS NIE UMIE ZAJSC W CIAZE JESTEM ZAŁAMANA I NIE WIEM CO MAM ROBIC POMÓZCIE MI

Gość czarna 18
Ja o nadżerce dowiedziałam się na wizycie zresztą na pierwszej wizycie u ginekologa ponieważ mialam straszny stan zapalny. Na początku sie przestraszylam bo nie wiedzialam z czym to sie wiąże. Dostałam maść,jakieś kapsułki, i tabletki dopochwowe. Teraz czekam na wizytę kontrolną i strasznie boje sie co dalej. Niby po wypalaniu mogą być jakieś powikłania przy porodzie, jeszcze nie rodziłam więc sie tym przejęłam. Ale moja mama miała to samo gdy mnie urodziła i usunieto jej nadzerke poprzez wypalanie. Mam jeszcze dwóch młodszych braci i wszystko przebiegło bez problemu wiec nie wiem czy mozna w to tak do konca wierzyc. Domyslam sie ze to tez moze byc kwestia wykonania calego zabiegu. Chodze do tej samej pani doktor co moja mama wiec mam nadzieje ze zrobi mi to rownie dobrze co jej.

Ja miałam nadżerkę i to naprawdę sporą. Z cytologii była grupa 2. Miałam wymrażaną, za co zapłaciłam 400 zł prywatnie. Przez 2 tygodnie brałam także globulki. Teraz po półtora roku już jest wszystko ok tylko czekam na wyniki cytologii. Pozdrawiam :)

Gość zła 22
hej dziewczyny.Mam pewien problem chodzę przeszło 1,5roku po lekarzach ponieważ mam nadżerkę i uznali stan przedrakowy czyli dysplazja szyjki macicy.Dziś poszłam na cytologię już nie wiem która z rzędu jestem też po szczepionce CERVARIX ale wróćmy do tematu dzisiejszej wizyty lekarz badał mnie że odczuwałam straszny ból mówiłam że boli a ten powiedział że mam stan zapalny pochwy przepisał mi albothyl,wróciłam do domu okazało się że po tym nie miłym dla mnie badaniu krwawie jak nigdy nie wiem czemu,a okres skończył mi się 26marca więc nie dawno. Co o tym myślicie?????????????????????????? Już chyba nie pójdę nigdy do lekarza przez ten dzisiejszy koszmar. POZDRAWIAM

Gość Madlen
Witam! Czy grupa zapalna a nadżerka to faktycznie dwie różne rzeczy? Czy możliwe jest że przy drugiej grupie zapalnej nadżerka jest cyt.: "ogromna" ? I jak szybko sie taka nadżerka rozrasta bo ostatnio byłam pół roku temu u lekarza. i czy zaprzestanie brania tabletek antykoncepcyjnych sprzyja rozwojowi nadżerki czy wręcz przeciwnie?

Gość zła 22
do marlen. to raczej na odwót powinno być tzn.nadżerki powodują różne stany zapalne,nie powiem Ci jak szybko rozwija się nadżerka bo ja mam już 1,5roku i moja pierwsza cytologia wykazała 3gr. a co do tabletek to wszędzie pisze że tabletki antykoncepcyjne powodują nadżerki ale jak pytałam się lekarza jak by to wyglądało jak bym brała to powiedział że różnie to bywa więc się nie zdecydowałam na nie. POZDRO

Gość zła 22
mam do was bardzo ważne pytanie czy może któraś z was może mi jakoś pomóc od 3 dni mam bóle w podbrzuszu i w krzyzie wzięłam sobie nospę forte i furaginę z myślą że przejdzie a tu nici nawet spróbowałam sobie posmarować maścią rozgrzewającą bo myślałam że może mnie podwiało i dlatego ale nic nie pomaga nie wiem co mam z tym zrobić. to pewnie przez tą moją nadżerkę. proszę o szybką jakąś dobrą radę.z góry dziękuje.a propo okres skończył mi się 5 czerwca.

Gość bikej
mi się na szczęście udało podleczyć nadżerkę, ale ciągnęło się to bardzo długo. chodziłam do różnych lekarzy, dopiero dr kubiak mi pomógł. teraz jestem już po dwóch ciążach i wszystko jest ok:)

Gość greaygujta
ja za to chodzę do kluz-kowal i bardzo mi pomogła. też bardzo długo borykałam się z tym przykrym problemem, ale na szczeście już jest ok!

Gość gość
Ja mam nadżerkę już od jakiegoś czasu, teraz zmieniłam lekarza na panią doktor http://gabinetginekologicznybialystok.pl/ i nie mam zastrzeżeń, po zastsowaniu innych leków, moje dolegliwości są mniej dokuczliwe.

Gość gość
hej, leczył ktoś z was nadżerkę fotokoagulatorem elektronowo-laserowym? Podobno jest to dobre zwlaszczadla kobiet które nie rodzily (u dra łątkowskiego mam robić)