Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga28

nadżerka

Polecane posty

ja rownież mam ten problem :( o nadżerce dowiedziałam się okolo 2 lata temu i od tej pory ciąglę leczę nawracające się stany zapalne :( ostatnio mialam robioną cytologię , wyszla mi grupa II.Wiem że bez wcześniejszego wykonania cytologii nie można myśleć o usunięciu nadżerki, ale mam pytanie, czy zabieg usuwania nadżerki można wykonać jeśli istnieje stan zapalny ?? Obecnie ciągle przyjmuję rożne globulki, i chciałabym wiedzieć czy mając stan zapalny ( leczony od dłuższego czasu ) można wykonać zabieg.

Gość agulabidula
wszystko zalezy od poglądów lekarzy, pół roku temu dowiedziałam sie, ze mam nadżerke i zapalenie, lecze sie od pół roku i zapalenie juz minęło, więc zapytałam się co z tą nadżerką, powiedziała mi, że ona uważa, że nie powinno się przeprowadzać wypalania czy tez wymrażania przed ciążą, jeśli cytologia jest w normie (czyli I lub II), Gdy badała mnie 4 miesiące temu powiedziała, ze mam dużą nadżerke, ale nie będzie nic robić dopóki nie wylecze sie z zapalenia, ostatnio byłam u niej tydzien temu i powiedziała, że nadżerka wyraźnie sie zmniejszyła:)

Gość agulabidula
aha i jeszcze jedno moja mama miała wypalaną zadżerkę przed urodzeniem mnie (czyli pond 23 lata) jestem cała i zdrowa, wiec to chyba nie jest tak strasznie niebezpieczne, moja koleżanka miała niedawno usuwaną nadżerkę ponieważ wynik cytologiczny pogorszył sie z II na III

ja miałam nadżerkę wymrażaną 2,5 roku temu. obecnie jestem w 10 tygodniu pierwszej ciązy, w którą zaszłam już w drugim cyklu starań.więc u mnie nie spowodowało to żadnych utrudnień. :-D pozdrawiam

Gość *klamka
witam dziewczyny u mnie rok temu lekarka stwierdziła ze mam nadżerke ale jest maluutka i nalezy ją obserwowac. jakies połroku temu zmienilam lekarza i ta też stwierdziła mała nadżerke i wspomniała ze najlepsze bedzie zamrażanie ale złapałam mniedzyczasie grzybice i czekałam az sie wylecze. (te dwie ginekolozki były z publicznych przychodni)obecnie mam wynnik cytologii II z intensywnym stanem zapalnym. Robiłam posiew w prywatnej przychodni i pobierała mi wymaz inna lekarka, zapytałam o nadżerke i tez stwierdziła ze jest mała i proponowała by mi leczenie opatrunkiem (jakas masc nakładana tam...) ale nie zamrazanie bo jeszcze nie rodziłam a poźniej moge miec problemy z donoszeniem ciąży. mam 23 lata i ciaze planuje dopiero za 4-5 lat. jestem w kropce...bo nie wiem co robic, ile kobiet tyle wersji co jest najlepsze... nie wiem ile kosztuje zabieg wymrażania, ale słyszałam ze lekarze naciagaja na zabiegi w prywatnych gabinetach. mnie nie stac na prywatna wizyte a co dopiero na taki zabieg.... ech..... doradzcie mi coś...proszę......

Gość *klamka
podnosze podnosze

Gość *klamka
podnosze bo nikt mi nie odpisał.....

Gość *klamka
dalej podnosze bo nikt mi nie odpisał...:( :( :( :( :(

klamka : Rownież od dluższego czasu leczę się z ciągle nawracających się stanów zapalnych,a do tego jeszcze ta nadżerka:( Planuje ją usunąć po wyleczeniu stanu zapalnego, poniewaz mam dość tego ciągłego biegania do lekarza, faszerowania się lekami i tego ciąglego pieczenia, a wiadomo gdy mamy nadżerkę to podatnośc na infekcje jest znacznie większa. Ja mialam to szczęście że trafilam do przychodni, ktora mimo że jest prywatna to ma podpisaną umowę z NFZ i takie zabiegi wykonuje bezpłatnie ( sama byłam przekonana ze bedę musiała zapłacić ).Poszukaj może u Ciebie w okolicy rownież są takie ośrodki zdrowia. Choć na samym początku trafiłam do lekarza ( czytaj konowała ) , ktory przepisał mi jeden lek( chyba stediril czy cosik takiego ) i po jego wybraniu chciał zebym przyszła do niego prywatnie na zabieg wypalania. Los chciał że w dniu mojej następnej wizyty lekarz byl na urlopie, a gdy krotko potem zaczęły zaczęly sie studia zmieniłam lekarza i zaczęlam sie leczyc w miescie gdzie się uczę. Dużo już się naczytalam na temat krioterapii i z wiele żrodel podaje że jest to metoda przeznaczona głównie dla kobietek ktore nie rodziły , gdyż scianka szyjki w wyniku tej interwencji nie traci swojej elstyczności , co dzieje się na skutek wypalania.

Gość foschi
witam cieplo! dawno tu nie zagladalam do was. wznik juz mam.. mam II stopien.. narazie nie bedzie usowana skoro babyka nie mialam.. mam teraz globulki.. i wszystko jest na dobrej drodze.. bolow juz nie mam.. kolejna wizyta w lutym a cytologia za pol roku... pozdrawiam.. pa

Gość Agata.....
ja rowniez mam nadzerke..... ale to nie problem bo mam tez swietna lekarke. To moj trzeci ginekolog, pierwszy w ogole nie powiedzial ze ja mam a napewno juz mialam..... drugi preferowal tylko wypalanie lub zamrazanie ( wypalanie jest SZALENIE szkodaliwe przed porodem) Babeczka do ktorej chodze teraz powiedziala, ze nie preferuje zadnej w tych metod u mlodych dziewczyn...... Jest jeszcze inna cud metoda mianowicie, wystawia recepte i na wlasna reke trzeba wykupic plyn, ktorym na wizytach pedzelkuje nadzerke. Leczy w 100%

Gość Agata.....
ten ostatni sposob jest fantastyczny, niestety albo malo "lekarzy" o nim wie albo nie chce im sie tego robic..... I wiadomo koszty..... Zamrazanie jest drogie i nie refunduja go a wypalanie to juz mowilam

Gość tez
o tym slyszalam, ale nei znam nikogo kto juz mial to robione a wy??

Gość ayga
Hej. Niedawno mialam usuniétá nadzerke laserowo. Nie rodzilam jeszcze dzieci, a lekarz nie mówil nic o ewentualnych problemach w zajsciu w ciáze. Zabieg trwa moze minutke i jest bezbolesny. Jedyne co mnie martwi to okropne uplawy jakich dostalam po. Czy wy tez to zaobserwowalyscie?

Gość ayga
Hej. Niedawno mialam usuniétá nadzerke laserowo. Nie rodzilam jeszcze dzieci, a lekarz nie mówil nic o ewentualnych problemach w zajsciu w ciáze. Zabieg trwa moze minutke i jest bezbolesny. Jedyne co mnie martwi to okropne uplawy jakich dostalam po. Czy wy tez to zaobserwowalyscie?

Gość Anna1
Witam Miałam zabieg wypalania nadżrki w ubiegłą środę. Poszlam na wizyte kontrolna okazało sie ze nadzerka powiekszyla sie. Lekarka od razu zrobila wypalanie. Po poinformowala mnie tylko ze nie moge wspolzyc przez 10 dni. o uplawach, zapisala globulki clotrimazolum do kontroli mam zglosic sie za 3,4 m jesli nie bedzie sie dzialo nic nieppokojacego. Czytalam troch opinii w necie na temat wypalania i jestem troche zaniepokojona tym ze nie powinno sie wykonywac tej metody u kobiet ktore nie rodzily , a jesli sie zajdzie to moga wystapic komplikacje.... mam pytanie jak dlugo trwaja uplawy po?? bo sa troche klopotliwe :-(((pozdrawiam

Gość elana000
Miałam wycinaną nadżerkę jakimś tam nożem elektrycznym.Przy okazji zrobiono mi plastykę krocza i tutaj był ten cały ból.Nawet mój mąż nie był tego wart.Ostatecznie cipka jest w majtkach!!! A plastyka była po bliznach poporodowych a nie z mojego widzimisie.

Gość Agata.....
Piszesz o tym "płynie, który leczy nadżerkę" bardzo entuzjastycznie... Ja miałam nim usuwaną nadżerkę już kilka lat temu (wcześniej miałam 2 wypalanki po których i tak nadżerka wracała). Faktycznie po tym "płynie" ładnie mi się zaleczyła, ale nie na długo, bo obecnie mam ją znowu i czeka mnie kolejne jej usuwanie :(

Gość M*********
nie dawno sie okazalo ze rowniez mam małą nadżerkę pani ginekolog poradzila żeby usunąć ją solcogynem nie dawno miałam zabieg czuje sie świetnie a lekarka dawała mi pewnonść co do skuteczności w jej wyleczeniu

Gość sylwusia1988
bylam u ginekologa i powiedzial mi po przebadaniu ze wydaje mu sie ze moge miec nadzerke.... przepisal mi tabletki dopochwowe i mam je brac 6 dni powiedzcie mi prosze powinnam sie martwic?? :( bo ja juz nie wiem co mam ze soba robic DZIWECZYNY POMOCY

Gość ehhhhhhhhh
właśnie wczoraj mialam drugo wypalanke.. ehhh:( Mam dopiero 21 lat i nie rodzilam, ale coz wyjscia nie bylo. Pierwsza mialam ok. 3 lat temu w publicznej przychodni i jak sie okazalo nie byla dobrze wyleczona. Borykałam sie z ciaglymi upławami a moja pani ginekolog stwierdziła, ze widocznie taka moja uroda ze mam te uplawy i nic zlego w tym nie ma. 2 miesiace temu poszłam do prywatnego lekarza, ktory zrobil stwierdzil ze mam bardzo duza nadzerke- I stopien i trzeba wypalic, przepisal mi przed wypalanka jakies tabletki dzieki ktorym nadzerka sie nieco zmniejszyla:) stwierdzil ze mam cala szyjke nadniszczona ale w usunie tylko to co jest konieczne, a reszta ewentualnie po ciazy(ale moze samo sie zagoi) Wypalanka- no cóż bolala:(, ale to szzybki zabieg.Lekarz dal mi 2 wyjścia- albo zrobie wypalnke i moge miec cieższy i dłuższy poród, albo nie zrobie i moge nigdy nie urodzic ,bo mialam powracajace stany zapalne:( no coz ... wybrałam mniejsze zlo

Gość nela19
Ja też miałam wypalanke ale to było prawie 2 lata temu.... Lekarz mi usunął po ciąży.Nie dawno urodziłam drugie dziecko i co....i znów mam nadżerke się okazało....:( ale jeszcze z tym nic nie zrobiłam bo lekarz mi kazał poczekac.Zobaczymy co to będzie na wiosne... Pozdrawiam

Gość saaaara18
Mój problem zaczął sie od bólów w czasie stosunków.Poszłam do ginekologa-pani stwierdziła ze mam grzybice pochwy, więc dostałam leki i za miesiąc miałam sie zgłosic do kontroli.Na kontroli wszystko pieknie,ladnie- ale okazało sie ze jest nadzerka, wiec pani ginekolog pobrala mi wymaz do badania cytologicznego.W czasie miesiaca oczekiwania na wynik, mialam różne bóle w okolicy podbrzusza, żółte i brązowe upławy.O współżyciu nie ma nawet mowy ponieważ ból jaki towarzyszy mi w tym czasie jest nie do zniesienia!!:( Teraz ide do pani doktor po antybiotyk- nadżerka jest II stopnia. Ale te wszystkie bóle mnie bardzo niepokoją!! Czy to normalne? :(

Gość 2222222
mi nie wiem czy lekarz wmówił czy nie. byłam u innego i on nic nie stwierdził a wynik cytologi miałam przy podkreślam lekkim stanie zapalnym w grupie 2. Nie wiem co robić czy ta nadżerka jest czy nie .jedni mówią tak a inni inaczej.

Gość antosia5
Ja miałam usuwana nadżerkę 2xprzed zajściem w ciąże,do jakich dziewczyny chodzicie lekarzy?miałam zamrażaną i wypalaną i jakoś zaszłam w ciąże[mam syna 3letniego]a może wy chodzicie do szamanów a nie do specjalistów?radze zmienić lekarza.

Czytam te niektóre posty i jestem przerażona :/ Szczególnie publicznymi instytucjami :/ Ci niektórzy lekarze to naprawdę, brak słów. Na szczęście nie mam złych doświadczeń, miesiąc temu miałam zamrażaną nadżerkę prywatnie. Lekarz świetny. Ale o problemach z ciążą nic nie mówił, więc mam nadzieję, ze takowych nie będzie.

Gość editwonsemite
gdfgdfg

Gość kkkkkkkkk
ja byłam u lekarza stwierdził mi nadżerkę.powiedział jedno ze jeśli w najbliższym czasie planuje ciąże to nie mogę ruszać tej nadżerki( zwracając uwagę ze jest bardzo mała)bo to może wpłynąć niekorzystnie na ciąże.Natomiast jeśli planuje ciąże za np.ok 5 lat to trzeba się tym zająć.No wiec myslę o dziecku i korzystniej będzie nie usuwać tej nadżerki.5 lat to zbyt długie oczekiwanie.

Gość alalu
Dostałam od ginekologa globulki na nadżerke. 5 dni zużyłam wszystkie 6. Wizytę u ginekologa mam dopiero za 2 tygodnie a niepokoję się bo wyczuwam na ścianie pochwy jakiś taki jakby osad. Co to może być? :(