Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vicky_wawa

Mercilon

Polecane posty

Gość Vicky_wawa

czesc od ponad dwoch lat biore mercilon i androcur-leczniczo. ostatnio tylke mowi sie o nowych pigulkach Jeanine.czy one maja podobne dzialanie jak mercilon? czy zawieraja te same hormony?

Gość Dodzia
Witam! Nie zawierają tych samych hormonów, Jeanine jako jedyna pigułka na świecie zawiera Dienogest który podobno ma działanie antyandrogenne, co ma wpływac na dobry stan skóry i włosów.

Gość venus-87
czy po mercilonie urosły wam piersi? Jesli tak to jak bardzo? ile cm? Niedawno lekarz wypisał mi te tabletki-jestem dość chuda i mam bardzo mały biuscik-fajnie by było gdyby troche urusł:) Z góry dzieki za odp:)

Gość venus-87
czy po mercilonie urosły wam piersi? Jesli tak to jak bardzo? ile cm? Niedawno lekarz wypisał mi te tabletki-jestem dość chuda i mam bardzo mały biuscik-fajnie by było gdyby troche urusł:) Z góry dzieki za odp:)

Gość martis_9
Czesc dziewczynki! wlasnie odstawilam sindy-35. Gin przepisal mi je na poprawe cery. Wzielam tylko 6 tabletek czulam sie po nich strasznie:( Bol glowy prawie 24h i na dodatek po 3 dniach zaczelam odczuwac bol w klatece piersiowej i dusznosci. Poszlam do gin a on stweirdzil ze skoro nie moge brac tych tabletek tzn ze zadnych nie bede mogla i mi nie pomoze. ale to dziwne bo 4 lata temu bralam inne tabletki i wszytsko po nich bylo ok. Przepisal mi Mercilon ale teraz musze poczekac do okresu. Czy ktoras z Was tez sie tak czula? I jak myslicie czy powinnam zmieninic lekarza, bo wydaje mi sie ze to tylko zle dobrane tabletki?? Pozdrawiam

Gość nikol05
witam brałam mercilon ok 2,5 roku ,czułam sie po nim dobrze, oczywiscie w pierwszym miesiącu krwawienia trwaly przez caly cykl ale kolejne opakowanie juz unormowalo wszystko, cera ładna, piersi się powiększyły, waga- moze do 2 kg byla wyższa niż przed tabletkami - generalnie ok...... ale - zero ochoty na seks !!!!!! tabletki u mnie wywolują taki skutek uboczny i to nie tylko mercilon ( zazywalam jeszcze regulon ) i po tym 2,5 letnim okresie zazywania zaczęlo sie cos zmieniac, mialam wrazenie ze woda mi sie zatrzymuje w organimie, ze puchnę, mialam wahania nastroju... odstawilam tabletki... ale teraz po rocznej przerwie znow chcę powrócic do antykoncepcji.. zastanawiam sie nad Femodenem ... i pewnie spróbuję.... pozdrawiam

Gość ulalalalalala
Bralam Mercilon przez 6 lat. Kiedy bylam nastolatka lekarz przepisal mi je na silne bole menstruacyjne. Kilka kg mi przybylo ale akurat to mnie ucieszylo. Bylam zadowolona, nie zarejestrowalam wtedy zadnych negatywnych skutkow. Wreszcie miesiaczki przestaly byc moim koszmarem. Po pierwszym roku zrobilam przerwe, juz przy pierwszym okresie bole powrocily i to z potrojna sila. Lekarz poradzil zebym brala je bez przerwy do czasu az bede chciala zajsc w ciaze. I tak bralam je kolejne 5 lat. Odstawilam 6 m-cy temu. Pigulki oslabily mi zyly, mam okropna sklonnosc do siniakow. Lyse placki na glowie bo wllosy wychodza mi garsciami i nic nie pomaga. Schudlam 10kg przez ten czas choc jem za pieciu. I problemy z cera... na szczescie te udalo mi sie juz rozwiazac. Okres podczas brania mialam ksiazkowy, co 28 dni, co do godziny... Teraz wacha mi sie pomiedzy 28-31 dni, wiec nie ma tragedii i co mnie cieszy bole owszem wrocily ale na zwyklej no-spie jestem w stanie normalnie funkcjonowac. I zauwazylam zdolnosc do panowania nad emocjami (wczesniej zaskakiwalam zmianami nastroju, nieprzewidzianymi wybuchami krzyku, placzu...), ale ochota na sex niestety oslabla... To tyle o moich doswiadczeniach. Gdybym mogla raz jeszcze stanac przed wyborem, z wiedza i doswiadczeniami jakie teraz posiadam, napewno nie zdecydowalabym sie brac pigulek, przynajmniej nie przez tak dlugi czas i nie w tak mlodym wieku.

Witam, mam do odsprzedania 3 blistry Mercilonu z długą datą ważności. Kontakt olcia.k@o2.pl