Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saloamandra

wazne! postinor - rozregulowanie cyklu miesiecznego?

Polecane posty

Gość a.śka_23
postinor kosztuje od 60 do 70 zł.. a czy bedziesz badana?? trudno powiedzieć to zależy od lekarza ale raczej nie...

Gość marta17
O to chodzi ze pekla a dlaczego bede badana?Czz lekarz moze odmowic mi przepisania recepty na te tabletki?

Gość marta17
A co mam wziasc na ta wizyte,jakas ksiazeczke zdrowia?prosze odp.bo mam malo czasu:((((

Gość marta17
Dzieki ze odpisaliscie, ja mam niecale 17 lat i nie moge miec dziecka!!!prosze odpiszcie pozdro

Gość kasia20
mam pytanie!!! czy jesli po wzieciu postinoru wystepuje krwawienie to juz to nA 100% oznacza ze sie nie jest w ciazy?? ja wzielam postinor i mialam krwawienie a teraz juz od dwoch miesiecy okresu jeszcze nie mam.

Gość a.śka_23
kasia20 nie masz już od dwóch miesięcy miesiączki i Ty jeszcze nie sprawdziłaś czy nie jesteś w ciąży?? Ja rozumiem, że postinor rozregulowuje cykl miesiączkowy, ale bez przesady. Ja miałam pierwsze krwawienie po postinorze po dwóch czy trzech dniach, ale to nie jest miesiączka!!!!!!!!!! Prawdziwa miesiączka spóźniała mi się i już po tygodniu zrobiłam test... Jestem w ciąży pomimo zażycia leku... Jednak to zdarza się tylko tak pechowym kobietom jak ja... Z tego, co zdążyłam się zoriętować mało jest takich przypadków.. Marta17, dlaczego tak bardzo boisz się pójść do lekarza, jeśli tak się przejmujesz to idź na prywatną wizytę tam nie musisz brać ze sobą książeczki zdrowia.. Jeśli Cię na to nie stać idź do lekarza normalnie do ginekologa to tak samo jak do dentysty czy innego.. Dziewczyny nie zwlekajcie z pójściem do ginekologa po ten lek... a gdy już go dostaniecie to nie prześpijcie drugiej tabletki!!!!!!!! (Ja wzięłam drugą po 19 a nie 12 godzinach i może, dlatego nie podziałały). A jeśli jesteście mocno zdesperowane idźcie do apteki i proście o lek, powiedzcie, że receptę doniesiecie, gdy wróci wasz lekarz.. W zasadzie każdy powinien bez problemu przepisać taki lek, bez większych badań, ewentualnie tylko te podstawowe ginekologiczne.. Powodzenia życzę!!!!!

Gość zakrecona
mam takie pytanie do dziweczyn ktore wzieły postinor kolka miesiecy temu: po ilu miesiacach unormował Wam sie okres?? ja pierwszy dostałam po 4 dniach, nastepny spoznijł mi sie chyba 10 dni, a trzeci 5 dni. Chciałabym zaczac brac tab. ale czekam az mi sie wszystko unormuje! prosze odpiszcie:) pozdrawiam

Gość zakrecona
do dziewczyn które wzieły postinor kilka miesiecy temu: po jakim czasie ustabilizował Wam sie okres? ja pierwszy dostałam po 4 dniach, nastepny spoznieł sie jakies 10 dni a obecy 5 dni. Chciałabym zaczac brac tab. ale czekam az mi sie wszystko unormuje:) prosze o odpowiedz! pozdrawiam!!

Gość zakrecona
do dziewczyn które wzieły postinor kilka miesiecy temu: po jakim czasie ustabilizował Wam sie okres? ja pierwszy dostałam po 4 dniach, nastepny spoznieł sie jakies 10 dni a obecy 5 dni. Chciałabym zaczac brac tab. ale czekam az mi sie wszystko unormuje:) prosze o odpowiedz! pozdrawiam!!

Gość zakrecona

Gość zakrecona
sorki !! komp. sie powiesił:))

Gość a.śka_23
zakrecona przecież nie musisz czekać aż cykl Ci się ureguluje, żeby zacząć brać tabletki... A tak właściwie to oprócz antykoncepcyjnej to i też ich taka rola, żeby uregulować miesiączki...

Gość uradowana
witajcie dziewczyny!z zainteresowaniem sledze ten topik:)ja postinor wzielam 3 cykle temu.pierwsza miesiaczka byla we wlasciwym czasie,2 spoznila mi sie ok tygodnia,a na ta obecna musialam czaekac az 2 tyg.juz zaczynalam sie martwic,ale po przeczytaniu waszych wczesniejszych wypowiedzi uspokoilam sie.obecnie jestem "wniebowzieta"bo wreszcie pojawil sie.mysle jednak ze to2 tyg przesuniecie(juz mialam zamowiona wizyte u lekarza!)moglo byc takze spowodowane podrozami w czasie wakacji.pozdrawiam was wszystkie.trzymam kciuki za pomyslne wyjasnienie sprawy

Gość maga25
dziewczyny pomocy!Postinor wziełam po 42godz. od pęknięcia prezerwtywy.Okres miałam dostać 10-tego dziś już 14-ty. Czy mam zacząc się martwić

Gość maga25
dziewczyny pomocy!Postinor wziełam po 42godz. od pęknięcia prezerwtywy.Okres miałam dostać 10-tego dziś już 14-ty. Czy mam zacząc się martwić

Gość maga25

Gość maga25
Dziewczyny ratunku!Postinor wziołam jakieś 42 godz. od stosunku. Miesiączke miałam dostać 10-tego i do dziś nie dostałam. Czy mam zacząć się martwić?

Gość marta17
Ja postinor wzielam 6o godzin po peknieciu gumki.Tez sie boje ze moze te tabletki nie podzialaly:((((

Gość niedziewczyna
Im wcześniej tym większa skuteczność. Ale moim skromnym zdaniem nie ma jeszcze powodu do obaw. To nadal wysoka skuteczność (rzędu 8 przypadków na 1000)

Gość maga25
Już nie mogę wytrzymać! Dziś zrobię test. Trzymajcie kciuki!

a może warto pomyslec o innym srodku antykoncepcyjnym... zobaczcie ile macie stersów związanych ze złym zabezpieczeniem :-) warto??

Gość niedziewczyna
Żeby to było takie proste.... Wiesz ile razy na mawiałem dziewczynę (a nawet kilka) na tabletki? Niestety nie każda może je brać. Wiem, że to kwestia doboru odpowiednich tabletek ale dziewczyny po pierwszym nieudanym z nimi kontakcie nabierają takiej niechęci do tej metody, że nie ma już potem szans na zmianę ich podejścia. Część dziewczyn po tabletkach czuje się fatalnie.

Gość a.śka_23
No tak.. to się tylko tak łatwo mówi.. brać tabletki i po kłopocie.. ale nie wierzę, by była jakaś dziewczyna (oprócz tych nielicznych świętoszek na świecie), która nie miałaby ani jednej takiej stresowej sytuacji.. Ja współżyję, ze swoim mężczyzną już bardzo długo, zaczeliśmy bardzo wcześnie. Miałam wtedy 14 lat - minęło już 9 lat.. zawsze byłam bardzo ostrożna, brałam tabletki i tez myślałam w taki sposób, że przecież jesli się tylko chce to można się odpowiednio zabezpieczyć i uniknąc tego całego stresu zwiazanego z czekaniem na miesiączkę :) Dwa lata temu miałam operację, musiałam przerwać branie tableek. Co prawda po pół roku mogłam już do nich wrócić tylko jakos tak wyszło.. I teraz jestem w ciąży ze zwykłej wpadki. Mam tylko nadzieję, że to mnie czegos nauczy na przyszłość..

Gość giselle
kazda z nas reaguje na postinor inaczej. moja przyjaciolka po zazyciu nie miala zadnego krwawienia, za to okres spoznil jej sie tydzien. ja dostalam krwawienia a teraz okres spoznil mi sie az 10 dni i jest wyjatkowo obfity i bolesny (nigdy nie narzekalam na bolesne miesiaczki). no ale mysle ze opoznienie dluzsze niz 14 dni wymaga wizyty u lekarza. pozdroofka

nieuwierzycie mi pewnie ale ja zaczęłam współżycie mając lat 17... dzis mam juz 26 a przez ten cały czas zabepzieczaliśmy się tylko i wyłącznie PREZERWATYWĄ!!!! Nie ryzykowalismy współżycia bez, chociaz mój mąż zazwyczaj "zakłada płaszczyk" dopiero pod koniec.... :-p I uwierzcie mi jakoś stresów nie miałam i mój mąż też nie. Mamy synka o ktorego staralismy sie prawie rok. Wiec myśle ze trzeba mieć \"pecha\" (sorry za określenie) zeby tak szybko zajść współzyjąc np. raz w dni płodne jak i niepłodne... to jest prawie jak loteria Ja regularnie współzyjąc co dwa dni pomiędzy miesiączkami (czyli klkanascie razy w ciągu cyklu, nie zaszłam przez rok.... Ale to tez indywidualna sprawa każdej z nas Ale jasne kazda z nas reaguje inaczej. Ja mam mdłosci choc dopiero zaczęłam brac pigułki.. ale sie nie poddam :-) Powodzenia i duzo rozwagi życzę :-)

Gość moni77
ja wzięłam postinor na początku cyklu, p4 dniach miałam krwawienie, terz okres spóźnia mi się już 17 dni, byłam u gina on stwierdził, że mam torbiel. Ale boję się, że się pomylił ????? czy kogoś spotkało coś podobnego...?

Gość moni77
czy lekarz mógł pomylić torbiel z ciążą????????????? Bardzo się boję bo zapisał mi tabletki na wywołanie miesiączki, a na ulotce przeczytałam, iż nie wolno ich brać w ciąży.......... PROSZĘ NAPISZCIE COŚ NA TEN TEMAT....

Gość giselle
wydaje mi się, że nie powinien pomylić torbieli z ciążą. dziwne, że nie skierował Cię na badania krwi. zrób test domowy i się przekonasz co i jak! ja się zastanawiam czy Postinor może mieć wpływ na cykl aż przez 2 miesiące? wzięłam go w sierpniu, okres pojawił się tydzień wcześniej. kolejna miesiączka dopiero w 39 dniu cyklu a teraz mija 34 dzień i znów nic. myślicie, że to jeszcze przez sierpniowe tabletki? dodam, że nie podejrzewam ciąży, ale na wszelki wypadek zrobiłam 2 testy i oba wypadły negatywnie...

Gość Peter - zakłopotany
Moja ukochana wzieła Postinor...po 5 dniach krwawienie potem terminowo miesiączka. Obecnie mamy 8 dni spóźnienia do 2-giej planowanej miesiączki - z tego co czytam jest to spotykany objaw. Pocieszam się tym lecz nie wiem jak często ( o kobiet ) tego typu schemat reakcji organizmu na POSTINOR tak sie powtarza? Czy faktem powtarzalnym jest to że tak naprawde 2-gi i 3-ci cykl ulega rozregulowaniu....? Staram sie być filarem i podporą w Naszym zwiazku ale filary też potrzebują stabilnego gruntu by czynić swa powinność... licze na Wasza reakcje w moim skromnym problemie....pozdrawiam