Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szefowa

Ludzie dlaczego się nie myjecie???

Polecane posty

Gość brudas
po co sie myc brud powyzej 2cm. sam odpada

Gość odswiezam bo temat
dobry! a znowu robi sie aktualny! piszcie o waszych doznaniach zapachowych!

Gość bb - men
ja sie nie myje i zyje

Gość lubie
capić oscypkiem

Gość Krystian
PRZECZYTAJCIE UWAŻNIE I ZASTANÓWCIE SIĘ NAD TYM... Hm... odnoszę wrażenie, że jednego w tym wszystkim nie wzięliście pod uwagę (i nie piszę o takich marginesach, jak sklejone włosy łonowe czy gąszcze spod pachy, czyli po prostu w ogóle ignorancja w sprawach higieny osobistej). Mam dziewiętnastoletnią dziewczynę (przeciętnie ładna, pogodna, szalenie inteligentna), która niestety boryka się z nadmiernym poceniem. Myje się codziennie (kąpiel rano i wieczorem), ale i tak np. po przyjściu do mnie (15 min drogi) da się od niej wyczuć zapach potu (raczej delikatny, ale mimo wszystko łatwo rozpoznawalny) zmieszany z zapachem jej dezodorantu. Wiem, że próbowała wielu kosmetyków (dezodorantów i antyperspirantów w granicach do 10 zł, tych z wyższej półki nie ma możliwości kupować) i w sumie jedyną alternatywą dla niej jest Exatil (czy jakoś tak), którego cena (w zależności od sklepu) waha się od 40 do 50 zł. Mimo, że często czuję jej zapach (w upały bywa nawet ciężki do zniesienia), nie robię jej wymówek z tego powodu, BO JĄ KOCHAM i wiem, że ROBI WSZYSTKO w tym zakresie, NA CO POZWALA JEJ SYTUACJA FINANSOWA (częste kąpiele, wiadomo, codzienna zmiana odzieży, przystępne cenowo kosmetyki). Ona sama też przecież siebie czuje i kiedyś musiałem ją wypędzać z kompleksów (czy wręcz depresji), w jakie wpadła po tym, jak jakaś panna (zakładam, że nieświadoma jej sytuacji) zwróciła jej uwagę. A poza problemem zapachu - dziewczyna zadbana (zawsze starannie ułożone włosy, skromny, ale staranny ubiór, trochę pudru, delikatna kreska wokół oczu oraz na brwiach) i bardzo wartościowa. PROPOZYCJA: wczujcie się czasem i w taką sytuację, zanim kolejnej osobie (koleżance/koledze, nauczycielowi/nauczycielce czy komukolwiek innemu) wypomnicie nieprzyjemny zapach. Chris

Gość a wiecie co mnie
drażni???Zapach papaierosów od kogos!!!Szczegolnie jakis tanich.A feeee!!Moj facet niestety pali (dobrze ze nie jakies natansze badziewie)i jak idziemy za reke to potem moja dlon smierdzi papierosami!!!!!

od Krystian Zaprowadź ją do dermatologa. Da sie środkami medycznymi zmniejszyć pocenie. Poza tym - sam pot jest właściwie bezwonny!! Przykry zapach jest efektem rozkładania potu przez bakterie i grzyby - tym bardziej należy iśc do lekarza. Oczywiście przykry zapach może wynikać także z problemów hormonalnych...

Gość Krystian
Do dż Dzięki za kulturalną odpowiedź i próbę udzielenia pomocy. Problem tkwi w tym, że ona była już wpierw u lekarza rodzinnego, później u dermatologa i to on właśnie zaproponował jej Exatil (preparat zmniejszający pocenie), ale cena jest tu barierą nie do pokonania (ona w tej chwili musi odkładać po prostu na życie - na nową uczniowską sieciówkę, na podręczniki na studia, a nie na kosmetyki, ja też nie jestem w stanie zafundować jej tego preparatu). Problemów bakteryjnych i grzybicznych na pewno nie ma - lekarz by zwrócił na to uwagę podczas badania, poza tym sam zauważyłbym, a ciało ma gładkie (wyłączywszy jakiś wyprysk od czasu do czasu czy troszkę trądziku na górnej części pleców) i pozbawione znamion (jestem tego pewien, bo pachy i okolice intymne również ma idealnie gładkie, właśnie w związku z higieną). Bardzo możliwe, że to kwestia hormonalna, ale tu znowu pojawiłyby się jakieś preparaty o wygórowanych cenach - niestety w takich przypadkach skuteczność działania jest nierozerwalnie związana z $. Kończąc ten przydługawy i pozbawiony optymizmu wywód... jak już mówiłem, ja jestem to w stanie znieść (jej zalety wynagradzają mi z dużą nawiązką delikatnie nieprzyjemne doznania zapachowe), ale boję się, żeby nie miała z tego powodu nieprzyjemności w kontaktach z innymi. Bo to w sumie sytuacja bez wyjścia (czego jeszcze próbować?), a dotychczasowe wypowiedzi na forum świadczą o tym, że społeczeństwo byłoby w stanie taką dziewczynę zaszczuć, nawet nie wnikając w istotę błędnego koła tego problemu. Chris

Gość do Krystiana
Kiedyś czytałam, że na nadmierne pocenie pomagają kąpiele ziołowe - nie pamiętam już, o jakie zioła chodziło, ale na pewno nie jakieś rzadkie, tylko o jakieś bez problemu dostępne w aptekach i sklepach zielarskich. Poszukajcie czegoś w internecie na ten temat - zioła są tanie i na pewno nie zaszkodzą. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Gość Krystian
Poszukałem sobie trochę i już na wstępie mam "nalewki i napary z szałwii, pokrzyku, ziela hyzopu czy porostu islandzkiego (trzeba je stosować pod kontrolą lekarza)" . Będę niepoprawnym optymistą - jeżeli to zbliżyłoby moją Piękną w stronę rozwiązaniu problemu, byłoby świetnie, dzięki za radę. :) W każdym razie wszelkie inne porady zakładające warunek portfela mile widziane - być może ktoś jeszcze znajdzie wśród nich coś dla siebie. Bo w końcu czy nie o to chodzi? Zamknięcie się na problem i niekonstruktywna krytyka to chyba jedne z najgorszych ludzkich przypadłości. A życzenia powodzenia się przydadzą. ;)

Gość tunieczka
jej!! jak to przeczytałam to po prostu słabo mi sie zrobiło, pochodze ze wsi, mamy duzą łazienke z której cała rodzina korzysta do woli, wszelkie robocze ubrania prane sa natychmiast po wybrudzeniu (wiadomo prace gospodarskie do czystych nie naleza) tak ze na proszki do prania i wode troche wydajemy juz nie mowiac o środkach do higieny intymnej, moj facet mowi ze u nas w łazience zawsze pachnie owocami-to przez kosmetyki i odswiezacze. Zreszta do higieny przywiazujemy ogromna wage.Potwierdzam tez ze ludzie to straszne flejtuchy i obojetnie czy ze wsi czy z miasta. Ja nie wyobrazam sobie jak mozna nie umyc włosów, zmyc makijazu czy nie myc zębów. Mój mężczyzna czesto wypomina mi to że nie maluje sie kiedy wychodzimy np: na spacer do parku. Ja mu na to ze po pracy jestem tak zmeczona ze wole polezeć 10 minut dłużej w wannie, starannie wyszorowac stópki i połozyć odzywke na włoski niz umyć sie byle jak ale za to miec czas na make-up. Zreszta mój mężczyzna jest taki czysciutki ze mniam mniam. Ostatnio w mpku widzielismy taka młoda, wymalowana i wystrojona. Zwróciłam na nia uwage bo zerkała na mojego lubego, i na mnie tez z taka wyższościa bo ja jak zawsze bez makijazu....ale po bliższym przyjzeniu sie stwierdzilismy ze kochany nawet by jej kijem nie dotknal -resztki lakieru na paznokciach, przetłuszczone włosy, białe spodnie szarego koloru na pupie... o stopach nie bede wspominac. Wiec kochany woli mnie pachnaca i czysciutka niz wymalowanego brudaska.

Gość i tak trzeba
mondry chop

Ja też, gdybym miała wybierać, wolałabym się umyć, niż zrobić makijaż. Zresztą, jedno idzie w parze z drugim. Ktoś, kto się regularnie myje, jest zdrowszy, bardziej energiczny i ma ładniejszą cerę. Choc przyznam szczerze, jak jeździłam autobusami w czasie ostatnich upałów, jakoś nikt mi nie śmierdział pod nosem. Czyzby zuzycie mydła w naszym kraju wzrosło?

Gość se up
O ! widze , że ktoś robi Mrówie konkurencje ! Ale wole jego topik Ludzie myjcie sie ! Pa !

Gość 4jasiek
O kurcze chyba pójdę się umyć

Gość moja koleżanka
pracuje w samolocie i opowiadała mi jakim horrorem jest wytrzymanie w smrodzie niemyjących się ludzi jak się leci np. do Nowego Jorku ( ok.9-10 godzin lotu), gdzie wiadomo, że nie można otworzyć sobie okna, żeby wywietrzyć ten smród! Opowiadała jak kilka razy miała wątpliwą przyjemność czucia smrodu pani wychodzącej z WC, smrodek przypominał....niemytą...w czasie okresu! Bleee, utrzymywał się ten smród przez parę godzin! Przecież nawet jeśli ludzie dojeżdżający do Warszawy kilka godzin są zmęczeni podróżą i śmierdzą to mają łazienkę na lotnisku, gdzie mogliby się umyć! Albo faceci, którzy zdejmują skarpetki i sztynk wali dookoła! Współczuję jej takiej "pachnącej" pracy! LUDZIE MYJCIE SIĘ! OD WODY I MYDŁA JESZCZE NIKT NIE UMARŁ!

Gość do krystiana
Twojej dziewczynie polecam bardzo dobry środek przeciw poceniu się wypróbowany juz przez wiele osób. Zwie on się Antidral i mozna go kupic w aptece za ok. 12 zł :) Jest naprawdę skuteczny i chyba ma nawet taki sam skład jak ten wspomniany przez Ciebie. Trzeba się nim smarować na noc a pozniej rano zmyć i ewentualnie pozniej można się "walnąć" jakimś antyprespiratorem a paszki bedą suchutkie!!! :) POZDRAWIAM! :)

Gość zapytanie234
witam sluchajcie jak sie robi emotionki ,mozecie mi powiedziec?

Gość o tak
:):D:P;)🌼😭😴😠👄❤️:classic_cool: to chyba wszystkie:P

Gość zapytanie234
ale jak to sie robi ?

Gość zapytanie234
zeby wstawic tu

Gość zapytanie234

Gość Tego to już nie wiem
:P

Gość zapytanie234
😡

Gość No brawo jednak można jak