Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wściekła baba

TABLETKI ANTY NIE BĘDĄ REFUNDOWANE!

Polecane posty

Gość wściekła baba

Właśnie usłyszałam w radiu że tabletki anty nie będa refundowane....odrzucili projekt.... 😡

Gość ale odcięcia księży od
budżetu państwa nie odrzucili

Gość można się było tego
spodziewać!

Gość ale za to
przywrócili przywileje dla vip-ów...Jak nie kochać takich ludzi, skoro oni tak bardzo kochają sami siebie..?!?

wrrrrrrr! I to przez POMYŁKĘ SLD! Matko, kto takich kretynów wpuscił do sejmu? Cieszę się, że na nich nigdy nie głosowałam... mam czyste sumienie... Swoja drogą oni robia wszystko, żeby udupić kobiety - brak rzetelnej informacji o antykoncepcji, słaby dostęp do różnych środków, brak refundacji tabletek, aborcja zabroniona, a o ewentualne środki do życia to niech się kobiety same martwią... ech, szkoda słów...

Gość wsciekla baba
😡 normalnie brak słow....cisnienie mi skoczyło... 😠

Gość kaska................
kurwa jabym przestała refundowac ich wypłaty najchetniej bo tak serio mówiąc to oni najchętniej nic by nie refundowali. Płacić za nic ale potem w radiu dowiadujemy się że jeden z drugim mają w szwajcarskim banku takie konta że głowa boli. Ale oni oczywiście nie wiedzą skąd oni to maja. I założe się ze prawie wszyscy mają takie konta ttlko dowiemy się o nielicznych. Dziwię się że nie znalazł się jeszcze gdzieś taki odważny i nie wszedł do sejmu z bombą. nie byłoby strat.

Gość eko*
Metody naturalne są za darmo...

Gość A ja tam się cieszę

Straszne!!!! I znowu bedzie głośno o zabijanych i porzucanych dzieciach Ale ta Polska jest beznadziejna i gdzie tu widoki na lepsze jutro???

Gość helena
a co wy chciałybyście się pieprzyć za państwowe pieniądze bezwstydnice?

Gość kaska.........................
pierdzą w stołki, dłubią w nosie i mówią że pracują zapomniałąm dodać że większośc drzemie TO OPIS OBRAD SEJMOWYCH szok w trampkach z takim debilami delikatnie mówiąc nie widzę przyszłości dla polski Hitler tak powiedział (nie zrozumcie mnie źle nie jestem jego zwolenniczką) Polakowi dać władze to sam się wykończy. Z całym szacunkiem facet był hory i wiele zła wyrzadził ale tu nie skłamał. Musicie przyznac racje nie?????????????

a wiecie co mnie najbardziej wkurwia???? że posłowie - dupki i inne głowy państwa, vipy pieprzone czyli najbogatsi ludzie w polsce i ich rodzinki i oczywiście kościół będą mieli wszyskie zabiegi medyczne nawet najdroższe i cała opieke medyczną na za dramo, a ubogie matki nie moga leczyć swoich dzieci bo nie stać ich zeby za podstawowe badania zapłacić!!!! nie to że mamy tak mało kasy, szpitale zadłużone, a i tak całe pieniądze( a duzo ich nie ma) pójdą na leczenie \"super ważnych ludzi\" w polsce!!!!!!!!!!!!!!!i to ma być demokracja?????? jak płaca wszyscy to wszyscy???????? dlaczego oni nie będą za nic płaicć a my za wszystko!!!!!!!! ludzie ja nie wytrzymam co za debile!!!!!!!!!!!!! Łobuzy!!!!!!!!

Do Heleny Ale ty jesteś wulgarna i w dodatku chyba nie wiesz co piszesz? Szkoda mi takich ciemnych babek jaką ty jestes bo przez takie podejscie do sprawy domy dziecka są poprzepełnine dziecmi pragnącymi miłości Swoja droga- na nie wiecej państwo przeznacza pieńiazków. wiec nie ma porównania do refundacji tab. antykoncepcyjnych pozdrawiam

Gość electroda
tylko że prawda jest taka, że jak kogoś nie stać na tabletki (te drogie) to moze poprosić lekarza o np. Stediryl który kosztuje 3 zł, więc argument o zabijanych dzieciach bo ich "matki" nie mają na antykocepcję jest chyba nie na miejscu

Tylko, że stosując tabletki starej generacji, bo tylko takie są w tej cenie narażają swoje zdrowie.

Gość electroda
hmm właśnie tabletki drugiej generacji mają jak narazie najmniej skutków ubocznych i prawie TRZY razy mniejsze ryzyko zachorowania na zakrzepicę!! A różnią się przede wszystkim o tych nowszych ceną, brakiem reklamy...

Gość ja bym byla szczesliwa
gdyby chociaz zrobili cos ze sluzba zdrowia.....wrrrr....poszlam ostatnio zarejestrowac sie do ginekologa- jetem przygotowana, ze trzeba to robic 2 tygodnie wczesniej, ale teraz byla taka sytuacja, ze nie dalo sie tego przewidziec-grzybica pochwy od antybiotykow, ktore bralam na zapalenie pecherza...........no i pierwszy termin byl na 6 wrzesnia, poszlam wiec rozmawiac z lekarzem a on na to, ze albo poczekam na najblizszy wolny termin albo musze przyjsc do niego prywatnie!!! co za chamidlo, tlumaczyl sie tym , ze dzis juz przekroczyl liczbe pacjetek o 6! ale przeciez ja nie moglam czekac :( najsmieszniejsze jest to, ze gdy poslzam do innej przychodni, to przyjeli mnie z takimi objawami nawet kiedy najblizszy termin byl na 15 wrzesnia :/

Nie bardzo jestem przekonana, ale mnie też już nie stać na np. Cilest, więc sięgnęłam po Microgynon za 10 zł.

Gość electroda
Delicja! Microgynon to właśnie tabletki II generacji, ja też zawsze byłam przekonana że to co nowsze to lepsze, nowocześniejsze, aż wreszcie trafiłam na ginekologa, który mi wszystko wytłumaczył. Nowe tabletki są może lepsze ale jedynie w tym, że mogą np. dobrze wpływać na cerę, ale za jaką cenę?? Ryzyko zakrzepicy w poszczególnych generacjach tabletek: II generacja: 15:100 000 III generacja 30:100 000 IV generacja 40:100 000 Co do poprzedniej wypowiedzi dotyczącej wizyty u lekarza to bardzo się zdziwiłam ja chodzę również do lekarza państwowego, ale zawsze w ten sam dzień w który się zarejestruję jestem przyjęta. Nie wiem jak to jest w innch miastach, ale to obłęd co się dzieje... Pozdrowionka :)

Ja wiem, że to tabletki II generacji, ale kiedy ja poprosiłam mojego ginekologa o zamianę to bardzo się zdziwił i raczej dał mi do zrozumienia, że źle robię. Niestety nie miałam wyboru.

Gość u nas tak jest niestety
zarejestrowanie w tym samym dniu co sie idzie to bylby chyba cud(pomijajac kobiety w ciazy)

No mnie tez to strasznie rozwscieczylo. Kurcze wkurzylam sie na maxa, wlasnie mam zamiar przejsc na tabletki. Wiem ze mnie jak na razie bedzie na nie stac, i napewno na te drozsze. Pomyslalam jednak o tych biedniejszych,co takie kobiety maja zrobic. Urodzic a potem co? Wciaz zabieraja jakies zasilki, zaostrzaja prog aby takowy dostac . Z rodzinnego nie da sie wychowac dzieci. W opiece spolecznej brak funduszy dla biednych rodzin, oczywiscie dla alkoholikow jak najbardziej , bo niby to choroba, ok rozumiem wszystko, ale niech taki alkoholik sie leczy . Ksieza sa tez przeciwko stosowaniu antykoncepcji, ale czy oni pomoga wyzywic i wychowac dzieci z biednych wielodzietnych rodzin, nie sadze. Kurcze niech w sejmie zaczna od siebie, niech biora mniejsze pensje to budzet panstwa zalata kolejna dziure w budzecie. Dlaczego my wciaz dostajemy po dupie,poraz kolejny kiedy wchodzi jakas bezsensowan ustawa. Biedota sie szerzy wokol, ale kogo to dzis obchodzi.

Gość electroda
tak to jest niestety, że u nas większośc lekarzy zapisuje tabletki III lub IV generacji, u mojej kuzynki w Niemczech większość przepisywanych tabletek to II generacja, a III to tylko ostatecznie jak II nie słuzy, a IV generacja to już inny rozdział w wielu krajach jest wycofywana, pozdrowionka :)

Do electroda Czy ty czytasz to co piszesz? Najpierw proponujesz biednym kobitkom antykoncepcje za 3 zł a potem rzucasz statystyke zachorowań przy poszczególnych generacjach tabletek. To co jak kobitka ma już np kilkoro dzieci i nie stać ja finansowo na taki wydatek (a zapewniam cie ze w takich rodzinach ważna jest każda zł) to ma zrezygnowac ? I jak ma sie do tego dbanie o jej zdrowie? nierozumiem? Jak biedna to niech łyka jakieś świnstwa?? Dlaczego uważasz ze atykoncepcja nie powinna być refundowana? bo z twoich wypowiedzi to wałsnie wynika??? pozdrawiam

Gość electroda
źle mnie chyba zrozumiałaś, podałam tą "statystykę" bo właśnie z niej wynika, że tabletki które są obecnie refundowane min Stediryl za 3zł są najbezpieczniejsze i mają najmniejszą ilość działań niepożądanych. Właśnie te najdroższe mają największe ryzyko zakrzepicy (IV generacja) Ja sama chciałabym rownież żeby antykoncepcja była refundowana, ale jestem również w stanie zrozumieć, że skoro ie ma pieniędzy na leki ratujące życie, to sytuacja ta jest dość kontrowersyjna. Niestety takie mamy czasy, i taką politykę ...

Gość moim zdanie powinna byc refund
owana w 50% a nawet wiecej......gdyby tak bylo, to pewnie mniej zaduszonych dzieci znajdowych byloby na smietnikach albo co gorsza w beczkach i tak trzymane w szafie przez lata! nie byloby tylu dzieci w domach dziecka....i oczywiscie kobiety nie musialby podawac sie nielegalnej i niepewnej aborcji, ktora i tak jak wiadomo u nas istnieje.......tylko szkoda, ze do niektorych to nie dociera!

Nieleglana aborcja??? Teraz wszytko jest legalne ale za pieniadze :) Gdy leżałam w szpitalu na oddziale gin. jednego dnia lekarz wykonał takich zabiegów aż 6 !!!! A wiecie jaka była diagnoza- płód sie NIEROZWIJA - poprostu smieszne Jak widzicie za pieniadze i wytłumaczenie sie znajdzie. Dziwi mnie jednak brak skrupółów lekarzy bo robią to na legalu w szpitalach za pieniądze podatników ( opieka pielęgniarek i pobyt w szpitalu) a on ma czysty zysk - pieniądze w kieszeni. dla mnie jest to porostu straszne

też o tym słyszałam, ale mam pytanie: czy te tabletki, które są już refundowane (te II generacji) czy przestaną być? czy będą nadal refundowane? Najbardziej wkurza mnie fakt iż to mężczyźni decydują o kobietach i o ich problemach. Przeiceż oni nie mają zielonego pojęcia o tym co każda z nas przeżywa, a oni myślą, że są najmądrzejsi. O antykoncepcji powinny zarządzać kobiety, bo to są nasze sprawy, czy chcemy być w ciązy czy nie chcemy. Nie, nawet kobiety, nikt nie może nam mówić co możemy a czego nie. Jeśli ktoś będzie chciał sobie zrobić aborcję, to niech ją sobie zrobi, nik nie ma prawa mi odmówić, bo nie spełniam tych trzech kryteriów, które pozwalają na aborcję. Wkurza mnie to wszystko. Wszędzie można normalnie zrobić aborcję, są tańsze tabletki i to w większym wyborze a u nas to wszyscy przeciwnicy. Każda kobieta powinna mieć prawo decydowania o samej sobie. Pozdrawiam Was.