Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wściekła baba

TABLETKI ANTY NIE BĘDĄ REFUNDOWANE!

Polecane posty

No wlasnie, kopiko zadala dobre pytanie! Czy tabletki, ktore byly refundowane do tej pory(Microgynon21, Stediril30 i Rigevidon) beda refundowane nadal?!?! Czy nawet to nam te skur***yny zabraly?:P

Gość katarakta
te ktore byly refundowane, nadal beda, bo nei sa refundowane ze wzgledu na wlasciwosci antykoncepcyjne, ale inne poza tym to smieszne radzic kobietom, by prosily lekarzy o piguly za 3zl, przeciez to jest strasznie indywidualna sprawa, pigulki powinny byc indywidualnie dobierane kazdej kobiecie i to na pewno nie ze wzgledu na cene! gdyby Diane byla taka cudowna, zdrowa i bez skutkow ubocznych, to nie byloby w ogole mowy o jej wycofaniu, a takie glosy sie pojawiaja poza tym to wlasnie te starsze piguly typu Diane pomagaja na cere (w kazdymr azie z zalozenia), bo z tymi nowszymi... to bardzo indywidualna sprawa

Gość .....
Diane nie jest lekiem antykoncepcyjnym tylko antyandrogennym którego skutkiem ubocznym jest antykoncepcja. Stediryl 30 wcale nie jest stary i zły, ma taką samą ilość estrogeneu jak SUPER HIPER NOWOCZESNA Jeanine wnioski wyciągnij sama... A to że kosztuje 3 zł, to nie znaczy że sieje zniszczenie w organiźmie, znam wiele dziewczyn, które właśnie te tabletki tolerują bardzo dobrze. I starsze pigułki wcale nie pomagają na cere, a jeśli myślisz o Diane jako o zwykłej pigułce to gratuluje wiedzy, porządny lekarz nigdy nie przepisze Diane dziewczynie która nie ma problemów z nadamiarem męskich hormonów...

Gość no fajnie
Tylko dlaczego zawsze wszystko decyduje sie za kobiety, co?Mi po tym zasranym Rigevidonie omal piersi nie wybuchły, no czegoś tak strasznego w życiu nie przeżyłam - to co miałam dalej ładować w siebie tableteczki po 3 zł i prosić ludzio ustępowanie imiejsca w tramwaju, bo tak mi się w głowie kręci? Kurwa mać, SLD to kłamcy i każdy o tym wie...ale do cholery po co powołali tę całą Środę i Jarugę, niech ona kurwa coś robią - a ja ciągle widzę tylko zadfowolonę gębę strąka i Giertycha... Czy wy wiecie co onio ostatnio uchwalili w sejmie?Widziałam to wczoraj na 3-ce w skrótach z sejmu: DZIEŃ ŻYCIA uchwalili!!!!!Kurwa, co to ma być dzień życia, co??????????????????????????????????????????????Czyjego życia???????????I co się będzie w ten dziweń działo?????????

Gość .................
ehhh kultura, a raczej jej brak :(

Gość niewątpliwie
byłabyś bardzo kulturalna, kiedy wszystko za ciebie decyduje się niewiadomo gdzie i masz założyć pas cnoty na całę życie:P To byłoby bardzo kulturane, pełne ogłady , wdzięku i piękna, jakim jest przecież kobieta:P Tylko , że ta kobieta jest też człowiekiem, czego nie widzą niektórzy, bo macica im przesłania:P

Z SLD tacy lewicowcy jak z koziej dupy trąba !!! To jedno co mam do powiedzenia, drugie to zgodzenie się całkowite z kaska..................... Nikt by nie zapłakał gdyby wysadzili tych złodziejskich oszołomów. No i w tym wypadku Hitler miał racje, bo polski rząd to dla rządzących ogromna piaskownica, cudowny plac zabaw i jak tu żyć ??

Katarakta, ale wytlumacz mi prosze, jakie wlasciwosci inne od antykoncepcyjnych maja obecnie refundowane Rigevidon, Stediril30 i Microgynon21? Nigdzie sie tego nie doczytalam...

Moja wypowiedź pod innym tematem sprzed kilku minut: Właśnie przed chwilą usłyszałam w radio, że tabletki antykoncepcyjne nowej generacji nie zostaną dopisane do środków refundowanych. Za to na \"pocieszenie\" podano informację, że składki duchownych nadal będą opłacane przez fundusze kościelne, a tym samym(nie ma się co oszukiwać) prawie w całości przez państwo. Oby tak dalej - niech się szerzy nielegalna aborcja, niech sobie kobiety radzą jak już bozia dała cipke zamiast fiuta, a księża niech żyją pełnią życia i tylko patrzeć jak im bandziochy rosną i samochody się nudzą. Gdyby w sejmie zasiadywało więcej kobiet może by nie było tylu tragedii, ale to niemożliwe - trzeba przecież dzieci rodzić, dzieci usuwać, na dzieci żebrać, a własnym zdrowiem, szczęściem i karierą zająć się w innym (męskim) wcieleniu...... jestem OBURZONA!

Moja wypowiedź pod innym tematem sprzed kilku minut: Właśnie przed chwilą usłyszałam w radio, że tabletki antykoncepcyjne nowej generacji nie zostaną dopisane do środków refundowanych. Za to na \"pocieszenie\" podano informację, że składki duchownych nadal będą opłacane przez fundusze kościelne, a tym samym(nie ma się co oszukiwać) prawie w całości przez państwo. Oby tak dalej - niech się szerzy nielegalna aborcja, niech sobie kobiety radzą jak już bozia dała cipke zamiast fiuta, a księża niech żyją pełnią życia i tylko patrzeć jak im bandziochy rosną i samochody się nudzą. Gdyby w sejmie zasiadywało więcej kobiet może by nie było tylu tragedii, ale to niemożliwe - trzeba przecież dzieci rodzić, dzieci usuwać, na dzieci żebrać, a własnym zdrowiem, szczęściem i karierą zająć się w innym (męskim) wcieleniu...... jestem OBURZONA!

Gość eliee
pojebany kraj:P:)

Gość katarakta
> Kachni nie wiem dokladnie jakie maja, bo lekarzem nie jestem ani ich nie zazywam, ale gwarantuje Ci ze maja, bo jak wszystkim nam wiadomo >>pigulki anty u nas refundowane nie sa ---- Diane nie jest zwykla pigulka anty, ale przestarzala, a dziala jak kazda inna. A Ci porzadni lekarze... no niestety nie jest ich tak wielu. Chodzi mi tylko o to, ze pigulki to bardzo indywidualna sprawa i nie mozna powiedziec kobiecie, ktorej nie stac na harmonet, zeby sobie zaczela brac steridil, bo te wcale nie musza jej sluzyc. To nie my wybieramy sobie pigulki, ale lekarze na podstawie wywiadu i badan.

Gość w naszej słóżbie
zdrowia brakuje pieniędzy na ważniejsze rzeczy niż antykoncepcja. cieszcie sie dziewczyny,że tylko w tej materii was brak refundacji dotyka i musicie bulić za pigułki. ludzie u nas w kraju umierają z powodu braku pieniędzy, taka jest prawda. chociażby Ci co umieraja na białaczkę bo nie ma dawcy (nie ma pieniędzy na badanie chętnych do rejestracji w banku danych dawców szpiku, chciał się zgłosić ale był wyczerpany limit, można zapłacić z własnej kieszeni, ale to ponad 1000zł) płaćmy za te nieszczęsne tabletki (albo kupujmy kondomy) i cieszmy się,że nas państwo na śmierć nie skazało. a tych vipów to trzeba by kijami przegonić!! bo za jeden ich samochód to można by takich badań przeprowadzić pewnie kilka tysięcy!!

Gość Micro21
A co ci się dzieje z cerą?

Gość annorl1
robi mi sie coś w rodzaju guzków,strasznie to wygląda i boli.Jestem przy końcu 3 opakowania,a zaczęło mi sie to robić już przy początku pierwszego.Nie widzę żadnej zmiany.Wcześniej nie miałam problemów,czasem jakiś pryszcz i tyle.A teraz?! Czytałam,że tak może być,ale bez przesady! Do tego ten lekarz który nawet badań nie robi.Mieszkam tu od niedawna i nawet nie wiem gdzie są dobrzy lekarze...

a potem w kosciolach, prasie i tv az huczy od ilosci zrobionych aborcji! dlaczego tu nie moze byc tk jak w innyck krajach?????

Kiedyś brałam Marvelon, byłam bardzo zadowolona z niego ale jest za drogi i chciałabym spróbować czegoś z refundowanych leków antykoncepcyjnych, lekarz chetnie wypisuje każda recepte i tak naprawde \"testuje\" na kobiecie czy ten lek jej słuzy czy nie tak wiec mam pytanie z ciekawosci czy któraś z was brata Marvelon, badź lek o podobnym składzie i przeszła teraz na jeden z tych leków refundowanych, wielki dzięki za odpowiedz :)

Gość editwonsemite
bardzo polecam