Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iga22

ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW

Polecane posty

A-psik - do jakiego rozwiązania?:D Z tą tabelką to niezły pomysł.....mamy już dwie ciąże na topiku..no i czekamy na resztę:) dobra passa trwa:)

Gość basai.mm
a_psik tak to był pierwszy cykl z clo.2x dziennie po jednej tabletce, kurde chyba do niego zadzwonię

Gość basia.mm
p.s. przytulanki były ale wczoraj robiłam test i kapa jedna kreska

Gość basia.mm
dzwoniłam nie odbiera spróbuję podczas jego godzin przyjęć

Ejmi - może być za wcześnie na test, może zrób bete. A ja wierze i mam nadzieje za Ciebie że jesteś wciązy. Musi nam sie wszystkim udać i nie ma innego wyjścia i już. Napisz mi w jakich dniach i jakie badania powinnam zrobić jak możesz. Bo jeśli mi się okres rozkręci to chciałabym zobaczyć jak moje hormony wyglądają. dzięki

Ejmi no oczywiście do konca świata i o jeden dzien dłuzej !!!!! Musi koniecznie jakas mamuska załozyc tabelkę !!!!

Basiu bardzo duze masz te dawki ja pierwszy cykl miałam raz dziennie po 1/2 tabl. a teraz sobie dawkuje raz dziennie po całej od 4 do 8 dc strasznie boję sie hiperstymulacjiiiii ale wcale nie boje sie ciąży mnogiej :):):):) Byłabym szczesliwa i moj męzulek też :):) Ejmi ja tez uważam ze szybko okresu nie dostaniesz conajmniej przez 9 miesięcy :):):) czego Tobie zyczę !!!!!!!!!! i sobie i innym staraczkom 👄

dziewczyny ale głupoty gadacie:D - to nie możliwe żebym była w ciąży...no jak? bez owulacji?/:D przecież nikt obcy mi jajka nie podrzucił :D Bety nie będę robić bo nie ma po co....miałam robione usg w tym cyklu i gina nie widziała żadnego pęcherzyka ..... a testy myśle że by już wykazały ciąże....chociaż znam osobę co nawet beta nie wykazała a była w ciąży:O No nic nadal czekam;) A Wy sie za bardzo nakręciłyście :D Zuziu - jeśli chodzi o badania to 2-3 d.c E2, LH,FSH, 21-22 d.c prolaktyna, progesteron, testosteron. 🌻

Ejmi prosze nas tu nie strofować po prostu ma jedna za drugą lecieć!!! Ahh co ja bym dała zeby cofnąć czas , wtedy juz bym sie tak ostro nie zabezpieczała :( pragne tego uczucia \"ze wpadłam\" a kiedys to odpędzłam od siebie a moje kolezanki lecialy jedna za drugą ...wtedy im wspolczułam a dzis zazdroszcze. Nie wiem co sie stało ostatnio ale z mężem przezywamy jakby druga młodosc tzn tak jak było kiedys sex stał sie dla nas czyms zakazanym bo od miesiaca spimy obok rodzicow w pokoju :P:P:P czujemy sie wtedy jak nastolatkowie i to nam odpowiada i ten seks bez zabezpioeczenia jak kiedys nam sie zdarzało - ojej ale mnie wzieło na sentymenty...!!! Ostatnio myslimy o wypadzie na dyskotekę gdzie nie bylismy od 5 lat!!! Dziewczyny czuje ze Zyje !!!!!! I przyznam sie ze to chyba ta ostatnia owulka tak na mnie podziałała - wreszcie poczułam sie jak kobieta !!!!!!

hehe A psik czy poleciałam to się okażę:) ale czuję że jednak to nie to:O

Gość basia.mm
A_psik no ładnie sentymentalnie, ale to dobrze bo u mnie nie jest tak kolorowo:( mało seksownie się czuję po tym clo nie dość ze mam tragiczną cerę to cały czas mnie bola jajniki i mam spuchnięty brzuch, a piersi to porażka, jakoś mnie mało to kręci więc praktycznie to muszę sie bardzo mobilizować na te staranka i w ogóle nie czułam nic fajnego- jeśli ostastecznie miałam tą owulację no jutro badania wiec wyniki pewno w poniedziałek zobaczymy co wyjdzie

Gość basia.mm
p.s. ja też sie ciąży mnogiej nie boję:):) tylko pozamacicznej albo jeszcze czegoś gorszego

Ejmi - no co Ty ja Ci tu zaraz dam, niedługo pojawi się ta druga kreseczka i już. Przecież to Ty zawsze mnie wspierałaś to więc teraz ja Ciebie. Trzeba być optymistką tak mi sama pisałaś. A-psik - my jak jesteśmy u rodziców to też tak u nas jest. Taki \"zakazany owoc\". Fajne uczucie i też żałuje że sie zabezpieczaliśmy wcześniej a trzeba było iść na całość. Ale co tam teraz też nam sie uda. Jak możesz to napisz czy brałaś metformine.

Polak mądry po szkodzie ......... Zuziu ja biore metformax od lipca ale miałam przerwe w polowie sierpnia i w polowie wrzesnia bo miałam bardzo duzo wesel no i wiecie same lepiej nie łączyc z alkoholem :P nie mam zadnych skutkow ubocznych po M moze dlatego ze biore 1x500 mg, ale od 1 pazdziernika biore reguralnie na noc najlepiej a rano clo, i folik i jescze jeden wspomagacz na nadcvisnienie :(, aaaaa i bardzo czseto pali mnie zgaga wiec pije codziennie ranigast :( a co do zakazanego owowcu - to jest wtedy superr, ja powiem Wam dziewczynki ze swego czasu jak miałam owulacje naturalna to było x lat temu :) to wtedy od razu wiedzualam ze jest bo moj chlopak jeszcze wtedy a teraz mezus mowił jak Ty dzisiaj pieknie pachniesz nie tak jak zawsze perfumami, cera mi sie poprawiała czułam sie taka piekna taka akceptowana przez otoczenie i to wlasnie w te dni a do tego byl bol jajika sluzik no i ten zapachhh ktory tak uwielbia moj mąż powiedzial ze najlepsze perfumy swiata tak nie pachną :) dlatego wszystko wrociło wraz z ta owulacją naprawde humor mam nieziemski :)

Zuziu - przecież nie będę sama siebie oszukiwać, nie chcę mieć złudnej nadziei na coś czego nie ma:) Mój śluz zmienił dziś swój kolor jest z lekka beżowy, więc przypuszczam że @ może dziś - jutro dostanę. Na pewno pojawienie się @ nie sprawi że będę rozczarowana - po prostu wiem że starania to są jeszcze przede mną:) Tak więc luuz:) Basiu- który to dzień cyklu u Ciebie?? Co do zakazanego owocu - to mnie nie kręciły nigdy takie sytuacje, najlepiej z mężem czujemy się w swopim gniazdku, u rodziców czujemy dyskomfort bo nam łozko skrzypi:P

Ejmi - a mi właśnie sie rozkręciła więc w sobotę pójdę na badania. I tak trzymam kciuki. Powiem że cieszę się że mam @ bo ostatnio luteinka tak nie podziałała bo miała tylko plamienia a teraz jest oki. To chyba lepiej??

Gość basia.mm
Ejmi u mnie 21dc jutro mam badania hormony progesteron i E2

Basiu i w 21 d.c masz test negatywny i się dziwisz??? Kochana jeszcze wszystko może się zdarzyć :) Zuziu - jeśli masz @ to dobrze, idź na badania jutro albo w sobotę.

Surfi, powiedź mi jak ci sie udało? Oczywiście nie chodzi mi o szczegóły z sypialni ;), tylko cała strona medyczna. Tzn, co przyjmowałaś (kojarzę clo, ale nie wiem, co jeszcze), jak długo byłaś na clo?

Gość basia.mm
Ejmi kiedy najwcześniej powinnam zrobić? na testach jest przecież napisane że wykrywają juz 3 dniową ciąze no nie wiem ale wiesz co ja nie wierzę w to, ze jestem w ciązy to znaczy nie w ogóle tyko teraz nie czuję nic!!!!!!!!!!

Basiu - najwcześniej to powinnaś zrobić test po terminie spodziewanej miesiączki:) A to że one wykrywają 3 dniową ciąże to jest zwykły chwyt marketingowy:) Bardzo często jest tak że testy wykrywają ciąże 5-6 tygodniową dopiero, bo wtedy jest wyraźny skok hormonu ciażowego, dlatego w początkach ciąży najlepiej jest robić testy z krwi są bardziej dokładne. I nie musisz niczego czuć! To są same początki! ile razy jest tak że kobieta sama nie wie że jest w ciąży:) Jeśli będzie parę dni Ci się spóźniał okres to dopiero możesz robić test- bo wcześniej na prawdę nie ma sensu :)

Gość basia.mm
ejmi niby to wszystko wiem ale sama wiesz jak jest kurde na siłownie przestałam chodzić na step też bo boje się ze w razie czego mogłabym zrobić krzywdę dzidzi,ale muszę ćwiczyć bo tyję w zastraszającym tempie:9 myślisz że basen nie zaszkodzi? aha co do bete- myślisz ze w zwykłej przychodni go robia czy raczej jakiejś specjalistycznej?ile kosztuję?

Basia - nie nakręcaj się tak, ja mimo braku @ chodzę normalnie na aerobik i wszystko robię normalnie:) Jak ma się wyrobioną kondycję to się człowiek tak nie męczy...w końcu sportsmenki też zachodzą w ciąże prawda? Bete najprędzej zrobisz w jakimś prywatnym labolatorium ale nie wiem ile kosztuje - w tej kwestii nie mogę Ci pomóc ;)

Basia m, Ejmi ma racje..nie mopzna sie nakrecac. W cyklach gdy myslalam ze moge zajsc i byc w ciazy duzo odpoczywalam, prxzestalam jezdzic na rowerze nawet, bo a noz jestem w ciazy. W tym ostatnim jeszcze w piatek nosuiualm z mezewm meble i mylam okna. Mam nadzieje , ze nic sie nie stalo skoro beta w poniedzialek byla dosc wysoka. :) Apsik, ja zaszlam w ciaze po owulacji wywolanej femara. U mnie naturalna owulacja to chyba raczej nie wystepowala ;)

Gość basia.mm
dzięki no spoko już przestaje:) jestem przewrażliwiona wiem no dobra zmienie na basen i czekam co nastąpi!

Gość MARTUSHIA2007
u mnie lekarz również stwierdził pco jak pisałan na podstawie usg. teraz mam zrobione hormony,ale wizyte mam dopiero za tydzie... robułam badania w 3dniu cyklu, oto wyniki: tsh 0874 ft3 531 ft4 165 fsh 8,35 lh 9,28 estadiol64,8 progesteron 0631 tarczycę zrobię dopiero jutro. co sądzicie o tych wynikach? czy świadczą o pco?

Matrushia, ciężko cokolwiek powiedzieć bez norm :O I przecinki czy kropki tez by się przydały w wynikach. No ale spróbujmy (tyle, że ze wzg. na brak norm labortorium użyję swoich, więc mogą byc niemiarodajne). Norma dla TSH 0.27- 4.2 uU/ml - więc u Ciebie wynik jest prawidłowy. Pozostałych wyników dla tarczycy nie będę się starała interpretować, bo mam inne normy. Norma dla FSH (dla fazy folikularnej): 3.5-12.5 mIU/ml - więc u Ciebie jest OK. Norma dla LH (faza folikularna): 2.4-12.6 mIU/ml - też OK. Stosunek LH/FSH wynosi 1.11 czyli na PCOS raczej NIE wskazuje. Bo zaburzony stosunek tych dwóch hormonów jest jednym z wyznaczników diagnzowania PCOS. Normy dla E2 (faza folikularna): 12.5-166.0 pg/ml - więc też OK. Normy dla progesteronu (do 10 dnia cyklu): 0.2-1.5 ng/ml - w porządku. Wyniki masz naprawdę niezłe :) Jaką tarczycę - przecież wyniki z tarczycy już są : TSH, FT3, FT4. Może testosteron albo prolaktyna?

Gość agasaw31
Sorki jeszcze raz się pytam o moje wniki miałam tylko na glukozę i insulinę glukoza 94,2 mg/dl norma 55 do 108 insulina 9,26 uU/ml coś pisze zakres wartości prawidłowych 6 a dalej 27 to chyba w normie, co dziewczyny?