Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iga22

ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW

Polecane posty

Hejka Ejmi ja bym sie na Twoim miejscu cieszyła bo chyba bedziesz miec niespodzianke :) to nie mozliwe zeby po tylu dniach nie dostac @ skoro zawsze wczesniej mialas regur. :) a testy to sama wiesz robione masowo nie zawsze wskazuja to co chcielobysmy zobaczyc :):):) takze kochana trzymaj sie i lec na betę :)

Gość basia.mm
hallo a ja mam dzisiaj 26dc i już coś sie dzieję więc pewno za "chwilę" przyjdzie @ szkoda liczyłam ze się udało:( no ale co tam znowu nowy cykl i nowe nadzieje wieczorem będę znała wyniki e2, progesteronu miłego dnia

Surfitko bardzo sie ciesze ze wsjo oki :) i zycze Ci z całego serducha zeby dopadły Cie mdłosci bo to podobno dobry oznak ciązy tzn ze prawidłowow sie rozwija :) kiedy wracasz na obczyzne ???? Chyba ze Polska tak Ci słuzy to zostań :) a skąd jestes jesli mozna wiedziec ???

Apsuku Ty jeden przecież testy by mi pokazały że to ciąża i wcale nie robiłam je masowo tylko co 2 dzień :) Po prostu myślę, że coś tam mi się zdeka poprzestawiało. Poza tym tak na prawdę to mój 3 cykl z duphastonem. pierwszy był idealny, za drugim razem okres dostałam w czasie brania DF a teraz znowu opóźnienie...wiec może to nie wygląda tak idealnie. Luteine brałam dłużej więc miałam więcej doświadczenia z tamtym lekiem ale też zdarzało się że @ dostawałam w czasie brania ale nie zdarzyło się żebym tyle czekała na @ po odstawieniu. Duży plus Df to taki że super się po nim czuję. Szkoda mi iść na tą bete bo wiem że wynik będzie negatywny....

Ejmiku :) chodziło mi o to ze testy ciazowe produkowane sa masowo i nie zawsze sa najlepszej jakosci bo producentom chodzi o ilosc a nie o jakosc :P:P:P a Ty wcale tak duzo nie zrobiłas tych testow mam kolezanke co zrobiła w jednym dniu 15 testów bo nie mogła uwierzyc ze jest w ciązy a wszystkie wyszły dodatnie :o a za bardzo nie chciała :o

Basiu no co Ty to dopiero 26 dc a juz sie załamujesz przestan bo ja tez jestem na clo i chce zeby sie udało :) wiec Tobie ma sie udac a zaraz po Tobie ja i reszta kobitek :) Głowa do góry :)

Apsiku :D- teraz wzbudziłaś we mnie wątpliwości i zaczęłam się zastanawiać czy rzeczywiście nie pójść na tą bete. Wtedy miałabym więcej pewności. Ale kurde no...aż mi się wierzyć nie chce:O Gdyby beta wyszła wysoko to by mi szczęka opadła do podłogi;) Ale myślę że testy już by pokazały....nie wiem co mam robić:O

Nie gdybaj tylko pędź, my tu czekamy na Ciebie :) wiesz jest szansa 50% na 50% :) ja uwazam ze warto wiedziec wczesniej bo wiesz ze nasze ciąze beda szczególne :)

Apsiku:D niemożliwa jesteś zbajerowałaś mnie:) Testy robiłam z dwóch różnych firm więc wątpię żeby się myliły. No ale wiem też że nie zawsze wykrywają ciąże. Chyba dziś pójdę na tą bete. Nie trzeba jej robić na czczo? Bo jestem po śniadanku. Ciekawe ile będę czekała na wynik:O Ale kurde ja mam przeczucie że to nie ciąża:O

Ok nie namawiam , zyczę Ci z całego serducha ciązy ale jak to nie to (choc ja mocno wierze ze jednak) to wtedy mnie zabijesz wirtualnie :P:P:P i będe czuła sie winna :( Ejmiku a moge wiedziec ile sie starasz ????? Zaraz Ci wywróze dzidzie :)

Cześć Wszystkim. Choć rzadko pisze ale często podczytuje. A - psik ma rację lepiej iśc na bete i sie upewnić niż się denerwować. Trzymam kciuki za Ciebie Ejmi i wszystkie dziewczyny na topiku. u mnie po luteinie pojawiła się @ i trwała 4 dni, czy nie za krótko???? Pozdrowienia dla wszystkich

Zuziu witaj u mnie @ po DF tez trwa 4,5 dni a naturalna 7 :) wiec mysle ze co wymeczone na siłe nie bedzie trwało długo :)

A - psik a masz naturalną @. Ja jak wzięlam za pierwszym razem luteine nie dostałam okresu tylko małe plamienie. teraz wziełam drugi raz luteiny i dostałem na drugi dzień po odstawieniu więc myśle że jest oki. Przez cały czas biore metformin.

Zuziu mam @ naturalna co 40 ostatnio 32 dni a po DF co 28 zawsze dostaje :) Dziewczyny a ja uwazm ze ktora zajdzie w ciąze to nie ma PCOS i juz !!!!!!! :):):)

Hej Zuziu :) Twoja miesiączka jest normalna 4 dni to ok. A psiku- byłam w labolatorium ale Pani mi powiedziała że wyniki będę mogła odebrać dopiero w piątek. Więc się wkurzyłam i stwierdziłam że tak długo to ja nie chce czekać. Poza tym mąż mnie przekonał ze chyba ta beta nie ma sensu, idąc na ten test nabiję się nadzieją a wynik potem przyprawi mnie o dół. Poza tym nie ma bata, sikacze by już pokazały i koniec;) Tylko tak myślę czy to czasem nie mogłaby być ciąża pozamaciczna,. ale wtedy to chyba bardzo by mnie brzuch bolał i chyba sikacze tez by pokazały prawda? A co do starań to ciężko stwierdzić czy my w ogóle sie staramy. Bo tak....kiedy się dowiedziałam że mam PCO to przestaliśmy sie zabezpieczać, no bo stwierdziłam że nie ma sensu przecież skoro nie mam owulacji. Planowałam iść do pracy i te nasze plany związane z dzieckiem były raczej w dalszej perspektywie, no ale ze z pracą mi ciągle nie wychodzi (choć nadal szukam) no to stwierdziliśmy ze jakbyśmy zaliczyli wpadkę to by się nic nie stało:D Myślę że starania to są dopiero przed nami, bo niedługo zacznę brać CLO...więc równocześnie zaczną sie tez staranka. No i tak to wygląda ;)

Ejmi - przyznam sie że nasze staranka tez takie sobie bo ostatnio przez ten remont to nie mamy na to siły. Ale musimy się wziąść w garść i do roboty a przedewszystkim mąż musi sobie zrobic badania chociaż wiem że to moja wina że nie możemy mieć dzieci.

Zuziu - chwileczkę...jaka Twoja wina? Czy Ty to robisz specjalnie że nie wychodzi Wam z zaciążeniem? Jaka Twoja wina dziewczyno! Po prostu nie jesteś do końca zdrowa ale nie możesz o to winić siebie, bo celowo nie nabawiłaś się choroby! Nawet nie waż się tak myśleć! A ja w czwartek idę do lekarza....niech mnie zbada bo może rzeczywiście coś mam na jajniku że ten @ nie przyszedł. Ehhh

Gość basia.mm
Ejmi ja bym na twoim miejscu nie robiła bety no w końcu na testach by wyszło a tyle razy nie mogły sie mylić! ale masz racę do lekarza idź , bo coś nie jest do końca w porządku skoro jeszcze nie dostałaś @ powodzenia zuzu NIE TWOJA WINA!!!!!!! nie myśl tak to nie pomaga, nie tylko my z pco mamy problemy z zajściem w ciąże, takie czasy, trzeba próbować- w końcu się uda mamy przykład - sufritkę(pozdrawiam) a u mnie @ no w 26dc po clo, to dobrze przynajmniej jakieś rozsądne terminy a nie np. 80 dni, l w poniedziałek na usg zobaczyć czy torbiel znikła a wieczorkiem wyniki aha w poniedziałek idziemy z mężem na jego badania(spermogram) --pewno juz się bidulek denerwuję:(

Gość blue71
no i PCO potwierdzone. W wieku 36 lat. Poniewaz moje problemy sa w zasadzie tylko estetyczne, no i poniekad zdrowotne, ale nie rozrodcze, gdyz mam dwoje dzieci bede zagladala tu sporadycznie. Zycze Wam spelnienia marzen i dzieci tyle ile marzycie.

Dziewczyny czy słyszałyście może o jakimś przypadku ciąży u kobiety z PCO, która brała tylko metforminę, bez żadnych wspomagaczy typu clo, femar itp?

Gość basia .mm
dzień dobry dziewczynki mam juz wyniki w 22dc mam tak: progesteron 43,4 (norma 8-78) estradiol 690( norma 282-1016) to chyba dobrze ale nadal nie wiem czy to oznacza ze jajeczkowanie było? pozdrawiam

Gość mama Samiego
Cześć dziewczyny antella: ja zaszłam w ciążę w ogóle bez żadnych wspomagaczy, bez metforniny, jedyne co, to trzy miesiące wcześniej skończyłam brać Diane. zuzia: dziewczyny mają rację. Poza tym z tego co wiem, to niepłodność to jest problem całej pary, a nie tylko jednej osoby. Są przypadki niepłodnych par, gdzie określano, że "wina" leży po stronie kobiety, a potem okazywało się, że gdy kobieta zmieniła partnera bez problemu zostawała mamą.

Witam dziewczyny. Ja wiem że nie powinnam tak mysleć, że teraz bardzo duzo par ma problemy z zajściem w ciąże, ale jak sie tak nasłucham tych wszystkich pytań kiedy dzidziuś to się załamuje. Wszyscy nam powtarzają że teraz na nowym miejscu tzn. po remoncie to na pewno pojawi sie dziecko a ja nie chcąc się tłumaczyć kiwam głową i wychodzę by sie wypłakać. No ale wy to znacie więc nie mam co Wam jeszcze gderać o swoich problemach. Jutro przychodza fachowcy i kończą montaż kuchni i wkońcu będe mogła cos ugotować (lubie to robić).

Witajcie :) Basiu jupi jupi miałas owulacje na 100 % a w ktorym dniu cyklu robi sie progesteron zeby potwierdzic owulke ????? Bo ja ostsatnio mialam w 17 dc owulke ale nie robilam badan tylko monitoring, wiec moze terz zrobie tylko nie wiem w ktorym dniu cyklu :(???? Basiu skoro dostałas w 26 dc okres tzn ze owulke mialas w 12 dc :):):):) zajefajnie!!!!!

Gość basia.mm
A-psik nie wiem jak to zrobiłam ale mi 2 dni umknęły więć badania robiłam w 24dc a @ dostałam w 28 sorki za wprowadzenie w błąd ale czy to oznacza że owulka była ok?

Gość basia.mm
A_psik a skąd mam wiedziec ze miałam owulkę jak progesteron był wyskoki czy co? badanie miałam w 24dc

Tak. Progesteron wówczas mieście się w normach podanych na wyniku. To znaczy, że po owulacji jesteś.

Gość agasaw31
Tak dziewczyny na marginesie biorę leki Syndy35 i Bromengon przez m-c a mam brać jeszcze dwa m-ce, ale dlaczego przez ten czas mam uważać żeby nie zajść w ciążę tak mi powiedział lekarz dopiero po leczeniu mamy zobaczyć co dalej. Nie myślałam o tym, ale jakbym teraz zaszła to coś by groziło dziecku bo biorę silne leki hormonalne, czy on poprostu chce zobaczyć jak ja idę na te leki. No a jeżeli jestem bezowulacji to dlaczego mamy się dodatkowo zbezpieczać :-)