Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iga22

ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW

Polecane posty

Gość agagreg
hey Dziewczyny!!!! pogoda u nas okropna,az nic sie niechce... jak wiecie ja z mezem tez staramy sie o dzidziusia,no i dostalam ten zaszczyk na stymulacje,a wiec moj maz juz tak sie tym przejal ze dogadza mi jak moze,i ciagle mi powtarza ze mam sie niestresowac.Mam nadzieje ze wkoncu cos t zego bedzie,bo gdy widze jak moj maz oglada sie za dziecmi z rozmarzonymi oczami,to az mi sie serce kraje ze ja jeszcze mu niemoge dac baby. pozdrowki :*

Gość agagreg
do Sarah 28 hey!!! jak wiesz dostalam ten zaszczyk na stymulacje jajnikow,no i oczywiscie trzeba sie teraz starac,a wiec moj lekarz nakazal mnie i mezowi abysmy teraz bardzo "pracowici" byli,a wiec musimy sie jak najwiecej starac. A wiec niewiadomo jak to wkoncu jest,w sumie kiedys tez slyszalam ze plemniki sie oslabiaja,ale sama widzisz lekarz kazal duuuuuzo sie kochac pozdrawiam cie serdecznie

witam mamo samiego nieby tak jest ze powinno sie beac luteine w drugiej połowie cyklu ale wiesz luteina jest albo p to aby podtrzymac ewemntualna ciaze albo zeby wywołać @ wiec ja biore tak od 16 dnia bo jak bym była w ciaży to tak jak pisały dziwczyny czyli w dniu mniej wiecej oczekiwanej @ czyli ok 28--30 dnia robisz test i sie okazuje jesli jestes w ciazy lepiej brac dalej-nie zaszkodzi a moze pomóc ale jesli nie jesteś to odstaw a wtedy przyjdzie @ wiem ze nie każda kobieta ma standarowa owulacje ale nawet jak bedziesz brała luteine od 16 dnia to nic sie nie powinno wydarzyc moze spróbuj umówic sie na monitoring wtedy kiedy czujesz ze mozesz miec owulacjie i potiwrdzic to wtedy bedziesz pewniejsza widzisz ja mam tak np. ze teraz cały czas mnie jajniki kują a niby po czym nic nie biorei na bank samoistnej owulacji nie bedzie a mam 10 dc wiec co? pewno tak sobie cos ubzdurałam i tak z \"chcenia\" wieć takie rzeczy lepiej sprawdzac takie jest moje zdanie jeśli chodzi o testy owlacyjne to niby u nas sa niewiarygodne ale czy ja wiem w zeszłym cyklu robuiłam testy w 13 i chyba 15 dniu i wyszły pozytywnie(byłam po clo i na bank miałam owulacjie) a teraz tak tylko własnie dla sprwdzenia zrobiła sobie w 7 dniu bo wiedziałam ze na bank nie mam owulki bo nic nie biore i wyszła jedna kreska(negatyw) czyli coś jednak prawdziwego w tym jest. nie wiem warto spróbować mam nadzije ze nie anieszałm Ci za bardzo

patiana- wiem ze nie jestem sama ale ja sie dwa lata lecze a nie licze wczesmniej kiedy bez zabiezpieczenia sie kochalismy -tylko w sumie nawet wiedząc o swoich problemach-(w prawdzie bez nazwy pco)-liczyłam na cud:)

Gość Sarah 28
Basiamm Nie przejmuj sie ze juz dwa lata sie starasz... moja siostra zaszla w ciaze po 10 latach staran... teraz maja sliczna i zdrowiutka kilkuletnia coreczke. Wiec i nam sie uda! Ja niebawem bede miala swoja 10 rocznice slubu i do tej pory tez kilka lat sie nie zabezpieczamy no a cudu nie bylo. Teraz zaczynamy z pomoca lekarzy i wierze ze sie uda, ale nie oczekuje ze to nastapi juz teraz,. Dam sobie 3 lata. Moj maz mnie denerwuje bo on bardzo chce dzidzi ale wczoraj jak zrobilam test i wyszedl negatywny to powiedzial mi, ze sprobujemy z pomoca lekarza ale on nie zgodzi sie na to aby mnie brali np pod skalpel albo cos w tym stylu. A ja jestem w stabnie sie na wszystko zgodzic. I juz zanosi sie na klotnie...

patiana oczywiscie zyczę ci zeby sie jednak udało i mam nadzije ze mnie resekcja jajników nie czeka ejmi super ze w końcu sie odezwałaś trzymam kciuki za wyniki meza i za wasze szczescie 🌻 agagreg fajnie macie z ta refundacja u nas rzeczywiscie wszystko jest mega drogo bo wszytytko praktycznie tzreba robic prywatnie bo jakbys,my chciały na kase chorych to nasze leczenie by trwało z 10 lat lucynka oby z ta pogoda bo mozna sie deprechy nabawic:) bercia jak reakcja rodzinki ,bo maż to wiemy ze szcześliwy mamo samiego moze jak zaczniesz o czyms innym myslec to sie uda ja tez musze sobie cos znalezć bo zwarjuje repetytorium🌻 synus dalej sie cieszy? sarah ponoc tak jest ze nie powinno sie kochac codziennie tylko co dwa dni boz tymi plemnikami to prawda ja tam sie nigdy tak regorystycznie nie stosuje bo bym oszalała zreszta gdyby nie fakt ze w dane dni musze a akurat wtedy nie chce to nie było by problemu dla mnie bo jak to nazwała patiana ja mogłabym być sesk maniaczka:)dobry sposób to mierzenie temepratury-podczas woulacji jest wyzsza problem polega na tym ze tzreba mierzyc codziennie i o tej samej porze:( dunia, surfitka , apsik i reszta ekipy🌻 🌻 🌻

Gość Sarah 28
Basiamm Dzieki za info. Zatem zanim nadejdzie termin mojej wizyty, od 1 dnia cyklu bede mierzyc temp codziennie rano i zobacze jak to bedzie wygladac. Jesli chodzi o sex to ja tez moglabym byc maniaczka, ale wlasnie zauwazylam, ze jak zaczal mi sie spozniac okres i pomyslalam, ze to moze ciaza to ochota na sex wogole przestala istniec, w glowie mialam tylko jedno. I chyba dlatego mi sie spoznia. No coz... jestesmy tylko ludzmi:))

Gość AGNIESZKA0212-81
SŁYSZAŁAM NA TEMAT TYCH PLEMNIKÓW TO PONOC PRAWDA JA PRZY PIERWSZYM MONITORINGU ZOSTAŁAM POUCZONA PRZEZ LEKARZA, BO AKURAT WTEDY PECHERZYK MIAŁ JUZ 21 MILIMETRÓW ZE MAM TO ZROBIC RAZ WIECZOREM A BADANIE BYŁO OK 18 RAZ RANO I CO NAJWYZEJ WIECZOREM JESZCZE RAZ I TAK TEZ ZROBIŁAM ALE SIE NIE UDAŁO. OD INNEJ LEKARKI SŁYSZAŁAM ZE CZESTRZE STOSUNKI POWODUJA ZE JEST MNIEJ PLEMNIKÓW I KRÓCEJ SA W STANIE PRZETRWAC, A RZADSZE ZE, JEST ICH WIECEJ I DŁUŻEJ ZYJĄ..... SARACH DZIEKI ZA TE WSPANIAŁE SŁOWA OTUCHY..... WESOŁA BUZIA DLA CIEBIE :) A Z MEZEM NA WSZYSTKO PRZYJDZIE PORA JE TEZ WALCZYŁAM Z BADANIEM NASIE NIA 2 TYGODNIE UF JAK SOBIE PRZYPOMNĘ... CIARYYYYY I TYLE A POTEM JAK WSPOMNIAŁAM O ADOPCJI TO POSYPAŁY SIE GROMY..... BASIAMM JA TEZ NAJPIERW PÓŁ ROKU PRÓBOWAŁAM SAMA ALE W GRUDNIU ZESZŁEGO ROKU WŁASNIE PO TYM JAK DOWIEDZIAŁAM SIE ZE BRATOWA MEŻA JEST W CIAZY @ SIE ZATRZYMAŁIIIII LIPA I PO BADANIACH DOWIEDZIAŁAM SIE O PCOS I HIPERPROLAKTYNEMII WIELKIE BUZIAKI DLA RESZTY FORUMOWICZEK👄 TAKZE GŁOWA DO GÓRY NIE WSZYSTKO STRACONE JESZCZE MIEJCIE NADZIEJE JA JA MIAŁAM CHOC CZASEM TEZ CIERPIAŁAM I SAMA SIE OSZUKIWAŁAM ZE JEJ NIE MA ZE MNĄ...:)

no Basiu obyś wykrakała repetytorium tego synusia :), A co do testów zrobilam bo leżaly w domu, luteine też biore bo mi zostalo z poprzedniego stosowania, a nawet następnej recepty nie wykupiła wiec wiesz nie stresuje sie tym teraz zupełnie (ciekawe jak długo hihihi)

Witam, czy macie doświadczenia z dietami przy PCOS? Będę wdzięczna za informacje gdzie można znaleźć szczegóły albo i przepisy Pozdrawiam, MIKA

Mamo Samiego, widzę, że Basiamm już udzieliła Ci odpowiedzi na pytanie, więc ja już nie będe mieszać :) Lucynko, nie. Nie jestem w ciąży. Repetytorium, moim zdaniem wyniki są OK. Oba są w środku normy. Jeśli chodzi o stosunek TSH i fT4 to znam tylko ten dotyczący nad- i niedoczynności tarczycy. Czyli niskie TSH + wysokie fT4 = nadczynność. Niskie fT4 + wysokie TSH = niedoczynność. Patiana, objawy dni płodnych: - przeźroczysty/biały, rozciągliwy/wodnisty śluz; - uczucie wilgotności; - zwiększona ochota na seks; - klucie w podbrzuszu; - miękka, skrócona szyjka macicy z otwartym ujściem. Dobrym pomysłem jest mierzenie tempki. Tuż przed owulacją obniża się, a potem rosnie (1,5 i więcej kresek). Jesli podwyższona temperatura utrzymuje się 5 dni i więcej to jest to znak, że owulacja wystąpiła. Ja też powinnam mierzyć. Kiedyś to robiłam z rok czasu, ale teraz nie mam jakoś samozaparcia. Sarah, z tymi plemnikami to prawda. U kobiety cykl rozwojowy jajeczka trwa ok. miesiąca, a u mężczyzn 2-3 miesiące. Czyli dwa razy więcej. W jądrach i nasieniowodach są na bieżąco uzupełniane, ale podczas częstego współżycia mężczyzna ma wytryski pratycznie bezplemnikowe. Basiamm, u mnie testy owu chyba by nie zdały roli, bo mam dość wysokie LH. Ale wiem, że z tym może być bardzo różnie.

Pierniczku_83 -przepraszam z pomyłke ale tak lecicie z tym koksem ,ze nie moge nadążyc ,cholera jasna!! Basiamm-badzmy dobrej nadzieji ,jeszcze bedzie ciepło bo ja oszaleje z tym deszczem.. ***DZIUBKI DLA WASSSSS *********************

Gość agnieszka0212-81
Kochane dziewczynki Beta wyszła na duzy PLUS alez jestem szczesliwa w przyszym tygodniu ide na usg to powiem Wam wiecej. PAMIETAJCIE O TYM ZE NIGDY NIE WOLNO WAM TRACIC NADZIEI! BEDE TU ZAGLADAC TAK SAMO JAK WCZESNIEJ ZEBY NIE SPÓSCIC WAS Z OCZU BO ZNÓW SMUTASY BEDĄ.... MI_CE JA WAZYŁAM JESZCZE 9 MIESIĘCY TEMU OK 95KG PRZY WZROSCIE 167CM A TERAZ WAŻE OK 70 KG POWIEM CI TAK JEZELI MASZ NADWAGĘ LUB OTYŁOSC NIE ODCHUDZAJ SIE SAMA BO NIEWŁASCIWE STOSOWANIE DIETY MOZE DOROWADZIC DO POGORSZENIA STANU ZDROWIAITP. RÓB TO TYLKO I WYŁĄCZNIE POD OPIEKA DIETETYKA JAK TAK ZROBIŁAM I JESTEM ZADOWOLONA BO MIE CHUDNIE SIE DO WYMAZONEJ WAGI TYLKO DO ODPOWIEDNIEGO PUŁAPU TKANKI TŁUSZCZOWEJ W ORGANIŻMIE A JEST TO W MIEJ WIECEJ MOICH PARAMETRACH WIEKOWO WZROSTOWYCH POMIEDZY 10 A 15 KG TŁUSZCZYKU WTEDY NIE MA JOJO A PONIZEJ ANORAKSJI.ŻEBY TO SPRAWDZIC ROBI SIE BADANIE NA TZW SKŁAD CIAŁA I WTEDY WSZYSTKO WIADOMO.... A CO DO DIETY NISKOWEGLOWODANOWEJ MOJA LEKARKA POWIEDZIAŁA TAK NIE DAJMY SIE ZWARIOWAC.... NIE MOZNA BURACZKÓW PIECZYWA RYZU I WIELU INNYCH CENNYCH RZECZY, KTÓRE MAJA MIKROELEMENTY I WARTOSCIOWE SKŁADNIKI A JAK ICH BRAK TO LECI WSZYSTKO WŁOSY PAZNOKCIE ZĘBY ITP TYLE WIEM JEŚLI MASZ PYTANIA PYTAJ NA CO BEDE ZNAŁA ODP. NA PEWNO ODPOWIEM. CAŁA RESZTKE POZDRAWIAM GORACO.....

Gość repetytorium
Agnieszko:D super bardzo sie ciesze:)mowilysmy ze wszystko bedzie OK:) To teraz modl sie- jak mozesz oczywiscie i w naszej intencji, bo im wiecej ludzi o cos sie modli tym lepiej i Bozia szybciej wyslucha:) Pierniczku dziekuje za interpretacje wynikow:) mi tez sie wydawalo ze mieszcze sie akurat w normach a ta lekarka to nawiedzona jest z ta tarczyca- cigle gada ze sa zle, ze moze cos mi sie tam dzieje sobie mysle ze starucha jeszcze wykracze i bede miala kolejny klopot:P wiec na razie sie nie martwie zrobie sobie usg na 100% pewnosc i co pol rku bede kontrolowac wyniki:) Basiu:🌻 kochana, ales mnie ubawila, tak czytam i patrze ze synus moj sie nadal cieszy?! i oczom nie wierze- sobie mysle ze moze ty wiesz cos czego nie wiem ja:D:D:D:D hihihih jak wykraczesz to dam Ci wielgachnego buziaka:D:D:D mamo_Samiego: :)ja Tobie tez zycze synusia lub corusi- parki albo i nawet trojaczkow wszystkiego czego sobie zyczysz, jak nie chcesz zajsc to Ci sie uda:) U mnie jest tak ze w sumie wiem ze nie zajde, nie robie sobie nadziei- szczegolnie teraz kiedy mi hormony szwankowac znowu zaczely, ale jednak ta mala glupia nadzieja zawsze jest:O probuje sie jej pozbyc ale jakos sie mnie uczepila i nie pozwala tak na 100% na to niemyslenie o dzidziusiu....choc bym chciala nie moge sie uwolnic dokumentnie:P a wiem ze nie zajde bez fachowej pomocy lkow i lekarzy:(😭 Buziaki dla wszystkich👄

Gość repetytorium
Aha Dziewczynki mam jeszcze pytanie, jak sadzicie, czy ten moj nowy porost nieproszonych wloskow moze byc po prostu wynikiem PCO? jak odstawilam antyki ok. roku temu nie mialam wloskow, pozniej zaczely rosnac i sie zatrzymaly, a teraz znow zaczynaja sie pokazywac tam gdzie ich nie bylo:( W lipc tego roku mialam hormony i testosteron mialam tylko ciut powyzej granicy, czy mozliwe ze przez 2.5 miesiaca mogl mi tak podskoczyc, czy po prostu tak jest ze z czasem mimo leczenia nasze objawy sie nasilaja??? aha i czesto mnie bola jajniki,od poczatku cyklu i kilka dni pozniej, od 12d. cyklu kilka dni- ale bardzo mocno, kilka dni ciszy i praktycznie od 16 .c. non stop je czuje:O ale gdy gniote brzuch nie czuje zadnego bolu jajnikow wiec nie powinny byc znowu powiekszone, wiec nie wiem co to moze byc, jak sadzicie????

Gość agnieszka0212-81
pozdro repetytorium dla Ciebie i reszty i jeszcze raz wielkie dzieki za dobre słówka... pedze juz do domku nareszcie fajrancik po 2 zmianach niestety a moze i stety 3 padły na jakies przeziebisko i był niedobór personelu, zmeczyo mnie to bardzo ale przynajmniej sie nie zaraze bo to niedobrze..... Bercia a ty jak tam dziewczyno sie trzymasz..... lepiej ci nieco zdrówka życze.... do juterka paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

basiamm nie bój się resekcji da się przeżyć tylko lewatywy nie przyjemne!!! przed operacja;) , mam nadzieje ze nie bedziesz musiala tego przechodzić z calego serca życze bobas bez skalpela pierniczku dziękuję za odpowiedz temperature mierze mam takie przykazanie od lekarza ale wiadomo czasem sie zapomina...troszke mi rozjasniłaś jak te tempke interpretować;) o reszcie niby wiedziałam w teorii bo te śluzy i bolace jajniki nie wystepuja u mnie chyba przynajmniej nie zauważam a jak juz bardzo rzadko agnieszka no to bedziesz mamuska w 100 procentach super niech te twoje fluidy przejdą na reszte dziewczynek:) pozdrawiam cała ekipe:)

Agnieszko, Dziekuję za odpowiedź.....szczerze to nie mam nadwagi...ale odkąd mam problemy z jajnikami...to strasznie szybko tyję...i mam wrażenie że przez to koło sie zamyka... U mnie wszystko się zaczęło 4 miesięcy temu...kiedy zupełnie z innych powodów miałam robione usg...dobrze że prywatnie, bo gdybym czekała miesiącami na wizytę to straciłabym jajnik/ z powodu torbieli krwotocznej był wielkości 7 cm.... i tak zaczeła się moja \"przygoda\" z PCOS.... szereg badań: FSH 5,43 i LH 7,46 robione w 3dc Prolaktyna w 3 próbach: I: 413,25 II: 4206,00 III: 3010,00 DOSTAŁAM DUPHASTON- WIĘC TORBIEL ZMNIEJSZYŁA SIE DO 13 MM Spowodowały moja dociekliwośc, zazyczyłam sobie powtórkę badań + dodatkowe. I tak: LH 7,89 W 5 DC FSH 8,48 TSH 0,799 TESTOSTERON 1,16 ANDROSTENDION 5,7 DHEAS 505,6 ANTY TPO 1,16 ANTY TG- W NORMIE 10 INSULINA W 3 PRÓBACH: 34,18 34,28 32,45 GLUKOZA W 3 PRÓBACH W NORMIE: 80; 76 I 77 USG TARCZYCY: OK po 3 miesiacach ginekolog zalecił odstawienie hormonów.... własnie powinnam dostać pierwszy okres po kuracji ...i nic.... przytyłam w międzyczasie 10 kg....co jest nielada wyczynem dla mnie ponieważ całe życie starałam się utyc.... to nie było łatwe.... martwi mnie poziom insuliny...dlatego pomyslałam o diecie Najlepszym rozwiązaniem byłoby przyjąć pigułki ANTY.....ale nie w moim przypadku....nigdy ich nie brałam bo w 2004 miałam usuwane guzki z piersi: Fibroadenoma No III lekarze nigdy nie zalecali mi pigułek anty...własnie z tych względów...tymbardziej że po usunięciów guzków pojawiły się nowe około 1,5 roku po operacji dla lepszego poznania się dodam że mam 27 lat dopiero zaczynałam myslec o dziecku...a tu taki szok....

Czyli co? - mimo owulacji koło 25 dc brac na przyszłość luteine od 16 dc? Nie będzie blokować ewentualnej owulki?

Gość Sarah 28
MI_CE: Witam serdecznie. Pytalas o odchudzanie. Oczywiscie jesli masz sporo kg do stracenia to najlepiej skorzystac z pomocy dietetyka. Natomiast jesli nie chcesz tego robic (ja tez nie chcialam jakos, nie wiem czemu) to mozesz sprobowac skorzystac z zasad, ktore mi pomogly stracic 25 kg. 1. Zrezygnuj z cukru do kawy i herbaty, jesli go stosujesz 2. Jedz tylko ciemne pieczywo, w malych ilosciach 3. Wyrzuc ze swojej diety slodycze, sosy, ziemniaki, makaron, fast-foody itp, a jesli jestes do nich bardzo przywiazana, ogranicz je narazie do minimum 4. Pij duuuuuzo wody niegazowanej 5. Odstaw samochod do garazu i spedzaj wiecej czasu w ruchu, zapisz sie np na aqua aerobic lub uprawiaj jakis inny sport, ktory lubisz. Ja do tego jeszcze staralam sie jesc mieso raczej gotowane lub grillowane, jadlam jogurty i owoce niskokaloryczne, czasem dodawalam do jogurtu otreby. I nastaw sie, ze taka diete trzeba stosowac dlugo. Ja odchudzalam sie taka dieta i liczylam kalorie ok 1000 - 800 przez rok. I udalo sie! Jesli masz jakies pytania to pisz, najwazniejsze aby diety nie traktowac jak kary, najlepiej nie wmawiaj sobie ze to dieta, tylko po prostu nazywaj to, ze zmieniasz nawyki zywieniowe. Uda sie!Powodzenia!!

Sarah....właśnie problem w tym że nadwagi nie mam...przytyłam w ostatnim pół roku 10 kilogramów ale moja waga jest nadal prawidłowa.....moje zainteresowanie dietą było spowodowane zdecydowanie kwestią zdrowotną...//ograniczyć cukry!!!! aktywność fizyczna??? jak najbardziej przynajmniej dwa razy w tygodniu uczęszczam na zajęcia sportowe...więc w tym temacie nie jest źle :) Dziękuję za wskazówki :-)

CZY TO MOŻLIWE ŻE PO URODZENIU DZIECKA PCOS PRZEJDZIE DO HISTORII??? Jakie są Wasze doświadczenia i wiedza w tym temacie???? Czy są jakieś badania które potwierdzają że ciąża zmniejsza ryzyko nawrotu Wiem że są przypadki PCOS również w ciąży...co prawda wskaźniki wtedy są inne.... jak to dokładnie jest???? PS. Nadal nie mogę wyjść z szoku że tak dużo kobiet ma tą przypadłość....dopóki mnie to nie spotkało nie znałam żadnej dziewczyny z takim problemem....a może były tak nieświadome jak ja.....

hej dziewczyny🖐️ moje przeziębienie na szczęście przechodzi do historii:-D obyło się bez wizyty u lekarza stosowałam tzw domowe sposoby typu miód, cytryna ,sok malinowy itd uffffff ulżyło mi że to nie jakieś grybsko;-) mam pytanie do dziewczyn które są w ciąży miałyście jakiś sposób na mdłości ja w pierwszej ciąży miałam je nie powiem ale minimalne i bardzo krótko a teraz jestem w szoku od tygodnia mam mdłości pawie całe dnie ciągnie mnie na wymioty ... a najbardziej dziwi mnie fakt że nie moge patrzeć na słodycze które do tej pory kochałam hihihi... mam nadzieję ze tak zostanie mi do końca :-D Pozdrawiam Was wszystkie gorąco choć za oknami ponuro jak to ostatnio :-( buziaki papapapap👄

Gość agagreg
Hey dziewczyny!!!! do MI_CE z wlasnego doswiadczenia niewiem czy po urodzeniu dziecka PCOS przechodzi do historii,ale czytalalm na ten temat wiele artykulow i podobno wielu kobietom przechodzi i tak samo wielu zostaje.O ile dobrze sobie przypominam sa duze szanse ze przejdzie (oby tak bylo)!!!!!!!!! A tak wogule zapowiada sie u nas dzis swietna pogoda!!!Slonko swieci i jest nawet cieplutko!!!!!!!!!!:)) pozdrawiam Was wszystkie!!!!!!!

Agagreg Czyli znowu nic pewnego :/ a gdzie Ty masz takie ładne słońce?????? u mnie fatalnie.... leje....

Gość Sarah 28
Hej Kobietki kochane:)) Sloneczko grzeje, pogoda super... az chce sie zyc.... oby tak dalej!! Pojezdzilam juz na rowerku dzisiaj i pobiegalam po sklepach:) MI_CE kochana! Wiesz ja o moim PCO wiem od prawie 10 lat i wiesz... dopoki nie zaczelam czytac o tym w necie i dopoki nie powiedzialam o tym kilku osobom to myslalam ze jestem dziwna kobieta z dziwnym nietypowym schorzeniem. A teraz.... okazuje sie ze nie dosc ze to dosc czesta przypadlosc to okazuje sie ze mam nawet w swym gronie znajomych podobne przypadki! Nigdy o tym z nikim nie rozmawialam bo wsydzilam sie tego... a okazuje sie ze nietylko ja tak robilam:)

to Wy chyba na innej planecie jesteście....w centrum polski od tygodnia pada.... :( a chętnie bym juz poszurała kolorowymi liśćmi w parku ze słońcem za plecami .... :)

Gość Sarah 28
MI_CE no troche masz racji z ta planeta hihi bo ja i Agagreg mieszkamy poza granicami polski. Stad ta rozna pogoda heh Pozdrawiam cieplutkooooo i choc w polsce nie ma slonca to niech choc pojawi sie w Waszych sercach kochane Babeczki:) A ja bede w Polsce za tydzien wiec obiecuje ze przywioze sloneczko do Was!!!!!!!