Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ax

Chce zmienic tabletki. Tylko na jakie?

Polecane posty

Gość Ax

Jakies 4 lata temu zaczełam brać tabletki i najpierw był to LOGEST (chyba najlepsze pigułki jakie mogą być), - brałam je przez ponad rok. Ale miałam problemy z trądzikiem więc zmieniłam na DIANE 35 i ciągne to już ponad 2 lata i mysle, ze to juz za długo, bo trądzik zginął. Jesli możecie to doradzcie mi jakieś niedrogie tabletki, napiszcie o tych jakie bierzecie i w miare możliwości podajcie ich cene.(gdybym tylko mogla brała bym LOGEST, ale fundusze mi nie pozwalają na to:-(((((((( chyba jak większości młodych kobiet). Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Gość butterfly***
najtanszy jest stediril30-koszt.niecałe 3 zł. wiesz co...na tabletkach nie warto oszczędzac,bo nie wiwadomo czy te najtansze będą ci pasowały. ale mozesz spróbować. aha,diane nie mozna brac dłużej niż 6mies.bo wątroba wysiada.

Gość aaguusia
REGULON - bardzo dobry, mało hormonow, cena 27 zł :)

Gość przestance pieprzyc o diane
takie glupoty..ja biore juz 5 lat i zyje. niektorzy musza to brac, nie maja wyjscia. to lek, a nie srodek anty

Gość a zmienic racdze na Cilest
albo Yasmine...dobre na cere...albo Minulet

Brałam harmonet, teraz zamierzam prosić gin o przepisanie czegos tańszego, jesli bedzie to mozliwe. I tez myślę właśnie o regulonie.

Gość rregulon
ale ja wiem czy taki tani, przeciez regulon kosztuje prawie 30 zł !!!!!!!!!

Gość zzuzza
Diane nie powinno się brać za dlugo ze wzgledu na ten srodek antyandrogenny... Sama własnie skonczylam brać po roku kuracji i dobrze sie czułam przez cały czas... Teraz lekarz zalecil Cilest jako srodek z wyboru - z racji takiej samej zawartości estrogenów co Diane. Organizm dobrze znosil Diane wiec bedzie tez dobrze znosil Cilest... Pozdrawiam!

ja biore rigevidon ( okolo 8 zlotych ) . nie mam zadnych skutkow ubocznych po nich , przynajmniej jak narazie. wczesniej bralam novynette( 34 zl) , ale mialam takiego dola ze znajomi i chlopak ledwo ze mna wytrzymywali. pozniej diane ( 11zl) ale przy nich nic nie moglam jesc bo mialam ciagle mdlosci i zaokraglony brzuszek, w koncu zaczely nachodzic mnie mysli ze jestem w ciazy. lekarz powiedzial ze przy diane moze to wystapic. zycze dobrego wyboru :) pozdro

Gość Ax
Dziękuje za odpowiedzi na moje pytanie. I jesli jest taka mozliwosc prosze o więcej. W tym miesiącu wezme jeszcze Diane ale za miesiac podejme jakas decyzję.

Hej! tabletki antykoncepcyjne to nie aspiryna! Jesli chcesz zmienić, to lekarz powinien Ci cos wybrać. Cena nie może być tu najważniejsza, bo co z tego, że mało zapłacisz w aptece, jak potem możesz mieć różne sensacje i więcej wydasz na leczenie? Pogadaj z mądrym lekarzem, on Ci coś doradzi.

Gość Ax
Aktywna oczywiscie, ze pirozmawiam z moim lekarzem o tym ale chciala bym wiedziec co kolwiek o innych tabletkach. Fakt cena nie jest najwazniejsza i nigdy tak nie uwazalam ale w tej chwili nie moge sobie pozwolic na tabletki za 40 zł.Pozdrawiam

zgadzam się!! faktycznie cena nie jest najważniejsza, ale jeśli ja mogę brać inne, tańsze to dlaczego nie?? od ponad 3 lat łykam Novynette, to jest koszt rzędu 34zł na miesiąc.......to nie fortuna, ale..........

Gość mercilon około 33zł

Gość mercilon około 33zł

Ja brałam na początku Minulet, a potem Cilest przez 2 lata, ale że watroba mi siadała, to gin mi zmienił na Logest, no i biorę go już ponad rok. Próby wątrobowe mam dobre, ale za to mam przyszcze od czasu do czasu. Minusem Logestu jest jego cena (27-33 zł w różnych aptekach). Koleżanka bierze Microgynon - kosztuje ok.10 zł. Mój ginekolog mi jednak odradził te tabletki, bo mają dużo hormonów i też źle wpływają na wątrobę. Nie ma lekko, jak narazie to albo drogo, albo z duża dawką hormonów... Wybrałam jednak pozostanie przy Logeści, choć trzeba trochę zaciskać pasa :(

Gość MoniaKat
Mam do odsprzedania 2 opakowania Logest, za atrakcyjną cenę, mnie leża w szafie, długa data ważnosci, a ktoś może skorzystać... Pozdrawiam! moniadaniel@interia.pl

Gość yakor
Diane 35 można brać maksymalnie 3 lata. Po tym czasie należy zrobić przerwę minimum 6 miesięcy i znowu można rozpocząć kurację. To że wydaje się komuś że można brać takie leki non stop to tylko i wyłącznie głupota i brak wiedzy...

Gość a taka jedna
Słuchajcie dziewczyny, tak mówicie, że nie możecie sobie pozwolić na tabletki, które Wam odpowiadają, są może i nieco bezpieczniejsze - tylko dlatego, że nie pozwalają Wam na to fundusze. A... nie mogłybyście pogadać z Waszymi facetami, żeby Wam nieco dorzucili do tych proszków? Trujecie się tylko Wy, ale przyjemność to już czepiecie oboje... Może chociaż trochę zechcieliby partycypować w kosztach, skoro łykać za Was nie mogą? ;-) Taka sugestia. Życzliwa, naprawdę. :-) Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia! :-) 🌼

Gość ile kosztujje
ile kosztuje LOGEST ja biore Harmonet kosztuje 28zł i czy po 3 miesiacach brania harmonet moge zmienic tabletki na inne szczeze to jak dla mnie 28zł to bardzo duzo, zwłaszcza ze kupuje odrazu 3 opakowania i wychodzi w net 90zł, a w mojej sytuacji to bardzo drogo powiedzcie jakie sa tanie tabletki, skuteczne i nie wywołuja skutków ubocznych, zebym nie tyła, hehe najlepiej takie zeby jeszcze tłuszcz spalały :D:D zartuje ale jakies dobre i tanie, ponoc te dwu składnikowe sa najlepsze, sama nie wiem poleccie mi cos, w pn ide do lekarza i poprosze o zmiane z gory dzieki 🌼

Gość tina20
polecam yasmin drogie ale dobre.

Gość sfklk/sf jr
regulon ma 2 razy wiecj hormownow niz logest!!! tak gin moj mowil... bo tez prosilam o cos tanszego..a on do mnie" a chcesz mniec kiedys dzieci" jak tak! wiec najlepiej logest albo novennette

Gość ta_w_paski
raczej nie powinno się zmienać tabletek tak o sobie, samemu, bez konsultacji z lekarzem. są przecież też portale, w których można uzyskać poradę specjaisty, jak np. doz.pl. To również apteka i przyznam, że nigdzie taniej nie znalazłam swoich tabletek;]

O tym na jakie pewnie zdecyduje lekarz, ale z tego co wiem tabletki dopasowuje się do organizmu metodą prób i błędów, bo niewielu lekarzy wysyła na badania, które zresztą i tak nie pokazują, które konkretnie tabletki będą dla danej kobiety odpowiednie. Ja przekonałam się, że droższe nie zawsze oznacza lepsze. To jak organizm zareaguje na dane tabletki i czy wystąpią skutki uboczne jest indywidualną sprawą i na pewno nie zależy od tabletek, bo nie ma hormonów, które na wszystkie kobiety będą działały identycznie i nie będą powodować skutków ubocznych. Poproś lekarza o tańsze tabletki, bo większość drogich tabletek ma swoje tańsze zamienniki, a skład praktycznie identyczny. Mój ginekolog młodym kobietom z reguły poleca Yasminelle (droższe) albo Cilest (tańsze)

Gość czikita_banana
tabletki dużo taniej można kupić przez doz.pl, ale warto też porozmawiać z lekarzem swoim..

Gość spineczka30
Ja biorę sylvie20 i płacę 17 zł w mojej osiedlowej aptece, ale z tego co wiem to przez internet jest jeszcze teniej :-)