Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzz

mam mięso mielone z indyka co moge z niego zrobic oprocz mielonych oczywiscie?

Polecane posty

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość spaghetti mozesz zrobic
dodaj pomidory w puszcze i koncentrat pom :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wszystko to
co z kazdego innego ielonego z tym ze to jest zdrowsze:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Burza na Warszawa
pulpety w warzywach lub sosie koperkowym lub pomidorowym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość liberal girl
może faszerowaną paprykę do mięsa ddoaje siętrochę ryżu ugotowanego na półmiękko, jajko, przyprawy, ewentualnie cebulę wkład asięw połówki wydrążonych z nasion papryk, układa w naczyniu do pieczenia, podlewa rosołkiem lub sosoem pomidorowym, przykrywa i piecze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość i coz ze ze szwecji
spaghetti, dodaj papryke,cebule,por,troche czosnku, oregano, pomidory w puszce dopraw wegeta do smaku, ugotoj makaron, polej go sosem posyp serem i gotowe :D oprocz tego golabki pulpety w sosie pomidorowym, zapiekanke ziemniaczana badz makaronowa ogolnie to poszukaj przepisow w internecie i smacznego :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mielone
30.11.2009] 12:0 gosianica pieczarki faszerowane. pieczarki musza byc dosc duze.sciagasz skorke i wycinasz ogonki,przyrzadzasz mieso jak na mielone.nakladasz mieso w kapelusze dosc mocno dociskajac.obtaczsz w bulce tartej i smazyc. a pulpety robie tak: mieso przyprawiam jak na mielone.gotuje wywar ze startej na oczkach jarzynowych marchewce,pietruszcze i selera.wrzucam pulpety jak juz sie ugotuja dodaje koncentrat pomidorowy i zageszczam maka.i juz co masz zrobic jutro zrob dzisiaj.jutro odpoczniesz [ 30.11.2009] 12:01 Kant dupy (kant_dupy@wp.pl) Canelloni albo zrób z tego miesa nadzienie do udek.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jjjksdkklfk
a ja robie normalne kotlety mielone a pozniej dodaje albo podpieczone pieczarki lub duszone warzywa i jeszcze tak z 25 minut pieke w piekarniku sa super :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Joela
Przypraw jak na kotlety i zrob większe podłużne paluszki,ktore nadziej na patyczki do szaszłyków.Potem na tackę aluminiową i do piekarnika albo usmaż na patelni.Do tego sos z jogurtu np bałkańskiego z czosnkiem i startym ogorkiem albo jakaś ostra surówka.Albo dodaj do mięsa drobno pokrojoną dowolną kapustę (najlepsza włoska) dużo i usmaż kotlety.możesz potem poddusić je w sosie pomidorowym i wyjdą szybkie niby gołąbki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
musakę , dodać do lasagne albo do sosu bolońskiego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zarabisty jest sos!! w miare duze kawaly dobrze to smakuje i jest miekkie podobnie smakuje wtedy do wiepszowiny sam sie kiedys pomylilem jak mi to babcia dala

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
o kurde sory to mieso mielone to tak jak wyzej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Autorka 8 lat temu to juz wysrać zdazyla a wy dalej piszecie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
"gościu" co z tego, ze autorka x lat temu pytala, skoro teraz ludzie tez szukają inspiracji i innym to pomaga..? temat nie zamknięty, a czasem coś fajnego, nowego ktoś zawsze wymysli:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jenny28
Ja lubię pulpety w sosie. Robię je normalnie, a sos na bazie bulionu. Jeśli nie mam bulionu używam tego gotowego w butelce od Krakusa. Do tego przecier z pomidorów i mamy gotowy sos.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
możesz zawsze je wyrzucić, mięso z indyka sie lubi albo nie i nie da sie jego zjeść na siłę :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Rosa90
Ja mięso rozrabiam z czosnkiem i imbirem plus sól i świeży pieprz, następnie formuje malutkie pulpeciki. W garnku gotujemy wodę z przyprawą typu Vegeta ale NATUR!!! Wrzuć na nią pulpety na ok 10 min - mają się gotować. Następnie wyciągam pulpety, a do gotujacego się bulionu wrzucam drobniutko pokrojoną marchewke, pora lub cebulę i kawałek pietruszki i selera, gotuje do miękkości. Po ugotowaniu warzyw pory i marchewkę zostawiam, resztę zjadam :) następnie do tego duuuża garść koperku, tylko chwilkę gotuje i wrzucam spowrotwm klipsy i gotowe :) do przełamania smaku można do mięsa dodać garść posiekanych kaparów <3

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×