Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak rozpoznać psychopate

Polecane posty

Gość gość

Wystarczy poznać jego dziecinstwo

Gość gość
Tu na forum rozpozna się ich np. po tym, że chętnie, regularnie i często odpisują w tematach kierowanych do każdego, czyli do nikogo, sponsorowanych zresztą pewnie przez redakcję. "Kochanie", "Skarbie", "Kochany", "Misiu", itd. Są przy tym uzależnieni od agresji i poniżania innych ludzi. Wydaje im się, że pisząc jakieś pierdy i negi w głupich tematach odrzucają każdego dnia na nowo jakąś rzeczywistą kobietę i się tym samym ponad nią wynoszą, a to podnosi im na chwilę niską samoocenę. I tak w kółko. W sumie lepsze to niż jakby mieli tak gnębić jakieś kobiety w rzeczywistości. Większość tzw. "psychopatów" to psychopaci nabyci - jakby chcieli, to mogliby przepracować swoje krzywdy z dzieciństwa i kompleksy, rozwinąć inteligencję emocjonalną i interpersonalną, i stworzyć w końcu szczere, prawdziwe relacje z otoczeniem. Psychopatów wrodzonych z nieaktywnymi obszarami mózgu odpowiedzialnymi za empatię i strach jest stosunkowo mało, w przeciwieństwie do ludzi z rysami psychopatycznymi, którym zwyczajnie nie chce się doprowadzić się w końcu do porządku i zacząć żyć zamiast to życie tylko imitować kłamstwami i wygodnictwem, czym się tylko ośmieszają. Kiedyś szósty zmysł mi podpowiedział obrzydliwe dialogi między fikcyjnymi osobami (zamieściłam je na forum, a potem wykasowałam), które mogły moim zdaniem stać się ukrytym tłem i końcowym efektem starań psychopatów na tym forum, a napisałam je na podstawie obserwacji kierunku rozwoju jednej znajomości (tak oceniłam możliwe konsekwencje, gdy zaczęłam mieć bardzo nieprzyjemne odczucia i skojarzenia). Myślę, że moje najgorsze obawy wtedy mogły być bliskie prawdzie o takich relacjach, bo tego typu mężczyźni często chcą kobiety łapać w sieć, osaczyć je z każdej strony, kontrolować, wykorzystywać, oszukiwać, niszczyć, szantażować, a na końcu pomawiać o wszystko, co najgorsze, żeby się wybielić. Forum się do tego pozornie nadaje, bo zapewnia bardzo pozorną anonimowość, a im więcej się posiada informacji o danej osobie, tym lepiej się można pod nią podszywać. Bóg ukryty w szambie hihi. Mam czasem nadzieję, że jesteście tym, o co was podejrzewam, czyli wirtualnymi rycerzami Jedi w przebraniu, odróżniającymi prowokacje i trolling od prawdziwej przemocy, na którą wypadałoby jednak reagować.

Gość gość
Temat nadal aktualny. Ciag dalszy.