Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nataliiii

Co dodajecie do botwinki i np. barszczow,,ocet, kwasek cytr.czy sok z cytryny

Polecane posty

Gość nataliiii

co lepsze?a jesli ocet to czy moze byc ocet jabłkowy? i jaka smietane dajecie gesta kwasna czy słodka i rzadka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
najzdrowiej jest dac sok z cytryny, ale można tez kwasek cytrynowy Mnie ocet szkodzi na wątrobę A śmietanę zwyka 18 np z piątnicy jest najlepsza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nataliiii
ale do zup sie daje kawsne smietany czy słodkie??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tak co ma mniej procent z reguły jest kwaśna słodka jest tylko śmietanka 30 i 36 % Według mnie własciwie to nie ma znaczenia jaką dasz, ja do wszystkich zup daję żółtą 18% Z Piątnicy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja dodaję sok z cytryny i 18 % śmietanę/oczywiście śmietanę niehomogenizowaną-bo ta się warzy/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na wazenie się tez jest sposób Soli śmietanę odrobinkę i przed wlaniem do zupy zalewasz gorącym wywarem i mieszasz razem i powolutku do zupy nie przerywając jej mieszania i oczywiście nie napełnym ogniu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Kucharka doskonała
wyjaśniam kupując kubek pod nazwą ŚMIETANA - kupujesz zawsze kwaśną śmietanę a kupując ŚMIETANKĘ - kupujesz słodką smietankę polecam ŚMIETANĘ SZEFA KUCHNI 22% DANONA - na pewno się nie zwarzy nawet dodając ja bezpośrednio do kwaśnego żurku czy barszczu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sok z cytryny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
moża zakwasic barszcz wodą z ogórków kiszonych, jadałam też zakwaszany porzeczkami- był pyszny. Do barszczu ukraińskiego dodają wisnie i pomidory, też pyszne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jakaś taka bylejaka
barszcz można też zakwaszać kwaśnymi jabłkami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiśniami też

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×