Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iwa111

zakrzepica a tabletki antykoncepcyjne-pytanie

Polecane posty

Gość Migea
Dlatego właśnie należy sie regularnie badac i sprawdzac krzepliwość krwi przed rozpoczęciem stosowania tabletek. Warto być świadomym, zapobiegac i czytac o zakrzepicy, by od razu rozpoznawac niepokojące objawy: http://www.harmonella.info/Kampania_Wolne_zyly

Gość gość
Dxien dobry,to ja moze opowiem o moim przypadku. Pierwsze tabletki jakie mi przepisano na problemy z miesiaczka to byl Microgyron,ale poczytalam jakie to ciezkie starodawne gowno i nie bralam ich,mialam 19lat. W wieku 20 Lat doszedl problem z tradzikiem i tu dostalam tez owiane zla slawa Diane35 i te wykupilam. O dziwo czulam sie po nich dobrze ale nie pomagaly na tradzik wiec po roku odstawilam je,za to wyregulowaly mi okres. Na jakis czas przerwalam branie tabletek. Mialam obawy bo moja mama ma zylaki...wrocilam jednak bo potrzebowalwm skutecznej antykoncepcji i tu zaczal sie moj koszmar. Dostalsm Atyvie a potem Lesi czy Lesli (cos takiego) po pierwszych plamilam, mdlalam, mialam napady histerii,placzu. Przy okazji dodam ze specyfiki ktore maja oslaniac typu asequrella sa gowno warte. Najgorsze byly te ostatnie, po zaledwie drugim opakowaniu ,wieczorem dostalam tak silnego bolu prawej nogi,ze nie moglam wstac,noga zrobila sie goraca, czerwona a wszystkie zyly bylo widac jak na dloni,serce pulsowalo jak szalone . do tego bylo mi slabo,duszno. Okazalo sie,ze to zapalenie zyl. Lekarz kazaL mi odstawic tabletki natychmiast. Nic sie nie stalo takiego ale musze uwazac.

Gość gość
Ja brałam Sylvie przez 5 lat nie pracował.Od 2 miesiecy zaczelam prace i sie zaczeło bol nogi,opuchlizna która na szczescie sama zeszla ale wynik wszystkiego zakrzepowe zapalenie zyly ,nie jest stwierdzone ze to akut\rat od antykoncepcji ale odstawiłam i czekam na wizyte u ginekologa

Gość Nina290

Ja osobiście po porodzie nie mogłam wrócić do hormonów jako antykoncepcji, lekarz polecił mi diafragmę caya, którą stosuje razem z żelem antykoncepcyjnym. Aplikuje ją tuż przed stosunkiem i mam poczucie, że jestem w odpowiedni sposób chroniona. Jest ona bardzo fajna, zwłaszcza podczas dni płodnych bo wiem, że na pewno nie zajdę w kolejną ciążę. Diafragmę kupiłam na stronie naturalnaplodnosc.

Gość Hana

U mnie też jest ryzyko zakrzepicy, więc stosuję Diafragma Caya z Caya żel 🙂 Jest problem znajdzie się sposób, by sobie poradzić. 

Zakupisz w  sklep.naturalnaplodnosc.pl

Gość Elasa

Słyszałam, że w takiej sytuacji, często polecane są tabletki Orlifique, któraś z Was ma z nimi doświadczenia? Jaki jest system stosowania?

Gość Melasa

Ja właśnie zaczęłam je brać i czuję się dobrze. Co byś chciała wiedzieć o nich?

Gość Franka

Ja osobiście po porodzie nie mogłam wrócić do hormonów jako antykoncepcji, lekarz polecił mi diafragmę caya, którą stosuje razem z żelem antykoncepcyjnym. Aplikuje ją tuż przed stosunkiem i mam poczucie, że jestem w odpowiedni sposób chroniona. Jest ona bardzo fajna, zwłaszcza podczas dni płodnych bo wiem, że na pewno nie zajdę w kolejną ciążę. 

Gość Elasa
Dnia 30.06.2019 o 19:25, Gość Melasa napisał:

Ja właśnie zaczęłam je brać i czuję się dobrze. Co byś chciała wiedzieć o nich?

Jaki jest system stosowania tych tabletek Orlifique? nie masz problemów np. z żylakami?

Gość Melasa

Bierze się 21 + 7 placebo, bez przerw. 🙂 Nie ma problemów żadnych.