Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pingwinica

ktora ma zalozoną spiralę mimo, ze nie rodziła dzieci jeszcze?

Polecane posty

Gość pingwinica

zastanawiam sie naz zalozeniem spotkalam sie z dwiema opiniami na tak i nia -nie dla nierodek.Co wy o tym sadzicie i czy macie zalozona mimo nie rodzenia.Osoby ktore maja spiralke a rodzily tez prose o wpisanie jak sie z tym czum czuja

Ja mam spiralke mimo ze nie rodzilam i jestem z niej bardzo zadowolona. Poczatki sa ciezkie bo okresy sa mocniejsze i bolesniejsze, ale teraz juz wszystko spoko. Dla nie rodzacych sa mniejsze spirale i wedlug mojej ginekolog nie ma zadnych przeciwskazan przeciwko zakladaniau spiral tym ktore nie rodzily

Gość spiralka26
ja tez mam ale od niedawna i jestem bardzo zadowolona-czekam az mi libido podskoczy:)

Gość słuchajcie
bo ona ma jakąś nazwę- nie pamiętacie może?

Gość moja koleżanka ma
i jest zadowolona, a ja bym bardzo chciała, piszcie dziewczyny Wasze opinie!!!

Gość spiralka26
moja nazywa sie OMEGA rozmiar "s"dla nierodek-to musi byc taka z miedzia bo te z zbiorniczkami hormonalnymi sa tylko dla kobiet ktore milay juz za soba rodzenie dzieci

Z hormonami to Mirena. Dlaczego niby nie są dla nierodek...? A przeciwskazań bezpośrednich dla nieordek nie ma, natomiast trzeba pamiętać, że zwiększa się ryzyko stanów zapalnych pochwy, a w efekcie nawet i bezpłodności. Także zdecydowanie nie dla podatnych na infekcje.

Gość spiralka26
mi lekarka zdecydowanie odradzila ta z hormonem i polecila z miedzia,zmienilam teraz lekarza a on jest przeciwnikiem spirali u nierodek-namotal mi w glowie ale teraz bedzie mnie prowadzil wraz ze spirala.Powiedzial ze mam jej nie wyciagac do momentu kiedy bede chciala zaciazyc albo jesli beda jakies powtarzajace sie stany zapalne,dodal ze w tym momencie dobierze mi odpowiednie tabletki.Teraz zrobill mi usg i powiedzial ze jest wszystko w porzadku.

Ja mialam IUD spirale przez 8 lat i teraz mam problemy z zajsciem w ciaze. Nie wiem czy to przez to ze moje cialo sie przyzwyczailo do automatycznych poronien.? Jezeli nie rodzilas - ja odradzam pomimo tego ze jest ona b. wygodna. Poczytaj na internecie o tym. Wpisz tylko IUD w google.pl Powodzenia

mialam zalozona spirale przez 3 lata przerwa miesiac nastepne 3 lata PRZERWA PRZED ZAJSCIEM W CIAZE 3 MIESIACE rok po urodzeniu zalozylam i teraz juz tylko zmieniam i niczego sobie nie odmawiam ;)

Gość kaśka77777
też miałam spiralę i z własnego doświadczenia odradzam,

Gość nekta
Do kafe ! Napisz jaką spiralkę masz i jak ogólnie się czułaś czy sprawdzałaś jakoś jej położenie i td

Gość kaśka77777
Lisa12, możemy pogadać przez gg?

teraz juz mam Mirene ;) , a tamte mialam niemieckie, nie podam Ci firmy, bo naprawde nie pamietam po zalozeniu przez dzien-dwa czulam sie zawsze fatalnie, podbrzusze strasznie bolalo i mdlosci mialam okropne ale po paru dniach wszystko wracalo do normy, z tym ze fakt, krwawienia byly obfitsze sprawdzalam czy spiralka dobrze lezy w pierwszym roku - po kolejnej miesiaczce, wtedy ew, byly podcinane \'wasiki\', potem 2 razy do roku, pozniej juz raz do roku

Gość nosiłam spiralę
przed urodzeniem dziecka.Dziś mam 2-kę zdrowych maluchów.:)

Gość nekta
No ja co prawda rodziłam raz więc nie bardzo nadaje się mój temat na ten topik ale bardzo interesuję się Mireną chcę poznać jak najwięcej informacji od użytkowniczek tej wkładki interesuje mnie niemal wszystko , bo tak naprawdę to w necie jest ogrom info na temat tabsów a wkładki pojawiają się sporadycznie! Dodam na koniec ,ze mam Mirene od tygodnia i masę pytan i wątpliwości!!