Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maja896

jak obchodzicie urodziny swoich dzieci?

Polecane posty

Gość maja896

chodzi o to czy wyprawiacie jakieś przyjęcie, moja córa skończy niedługo 2latka, na roczek było przyjęcie tym bardziej że odbył się też chrzest a co teraz? z pewnością o małej pamiętają dziadkowie i chrzestni bo już są "przebąkiwania" chciałabym uniknąć tych wszystkich przygotowań bo poprosyu brak mi czasu a jednocześnie jak wyjść z "twarzą" co radzicie?

dobry,wyprobowany catering :) tort i ciasta z cukierni.wiem co mowie ;) dzieki temu msz duuuzo mniej pracy w domu,pomijajac zmywanie po imprezie.

ogródka brak :( tort zamowiony cateringu brak Nie planowałam robić teraz "imprezy dla dorosłych" a tu mi się już 12 osób zapowiedziało że w tygodniu nie, ale w sobotę wpadną na "kawe"..

to skoro wpadna "na kawe" to zrob tylko na slodko-kawa,ciasta,tort i juz :) jak zglodnieja to pojda do domu :p moja znajoma teraz tak wyprawila 2 urodzinki dziecka i wszyscy byli zadowoleni.

Do tego to miałyby być Synka i moje urodziny w jednym.. i może głupie ale konkretne pytanko: co z alkoholem? Myślałam jak już to podać jedynie do kawy likier czekoladow... Pasuje? jak myślicie? Bo np. u mojego brata na urodzinach nie ważne czy brata czy jego dzieci dla dorosłych on zawsze podaje alkohol - drinki ale jest. co myślicie? ja bym najchętniej wcale nie podawała...

qrcze wcale teraz mi ta impreza jest nie na rękę :( obawiam się że kawą to się nie skończy - już to przerabiałam - nawet śpiący maluch nie dał do zrozumienia co niektórym osobom że czas się zwijać :( zwykle jest posiedzenie od 17 do 22 a przy kawie ich nie będę trzymać...

nie dawaj alkoholu jak nie chcesz, to jest impreza dla dzieci a dzieci nie pija tak. Poza tym dobrze ci tu radzą podaj kawe torta i ewentualnie lody dla dzieci i do domu.

Bysie nie narobić to zasada jest prosta :D Zrobić impreze z myślą o dziecku a nie o dorosłych :D Czyli zamawiam tort ,piekę ciasto dzień-dwa wcześniej, kupuje owoce, kawa/herbata/zimne napoje i .....wypad z domu :P

jezeli urodziny dziecka,to alkoholu bym nie stawiala,ale skoro łączone urodzinki,to likier ,winko,drink(sama wodke darowałabym sobie) chyba pasuje.takie moje zdanie :)

dokładnie o to mi chodzi - na urodzinach małego z pewnością nie, a że ja mam tydzień po nim to tu się łamię.. nie wiecie jakiego mam stresa - jeszcze jakby to chodziło o "normalnych" gości, ale to ma być moja Pani Teściowa i jej rodzeństwo :(

tez mam często takie dylematy, tyle, że juz tych urodzin przerobiłam 6. skoro to sa ur dziecka to impreza powinna byc dla niego, a tymczasem zlezie sie pół rodziny i gospodyni udupiona..... dziadkowie zawsze pamiętaja nie mam nic przeciwko ich odwiedzinom, chrzestni również, ale przypadkiem wpadnie jeszcze kilka osób i robi się impreza dla dorosłych. tez zawsze prosze tylko na kawe, ciasto, lody, ale siedzą do pory kolacyjnej i mi wtedy głupio więc zawsze jestem przygotowana z kolacją. tez mam tego dość!!!

choć Ty mnie rozumiesz :( Ja chiałam zrobić Synkowi urodzinki ale takie dla niego z kuzynami i z dziećmi i zabawą - ciastolina, balony itp a tu mi się - Pani Teściówka z rodziną - nie mam nic do nich ale - oni to wolą posiedzieć, pogadać ze sobą a nie bawić sie z dzieckiem...

u mnie jest to samo, dzieci bawią się same w pokoju, a dorosli imprezują. a wiadomo, że takim małym dziecim fajnie jak ktos zorganizuje zabawę, pobawi się z nimi. u mnie w mieście sa takie place zabaw dla dzieci, gdzie sie organizuje imprezę dla dzieci własnie, panie organizuja zabawy itp sa konkursy balony, słodycze, tort, napoje, owoce, impreza wychodzi dość drogo, a potem miałm i tak dziadków w domu, bo tam im nie pasowało przyjść :( więc sporo mnie te ur kosztowały, dwie imprezy!!!!!!!!

Gość ja jestem po 30tce
kochane! w takiej sytuacji idzie sie do takiego miejsca, gdzie sa organizowane wlasnie takie imprezy! figloland czy cos takiego! tam zamawiasz mala imprezke na okreslana ilosc dzieci, a ci ludzie wszystkim sie zajma! przychodzi sie na gotowe! - nie masz sprzatania i zmywania po tym, no i nie padasz ze zmeczenia, bo musialas zabawiac i obslugiwac tylu gosci! a jak dziadkowie czy wujkowie chca przyjsc na kawe to w domu zaserwuj TYLKO kawke, tort i lody! wsio!

Dlatego jak nie mam ochoty lub wystarczająco dużo kasy by zorganizować ,,coś wielkiego" to zapraszam na 15 by czasem później nikomu sie kolacji nie zachciało :D Ale niestety są rożni goście i nie zawsze zrozumie że jest małe dziecko które jest zmęczone itd.

Gość zrób grilla i
zabawę na świeżym powietrzu ja w tym dniu pójdę na cmentarz zapalić znicz i się pomodlić za mojego Aniołka:(

Gość jest cos takiego czy tylko USG
BLONDYNA niestety ale u mnie tez tak jest. Mowię jasno i wyraźnie ze impreza dla dzieci nieraz tez zaproponowalam by przywiezli dzieci i ze my sie nimi zajmiemy a oni czyli rodzice beda mieli czas dla siebie a to wcale nie skutkuje niedość że wszyscy się złażą to jeszcze zostają do późna i liczą cholera wie na co. Najbardziej mnie wkurza to ze nieraz czesc z nich potrafi przyjsc bez dzieci np o godz 20 prosto po pracy i wtedy siedza do 23 - ochyda. Zwlaszcza ze u mnie o godz 20 dziecko juz dawno wykąpane i lezy w łóżku a jak rybka na minimi juz spi to dziecko tez sie odwraca i zasypia. A po takiej imprezie musze sie z nim męczyc :(

wiem że to głupie ale zamiast cieszyć się urodzinkami Synka na samą myśl chce mi się ryczeć :( nie znaciemojej Pani Teściowej - ona nie przyjedzie z wizytą a z wizytacją :( ostatnio jak mój Mąż był lekko podziębiony a Ona się zapowiedziała z wizytą to stanełam na głowie - mieszkanko lśniło a ta swtierdziła że to przez to że cyt "za czysto tu macie - za sterylnie" - brry - nie cierpie tej Baby - i tak źle i tak nie dobrze... tylko nie wiem co mam zrobić, jak to zorganizować, a czas nagli..

no nic - myślałam, myślałam i wymyśliłam :) kawa + tort (Autko) + sernik (kupny ale sprawdzony) + lody domowe na ciepło zupa gulaszowa (zrobię dzień wcześniej, jak bigos lubi się \"przeżreć\") podana w chlebku - proste a chyba ciekawe wędliny, pomidory, pieczerki marynowane co myślicie? odpowiedni zestaw? proszę o rade :(

blondyna, samam bym chetnie przyszla na takie urodzinki :) mysle, ze fajnie wybrnelas. pozdrawiam 🖐️ ps. glupio, gdy ze swieta dziecka robi sie posiadowa dla doroslych. w koncu kurcze flaczek to sa urodzinki malucha, a nie okazja do nadrabiania zaleglosci pt. komu co sie przytrafilo od ostatniego spotkania.

Blondynka powinnaś sobie odpuścić! Moja też przychodziła z wizytacją,sprawdzała co mam w garach i czy kurz widać na meblach.Po prostu olać to i już! czym sie przejmujesz? że szanowna mamusia będzie niezadowolona?.Po co jej więcej dogadzać skoro i tak ciebie nie będzie szanować? Ja zawsze jak zapraszam teściową oraz innych gości to mówię że ,,Kacperek zaprasza na skromne ciacho i kawke" I guzik mnie to obchodzi co sobie pomyślą.

Gość gaździno
ugotuj wielki gar chili con carne, zrób 2 sałatki, pokrój bagietke i koniec na stole postaw owoce, paluszki, czipsy, ciastka i juz nie ma się co zaharowywac

mysle, ze gotowanie to w tym wszysktim najmniejszy problem. potem jeszcze trzeba to podac (jesli jest wiecej niz 1 ciepla potrawa, to dogrzewac kolejne itp itd.), gosci zabawiac - a dzieciak z tego nic nie ma. jest wymeczony, wynudzony i w ogole go to nie bawi. no i najwiekszy problem - jak sie 'pozbyc' gosci, ktorzy nieco sie zasiedzieli? do niektorych nie dociera, ze zostali zaproszeni "tylko" na kawke i ciacho - staropolskim zwyczajem zycza sobie kolacji i nocnych Polakow rozmow. :O powodzenia, dziewczyny. ja tam jeszcze dzieci nie mam, ale radze jak moge ;)

Dzięki Kobitki z odpowiedzi 🌻 może faktycznie za bardzo się przejmuje, ale cały czas tłumacze sobie że raz do roku może jakoś to przeżyje... pytałam męża a on w kółko "co zrobisz to będzie ok", no ale obiecał mi zająć się małym wieczorkami to mam choć luz pod nogami i moge szaleć ze szmatą i przy garach :D tak sobie wymyśliłam że dziś i jutro sprzątam, w piętek tylko poprawki i gotowanie a w sobotę chcę już mieć wszystko gotowe i jak najmniej czasu w kuchni - wszystko przygotuje, a Pana Męża zostawie z gośćmi i jedzonkiem w pokoju, a ja z Jasiem i dziećmi przenoszę się do małego pokoju - tam będziemy się bawić tak jak zaplanowałam - tam zrobię taką dziecięcą prawdziwą imprezkę z balonami :D

blondyna, fajnie, ze sie nie poddajesz. i na pewno wszystko sie uda - pod warunkiem, ze twoj maz zechce przyjac na siebie role nie tylko pana domu, ale rowniez poniekad pani domu ;) trzymam kciuki, zeby nie skonczylo sie tym, ze i tak bedziesz musiala co chwile biegac do pokoju 'z doroslymi' i tez ich zabawiac. wszystkiego naj! 🌻