Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gigi

pytanie o plasterki EVRA

Polecane posty

Kupilam ostatnio plastri evra, do tej pory stosowalam doustna antykoncepcje hormonalna. I w zwiazku z tym mam pytanie. Czy gdy skoncze brac tabletki i pojawi sie okres to musze przykleic plasterek w pierwszym dniu okresu czy przyklejam go wtedy kiedy powinnam wziac pierwsza tabletke pi 7-dniowej przerwie? strasznie to skomplikowane czekam na odpowiedz. pozdrawiam

Ja sie nie znam, ale moze poczytaj ulotkę Wydaje mi sie że robisz przerwe 7 dniową. i najlejasz plasterek, ale mogę sie mylić. Zapytaj lekarza Pozdrawiam

Na ulotce jest bardzo niejasno napisane, moze ktos ma jakies doswiadczenia. Moj lekarz wlasnie poszedl na urlop wiec sie nie zapytam za bardzo...:-(

Gość jak chcesz
żeby działanie antykoncepcyjne było od samego początku to musisz przykleić w pierwszym dniu krwawienia, czyli masz przerwę krótszą niż 7 dni. jak przykleisz po 7 dniach przerwy to działanie anty jest po 2 tygodniach. tak mówił mój ginio.

Gość jak chcesz
a i jeszcze jedno. bardzo starannie wybierz miejsce na plaster!! ja mam teraz stresy, bo mi się brzegi odklejają i plaster marszczy i nie wiem na ile to wpływa na jego dzialanie. Przyklej tam gdzie skóra jest stale napieta i się nie marszczy. Do tego nie w miejscu gdzie ubranie przylega ścisło do ciała, bo spod tego plstra trochę klej wyłazi i ciuchy się przyklejają i potem rozbierając się możesz go zerwać. Ja narzie wiem juz że biodro to nie lajlepsze miejsce :( następny będę próbowac na ramieniu.

dzieki za ostrzezenie, na ramieniu za bardzo widac.nie chce. Moze brzuch, albo posladek? wyprobujemy i napiszemy pozdrawiam

No wlasnie, kobiety, GDZIE przykleic? Jestem jeszcze przed... Brzuch chyba tez nie bardzo, jednak przy siadaniu itp się zgina, a na posladku moze za bradzo bedzie obcierac? Rany, nigdy nie myslalam, ze bede miec takie durne dylematy :D

Dziękuję Ci, kochanie, że zauważyłaś, jak gładką i pozbawioną zmarszczek mam skóre twarzy. Tym niemniej ja NIE MUSZE (w przeciwienstwie do niektorych) demonstrować publicznie, że mozna się ze mną bzykac bez obaw :P:P:P:P Więc wolałabym dyskretniejsze miejsce :P

Gość jezes
proponuję pośladek, górna część, ale bliżej środkowej linii ciała, bo jak z boku, to zdejmując majtki bedziesz zaczepiała. Najlepiej napnij pośladek podnieś nogę do tyłu i przyklej w miejscu które pozostaje najbardziej nieruchome. Nie ma tego na ulotce!! Cholera ile można się męczyć...fajnie na plecach pod łopatką, ale też blisko kręgosłupa, i nie przyklejać jak kwaracik tylko romb, fajnie tylko że było lato, 2 razy plecy mi sie bardziej spociły i 2 zmarnowane plasterki. Tak więc plecy ok, zakładając że plecy sie nie pocą. To wszystko z moich kilkumiesięcznych doświadczeń. Nie próbowałam na ramieniu ani na podbrzuszu. Z posladka nigdy sie nie odkleiło, fałdka w srodku plastra to norma, nie ma jej tylko gdy przylepiam w miejscu idealnym czyli podanym na początku wpisu. mam nadziejęże pomogę komuś.

Gość jak chcesz
dziewczyny tylko nie na brzuchu!! ja nakleiłam na brzuchu tak bliżej boidra i mam tragedię bo mi się strasznie boki po odklejały i marszczy się to strasznie i nie wiem co robić, a jeszcze dwa dni noszenia. Na pośladkach pewnie też bedzie ten sam problem bo jak np siedzisz to masz bardziej napiętą skórę niż jak stoisz albo idziesz i bedą się marszczyć. następny nakleję na wewnętrzną stronę ramienia i dam znać czy się trzyma. któraś wypróbowywała bark??

Gość tamarynka
miejsce najlepsze do przyklejenia to RAMIE! raz prawe ramię,a raz lewe! wcześniej nakleiłam na łopatkę(jak te niusie z reklamówki),ale ramiączko od biustonosza ciągle zachaczało. Plastry Evra mają jednak chyba więcej wad niż zalet-już sam WIDOK plastra parę dni po naklejeniu jest ANTYKONCEPCYJNY!!!!!!! wysoka cena-ok.60pln! i niestety zaczynam tyć!

Gość tamarynka
miejsce najlepsze do przyklejenia to RAMIE! raz prawe ramię,a raz lewe! wcześniej nakleiłam na łopatkę(jak te niusie z reklamówki),ale ramiączko od biustonosza ciągle zachaczało. Plastry Evra mają jednak chyba więcej wad niż zalet-już sam WIDOK plastra parę dni po naklejeniu jest ANTYKONCEPCYJNY!!!!!!! wysoka cena-ok.60pln! i niestety zaczynam tyć!

Gość Karusia_Z
Dobre miejsce to bark, bliżej wewnetrznej lini czyli kręgosłupa. Najmniej się w tym miejscu marszczy i przesuwa!

Gość evranowa
hej .a ja dzis nakleilam pierwszy plsater-dostalam misiaczke.zmienilam tabletki na plastry.jezeli wczoraj uprawialam seks bez zabezpiecznia ,poniewac bylam (mam nadzieje)chroniona przez tabletki z mojego opstatniego opakowania,to wszystko jest ok i ciaza mi nie grozi?