Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika 28

dlaczego ta prolaktyna jest taka duza?

Polecane posty

Gość monika 28

wynik prolaktyny: 38,22 (norma do 23) jest podwyzszona czym to grozi i o co chodzi??????????

Gość Pewnie o niepłodność
chodzi!!!!!!!!!!!!

Gość monika 28
:-(

Gość monika 28
czy lekami można skutecznie obniżyć poziom prolaktyny i bez problemu zajść w ciążę? i jak długo trwa taka kuracja?

Gość Można.
Leczenie prowadzi się do skutku - czyli do ciąży. Ale to są pytania do ginekologa, a nie na forum.

Gość monika 28
dziekuje! chcialam od was iskierki nadzieli!!! wlasnie mam brac tabletki na obnizenie prolaktyny- ale moze ktos ma juz podobne doswiadczenia za soba!!??- dlatego pytam

Gość iga22
ja też dowiedziłam się dosłownie na dniach, że mam za wysoki poziom prolaktyny. Monika 28 powiedz mi jakie leki przepisał ci lekarz. Ja mam brać Bromergon. A i powiedz mi jeszcze czy np. bolą Cie jajniki, masz trądzik albo czy masz jakieś inne objawy. Czy może ta Twoja wyskoka prolaktyna wyszła tak przy okazji badań kontrolnych, czy bierzesz (brałaś) pigułki anty?

Gość Donia27
Napiszę Wam krótko o prolaktynie ale pocieszająco (chociaż nie do końca). Ja walczyłam z nią Bromergonem przez dwa lata. Brałam go albo nie brałam - to zależało z którym lekarzem się konsultowałam (a próbowałam wielu). Miałam dwa poronienia. Ale teraz najmilsza wiadomość: JESTEM W CIĄZY (koniec 7 m-ca). Udało się chociaż ta ciąża też zaczęła się tak jak poprzednie czyli od krwawienia i trawienia do szpitala z podejrzeniem poronienia. Trudny początek ale ciąża wspaniała... P.S. Napiszę więc Wam tyle, jest ciężko ale walczcie. Jeżeli to tylko prolaktyna to da się z nią wygrać (chociaż trudna to walka). P.S. (dodatkowe) Po pierwszych 4 m-cach brania Bromergonu prolaktyna wzrosła mi trzykrotnie ( orientacyjnie z 36 na 94 ng/ml).

Gość Donia27
Napiszę Wam krótko o prolaktynie ale pocieszająco (chociaż nie do końca). Ja walczyłam z nią Bromergonem przez dwa lata. Brałam go albo nie brałam - to zależało z którym lekarzem się konsultowałam (a próbowałam wielu). Miałam dwa poronienia. Ale teraz najmilsza wiadomość: JESTEM W CIĄZY (koniec 7 m-ca). Udało się chociaż ta ciąża też zaczęła się tak jak poprzednie czyli od krwawienia i trawienia do szpitala z podejrzeniem poronienia. Trudny początek ale ciąża wspaniała... P.S. Napiszę więc Wam tyle, jest ciężko ale walczcie. Jeżeli to tylko prolaktyna to da się z nią wygrać (chociaż trudna to walka). P.S. (dodatkowe) Po pierwszych 4 m-cach brania Bromergonu prolaktyna wzrosła mi trzykrotnie ( orientacyjnie z 36 na 94 ng/ml).

Gość Donia27

Gość Donia27
PRZEPRASZAM, ŻE TYLE RAZY. BŁĄD W POŁĄCZENIU Z INTERNETEM.

Gość iga22
Wzięłam dopiero 2 razy po pół tabletki Bromergonu i mam jakiś dziwne plamienie. Czy to normalne?To na pewno nie okres...

Gość monika 28
Ja dostalam PARLODEL -bede dopiero go brac wiec nie wiem jak to bedzie!! ja sie lecze bo mam niedorozwoj narzadow rodnych ( 6 lat brania tabletk, bez badan usg) Lecze sie teraz hormonalnie i mysle ze moze cos z tego wyjdzie ale ta prolaktyna :-( owszem cera mi sie pogorszyla, wlosy myje codziennie-tak sie przetluszczaja, ale to podobno od leku Lutenyl a moze od tego ze za wysoka prolaktyna!? nie wiem jak moj 'stary' ginekolog mogl tak mi spieprzyc moje zdrowie!!!!!!!

Gość monika 28
dziweczyny -help- ten lek na obnizenie prolaktyny-PARLODEL mam brac codziennie po 1 tabletce -ale jak to bez przerwy , nawet podczas okresu????????????????(bo biore tabletki hormonalne i mam 7 dni przerwy na okres) Iga 22- jak ty przyjmujesz Bromergon?

Gość Monika1976
Czesc Monika!!! Wiem, co to problem z hormonami. Ja tam czegoś mam za mało i przepisano mi Duphaston. I kurde też się martwię, żeby mi to paskudztwo nie zaszkodziło. Ale muszę coś robić, bo chcę być w ciąży. Mam nadzieję, że sobie jakoś poradzimy z tymi hormonkami. Pozdrawiam ;-)

Gość monika 28
Monia- jak dlugo myslisz bedziemy to przyjmowac? p.s ja biore hormony juz 5 miesiecy i wyszla prolaktyna za duzo- musze ja 'zbic' ciekawe jak dlugo??????

Gość aniatkowo
Ja tez mam za duzo prolaktyny, biore Bromergon juz od kilku lat i w moim przypadku poziom sie uporzadkowal. Tzn na lekach jest OK, robie co jakis czas badania. Nie mam przerwy na okres w braniu, dawka w tej chwili 1/4 kiedys 1.. czyli poziom spada. Lekarka powiedziala, ze z ciaza bedzie OK,a mialam poziom duzo wyzszy niz norma...pozdrawiam :)

Diewczyny, niestety musze juz uciekac ale jesli macie jakies pytanie odnoscie prolaktyny, to piszcie do mnie na sonya1@o2.pl pozdrawiam serdecznie ❤️

Gość monika 28
dziewczyny- jak dlugo bralyscie tabletki'zbijajace' prolaktyne?????

Gość jotkaa
monika28! Parlodel, tak jak Bromergon, bierze się do skutku, a to czy właśnie masz czy nie masz okresu jest bez znaczenia

Gość monika 28
dziekuje za odpowiedz

Gość SAN-A
JA TEŻ BRAŁAM BROMERGON (NORMA 23, A U MNIE 66).PO 6 MIESIĄCACH SPADŁA DO 6,33. BIORĘ CAŁY CZAS PO 1 TABLETCE I STARAM SIĘ O DZIECKO. NARAZIE BEZ REZULTATU.

Gość monika 28
jak dlugo starasz sie o dziecko? i jaka jest przyczyna ze ci 'nie wychodzi'?

Gość ropuszka
a czy poziom prolaktyny może się podwyższyć od zażywania Diane 35? bo lekarz mi przepisal na lojotok bez zadnych badan hormonalnych, a teraz po tych pigulkach mam jeszcze gorsza cere ! :(

Gość monika 28
zmien ginekologa

Gość Buziaczek
A czy wy macie normalnie okres? ???bo ja mam tez za duza ta prolaktyne ale okres jest ok (tzn.,....biore leki a dokladniej to dostinex).

Gość monika 28
mam bardzo skapy okres-trwa ok 3 dni :-( nie wiem ,ale czuje ze cos jest nie tak

Gość Prolaktyna
miałam prolektynę 420. byłam strasznie gruba i nie miałam okresu. + depresje, ale to prawdopodobnie zpowodu świadomości, że waże 96kg. Lekarz przepisał mi letrox100 /tek z tyroksyną/. Depresja minęła, prolaktyna wróciła do normy, waga spadła o 36kg w ciągu 6miesięcy. Mój lekarz zginął w wypadku, przestałam brać leki, efekt trzymał sie 2 lata, potem zaczęłam tyć. poszłam do specjalisty a ten stwierdził, że nie widzi podstaw do przepisania letroksu ani nawet skierowania na badania hormonalne. teraz ważę 95kg a prolaktyny nie mogę zbadać bo specjalista twierdzi, że szukam usprawiedliwienia dla otyłości a powinnam mniej jeść.

ja mialam tak wysoka prolaktyne,ze moja pani ginekolog dziwila sie ze mi mleko z piersi strumieniami nie plynie( prolaktyna odpowiada z a laktacje) Skutkami takiego poziomu prolaktyny u mnie byly nieregularne miesiaczki,i nadmierna potliwosc. Po 7 miesiacach brania Bromocornu prolaktyna ustatkowala sie,potliwosci tez,ale niestety okres dalej szaleje.Takze musze szukac innej przyczyny. Pozdrawiam.