Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobietka**

skutki uboczne diane 35

Polecane posty

Gość Anulka1201
czy to prawda ze stosujac tabl Diane 35 nie potrzebne sa inne zabezpieczenia w czasie wspolzycia z chlopakiem?? :)

Gość kathrin_90
To dobrze,że to normalne:P ale mam nadzieje że te wahania nastroju przejdą choć trochę bo wszyscy zaczynają mieć mnie już dosyć:( Anulka1201--> tak to prawda nie potrzebujesz innych zabezpieczeń;) tabletka chroni Cię przed zajściem w ciąże w niemalże 100%:P

Gość moniurka92
ja je zarzywam 1 raz.. nie wiecie czy sie po nich p[rzytyjr.?

Gość jukienda
Ja biorę Diane-35 już 4 lata dla antykoncepcji i troszkę na cerę. Nie miałam przykrych objawów. Nie przytyłam, nic mnie nie boli,bóle miesiączkowe przeszły. Przed krwawieniem bardziej chce mi się jeść i mam wrażenie że napęczniałam ale to znika. Dziś rezygnuję z Diane z powodu zerowego libido (jak brak ochoty to i po co, trzeba coś innego próbować, tylko CO ?). I tak się zastanawiam, jak to będzie ze mną po odstawieniu.

Gość j765
ja jestem po pierwszym opakowaniu, mialam na poczatku male plamienia, ale mi przeszlo, własnie minela 7 dniowa przerwa i okresu nie dostalam, wczesniej bralam microgynon i bylo wszystko w porzadku, nie wiem co jest,adnej nie zapomnialam, czy to przez zmiane tabletek???

Gość Funfela
Zaczynam brac 3 opak. Diane 35 i nic mi nie dolega jak na razie. Z cerą nic się nie dzieje. Co prawda przy pierwszym opak. miałam straszne zmiany nastrojów i nudności, ale przy 2gim nic takiego nie miało miejsca. Nie narzekam na nie. Służa mi ze względu na jajniki :/ ale również jako antykoncepcja :P Mam je brac co najmniej pól roku,ale z Waszych opinii wynika,że rok i koniec z nimi... eh... Ciężko...

Gość ewitek
Hej dziewczyny:) Mam do odsprzedania jedno opakowanie Diane 35 oraz jedno Androcuru, niestety mi te tabletki nie spasowały... Diane kupiłam za 17,50, natomiast Androcur za 60 z grosza Kupowane jakieś póltora miesiąca temu więc data ważności jak najbardziej aktualna. Jeżeli ktoś jest zainteresowany to proszę o kontakt na: krejzitka@gmail.com

Gość malaczarna2009
Zaczęłam brać te tabletki- pierwsze opakowanie skończyłam w poniedziałek wieczorem. Dziś jest czwartek i z tego co się orientuję powinnam już dostać okres, a po nim ani widu ani słychu.. czym to może być spowodowane? jak było u was po pierwszym opakowaniu tabletek?

Gość malaczarna2009
Zaczęłam brać te tabletki- pierwsze opakowanie skończyłam w poniedziałek wieczorem. Dziś jest czwartek i z tego co się orientuję powinnam już dostać okres, a po nim ani widu ani słychu.. czym to może być spowodowane? jak było u was po pierwszym opakowaniu tabletek?

Gość malaczarna2009

Gość malaczarna2009
w ponidzialek skonczylam pierwsze opakowanie diane, powinnam dostac juz okres z tego co sie orientuje a tu ani widu ani slychu.. wy tez tak mialyscie? o co chodzi bo zaczynam sie bac :(

Gość Gabrulka
witam wszystkich, moja historia z Diane 35 jest nastepujaca: biore juz od ponad roku. pare miesiecy temu chcialam sprobowac troche slabszych i bralam Valette przez jakies 2 miesiace. Wysypalomnie na twarzy. okres dostawalam nieregularnie i jakos dziwnie sie czulam. Wrocilam wiec do Diane35 jakies 2 miesiace temu. Mam dalej troche problemy z cera-a nigdy tak naprawde nie mialam z tym klopotow. Do tego od paru dni mam dziwne krwawienia. Skonczylam miesiaczke ok 2 tygodni temu,wiec te nagle krwawienia mnie nieokoja...... nie wiem skad?? sa to takie czerwono-brazowawe krwawienia..... czy ktos mial tak kiedys? co moze byc przyczyna??? pozdrowionka

Gość kathrin_90
Wczoraj skończyłam pierwsze opakowanie diane35... w sumie nie wiem czy ten lek w jakikolwiek sposób na mnie działa bo prawdę mówiąc nie zauważyłam rzadnych zmian..( biore diane bo stwierdzono u mnie PCO) żadnych typowych dolegliwości typu bóle głowy sennosc, pogorszenie cery.. jedynie na początku miałam dziwne wahania nastroju ,ale to juz minęło.. dzisiaj jest pierwszy dzień 7dniowej przerwy i właśnie boje sie,że mogę mieć taki sam problem jak malaczarna2009.. ehh.. mam wielką nadzieję,że okres jednak się pojawi..

Gość Kitecczzzzka
Cześć. Biorę Diane od ponad roku. Lekarz przepisał mi te tabletki na trądzik. Wcześniej miewałam ostre bóle głowy, teraz zdarzają się raz na pół roku, czyli w tej kwestii nic się nie zmieniło. Cerę miała fatalną, po Diane jest praktycznie idealna, już po pierwszym opakowaniu zauważyłam postępy. Nigdy nie czułam się po tych pastylkach źle, nie chciało mi się wymiotować, nie miałam krwawień. Nie wiem, jak to będzie po odstawieniu, ale póki co lek działa świetnie i na pryszcze i jako środek antykoncepcyjny. Pozdrawiam!

Gość Kitecczzzzka
Krwawień w trakcie brania oczywiście;) I do wszystkich dziewczyn, które zaczynają brać - ja zaczynam każde opakowanie we wtorek, kończę w poniedziałek, a okres dostaję w sobotę rano, zawsze o tej samej porze, a kończy mi się we wtorek. Także nie stresujcie się!:) Wcześniej miałam okres 8 dni, straszne krwawienia, nie mogłam się ruszyć z domu, zmieniałam podpaski co pół godziny, płakałam z bólu brzucha, a teraz wszystko jest ok:)

Gość i co tu dalej

Gość i co tu dalej
mam zamiar brać diane od tego mies. jakos 15 bedę miala okres, lekarz przepisał mi ja bo poprosiłm o cos na trąziki nadmierne moim zdaniem owłosienie. ale z tego co sie naczytałam to lekko się boję ;/ narazie mam rpzepisane tylko 2 listki, czy jesli wezmę jeden listek a pozniej przestanę to plamienia i inne skutki uboczne od razu znikną (jeśli się pojawią0 i czy to prawda ze przez diane ma sie wiekszy problem z ajściem w ciaże niż przez inne tabletki. aaa i jak długo można brać tabletki bez obaw, że pozniej bede miała problemy z zajściem?

Gość Kitecczzzzka
Mi się wydaje, że jak to kobiety, nadmiernie panikujecie. To po pierwsze. Po drugie różnie różni ludzie reagują na te same leki, zwłaszcza hormonalne, także nie ma o czym gadać. Trzeba samemu sprawdzić. Ja przed rozpoczęciem przygody z Diane miałam strasznie dużo wątpliwości, prawie umierałam na myśl o przyjmowaniu jakichkolwiek hormonów. Na szczęście tak się złożyło, że musiałam wziąć pierwszą tabletkę w dniu przepisania mi leku. I jest ok. Jedna kobieta wyżej pisała, że brała Diane przez 8 lat, a potem od razu bez problemu zaszła w ciążę. Także nie ma co się tak denerwować.

Gość monika92
ja biore 1 opakowenie i dobrze sie czuje.. A po nich mozna przytyc.?

Gość Kitecczzzzka
Ja tam tyję, w sumie nie wiem, czy to od tego, ale w moim przypadku to akurat dobrze, bo mając około 170cm wzrostu niedawno doszłam wreszcie do wagi 50kg;)

Gość sasetka88
Ja trułam się tymi tabletkami ponad dwa lata... zaczęło się od cery, bo nie było ciekawie:( podczas brania tabletek stan cery tak po trzech m-cąch znacznie się poprawił:) ale w koncu odstawiłam, bo kurcze inne nerządy całkowicie by mi siadły. Odstawiłam jakieś trzy, cztery miesiące temu i jak na razie jest git:) wiadomo zawsze coś tam wyskoczy, ale jest w porządku, mam nadzieje, że już tak pozostanie. Gdy brałam tabletki nie było żadnych skutków ubocznych, a nawet schudłam. Buziole dla wszystkich:***

Gość siksa20
Czesc-mam do was pytanie,dlaczego nie wolno palic przy dianie???????

Gość Kitecczzzzka
Mi nic takiego nie obiło się o uszy. Swoją drogą czemu pakowanie większej ilości hormonów do tabletki miałoby być tańsze? Jest to po prostu taki RODZAJ tabletek, dzięki temu nie musisz przestrzegać co do minuty ich brania. Oczywiście czym mniejsza dawka hormonalna, tym lepiej dla kobiet którym te tabletki nie zostały specjalnie przepisane (ze względu na chorobę). co do siksa20: masz odpowiedż na ulotce :]

Gość siksa20
hmmm na ulotce pisze tylko tyle ze nalog trzeba zglosic lekarzowi,ja mu powiedzialam,powiedzial tylko zebym ograniczyla do najmniejszej liczby.Zreszta mam zamiar brac tylko pol roku a potem koniec z hormonami,biore juz 3miesiace to jeszcze tylko 3.A i musze powiedziec ze na tradzik pomagaja chociaz dopiero teraz widze poprawe.

Gość gonia21
Witam, ja biore diane 35 już 8 miesięcy i moge powiedziec wszystkim że działa!Wcześniej mialam bardzo wysypaną twarz,ramiona.plecy pryszczami!Teraz nie ma żadnego!Pojawiają się pojedyńcze przed okresem ale potem znikają(oczywiście nie wyciskam ich)!Wyregulowała mi się miesiączka(co do dnia)Oczywiście bolą mnie piersi i są nabrzmiałe ale to tylko troche i przez 2 dni!Niedawno temu byłam u swojego gin. i zaproponował mi bym je odstawiła i zaczęła nowe stosować bo mają jakieś przy dłuższym stosowaniu wyjść skutki uboczne, a pryszcze mi nie powrócą bo hormony zablokowały ich wytwarzanie!Przytyłam 4 kg ale lekarz mi powiedział"TYJE SIE OD JEDZENIA A NIE OD HORMONÓW"Szczerze,ograniczyłam sie w jedzeniu i schudłam!ZAZNACZAM,TABLETKI DZIAŁAJĄ INDYWIDUALNIE NA DANĄ KOBIETE I NIE MOŻNA SIE SUGEROWAĆ,ŻE KAŻDA TAK BĘDZIE MIAŁA JAK JA LUB INNA!KAZDY ORGANIZM DZIAŁA INACZEJ!POZDRAWIAM

Gość Joasia_o2
Hej! Mam takie pytanie dot. skutków ubocznych podczas brania Diane.. Czy któraś z was miała bóle w klatce piersiowej? Od czasu do czasu czuje właśnie taki ucisk i nie wiem co zrobić.. Chce zrobic badania na zakrzepice ale sęk w tym że nie wiem czy mozna je zrobic na podstawie próbki krwi? Prosze o odpowiedz..

Gość Joasia_o2
i jeszcze jedno pytanko: jak to jest po odstawieniu tabletek? wiem, że każda kobieta inaczej reaguje, ale zawsze warto wiedzieć jak inne forumowiczki to przeżywały ;) czy okres jest dłuższy czy potem kolejny okres przychodzi tak jak podczas brania tabletek czy sa jakieś krwawienia pomiędzy okresem?

Gość UGA
DIANE 35- HORROR DLA MOJEGO ORGANIZMU - depresja - 8 kg do przodu- nie z powodu jedzenia,ale za3mania wody w organizmie, - brak ochoty na seks, - brak okresu przez 3 miesiace - i co najgorsze- ZASZŁAM W CIĄŻE podczas brania tych tabsów!!! - poronienie :-( Od 2 miesięcy nie biorę tabletek- w 2 tyg. po odstawieniu schudlam 7kg, zaczelam sie usmiechac do zycia i siebie... - najgorzej jednak uporac sie ze strata

Gość Joasia_o2
Od dziś nie biorę Diany-35. Dlaczego? Wczoraj wieczorem zemdlałam, ciśnienie miałam 80/20, okropne kłucie w sercu, ból wątroby i głowy.. Dostałam się na pogotowie, gdzie mi powiedziano, ze nie wiadomo możliwe że to od tych tabletek. Już mam dosyć faszerowania się hormonami... Co prawda odłożyłam tabletki w połowie blistra, ale na ulotce pisze, że jeżeli odczuwa się silny ból w klatce piersiowej to należy od razu odstawić Diane.. Dziewczyny nie lekceważcie takich objawów jak moje..

Gość aina2400
jak to tutaj wszystko czytam to jestem w wielkim szoku, dziewczyny mam 27 lat i 6 lat temu urodzilam corke, od 5 lat biore tabletki DIANE-35 nic mi nie dolega jestem zdrowa jak ryba co pol roku robie wszystkie mozliwe badania kontrolne.. co wiecej cera mi sie poprawila o 100% w koncu przytylam i wygladam jak normalna kobieta a nie jak wieszak( po ciazy wazylam 42kg) dlatego nieiwem dlaczego wy tak macie... widocznie nie trafilyscie jeszcze na swoje tabletki .. ja po diane-35 nie mam zadnych absolutnie skutkow ubocznych:)) pozdrawiam